Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (351)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Že pokračování veleúspěšných snímků nemohou překonat svůj originál? Věc názoru. V mých očích, jsou totiž druzí krotitelé ještě o chloupek zábavnější. Možná mi vyhovovalo značné přitemnění příběhu, který nese i hororové prvky, ale především mě daleko více uspokojilo vyvrcholení. Panáček Michellin mě už jako dítě zklamal, narozdíl od Vigga ksichtícího se z rámu, který ještě hodně dlouho provázel moje spaní. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V niečom je ten film istejší, ako jeho predchodca. Postavy síce neprešli žiadnou výraznou zmenou, ale čo sa týka príbehu snaží sa byť trošku iný. Hoci len v expozícií. Potom to postupne prechádza do zaužívaných žánrových klišé, kde sem tam prekvapí nápad ( socha slobody). Fikčný svet v tomto prípade funguje a dá sa na ňom pobaviť. Dokonca evokuje miestami pocit, že by sa žiadalo do toho sveta ešte vrátiť, hoci by sa mi žiadal premyslenejší koncept, vďaka ktorému by sme sa mohli dozvedieť o množstve vecí trošku hlbšie. Lenže rovnako ako v prípade prvej časti, aj tu som trošku prespal dobu. Hoci je to stále pozerateľné, mňa osobne to už nemá veľmi čím zaujať. Hoci veľmi oceňujem výkon Moranisa a Ramisa. Tí sa mi páčili asi najviac. Uvidíme ako si s látkou poradí syn Jason. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Aha, takže další z filmů, který tu vůbec nemám ohodnocený? Ach jo... Každopádně si na to pořád pamatuji jako na celkem dobrý zážitek, i když jsem to stejně jako jedničku viděl tak 6 let zpátky. Co bych na to řekl dneska sice netuším, ale nemám problém sem znovu přidat své tehdejší hodnocení, když si aspoň dojmy z toho filmu pořád nějak pamatuji. Slabé 4* ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Dvojka se povedla minimálně stejně dobře jako jednička. V některých směrech, jako ve zvláštních efektech (logicky - je tu téměř 5 let rozdílu) nebo hereckých výkonech, je dvojka dokonce lepší. Celkově jsou oba díly legendární a neztrácejí nic ze své vyjímečnosti, i když byly nedávno v televizi uváděny jako "filmové návraty". ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

"Dvojky" to mají vždy těžké protože se srovnává a mnohdy se prováří znovu už jednou viděné nebo se "nastavuje kaše" (nebo jak se tomu říká). Z mého pohledu nic z toho pro Krotitele důchů dva neplatí. Dokonce bych si troufl říct (čímž se omlouvám všem co to vidí jinak, že má bezvýznamná muška padá troufale do jejich polévky s pěti hvězdičkami...) ale mám krotitele 2 dokonce raději než jedničku. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 112,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 215,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama