Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (351)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jack, I spent an hour last night in my bedroom talking to Fiorello La Guardia and he's been dead for 40 years. Now where are the Ghostbusters?“ Odtéká to svižně jak řeka slizu pod Velkým jablkem, Titanic připlouvá ze Southamptonu s mírným zpožděním a doktor Venkman dokáže zneutralizovat katany karpatské i tyrany moldavské jen za použití svého sarkasmu. Akademická diskuze mezi restaurátorem Janoszem a Benem Jabituyou z Číslo 5 žije by byla jednosuše výživná.. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

V určitých věcech mě to bavilo více než jednička a v určitých zase méně, v čem přesně ani sám nedokážu říct, dokážu říct jen to, že mě to určitě bavilo přibližně stejně jako jednička. A koneckonců to beru stejně jako jedničku jako nostalgický film, který určitě pustím dětem. Jak tak více přemýšlím nad tím, jak jsem tento film vnímal když jsem se koukal poprvé, tak když tam byly scény v galerii nebo muzeu, nevím teď přesně co to bylo, tak jsem měl málem nasráno v gatích z toho jak se tomu obrazu hýbaly oči, co se týče tajemné a strašidelné atmosféry, tak to určitě překonává první díl. ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Po veleúspěšném prvním krocení duchů na sebe pokračování nenechalo dlouho čekat a v prakticky stejném složení se parta krotitelů dostává opět do duchařského kolotoče , protože na svět útočí další vlna nadpřirozených bytostí se zlými úmysly. Již o poznání slabší , ale stále ještě zábavný a znovu dost originální fantasy příběh , který si dává za cíl hlavně diváka pobavit a to se mu opět podařilo. 76% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(Hodnotím v 33 letech po nedávné repríze) Dvojka je překvapivě víc řemeslně promáklá než jednička, jako by se snad Reitman víc snažil, ubylo trapných scén a nápady na efektní sekvence jsou drzé - použít Sochu svobody jen na rozbití střechy muzea a pak jí nechat válet v ulicích, to je prostě anarchie. Na dvojce mě opravdu děsilo obsazení Petera MacNicola, opravdu příšerný úchyl - a jsem opravdu rád, že Kaplický nezprznil Letnou svým hnusným kopcem slizu, protože moc dobře vidíme, jak to ve filmu dopadlo s Guggenheimovým muzeem (zdravím Michala :). Pořád dobrá zábava. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle už prostě není ono. Není to tak parádně svižné, nemá to tak skvělý náboj, něco se zde dokonce opakuje a je strašně moc vidět, jak se snažili, ale ono to nešlo. Není to povedené a skoro bych řekl, že je to až moc rychle spíchnuté. Je to škoda, protože tahle čtveřice by si rozhodně něco lepšího zasloužila. No, bohužel už na to nedojde. Určitě ne v tomhle složení. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Přestože film končí na Nový rok, tudíž se hlavní část děje odehrává kolem Vánoc, tak v New Yorku chybějí vánoční ozdoby. (griph)
  • Bill Murray (Peter Venkman) souhlasil i s účastí na případném třetím dílu, ale stál si za tím, že v něm bude hrát jen několik minut na začátku a pak jeho postava zemře. Zbytek filmu chtěl odehrát jako duch. Nikdo s jeho nápadem nesouhlasil a tak na další pokračování v té době nedošlo. (Maark)

Reklama

Reklama