Reklama

Reklama

Báječná dovolená

  • USA The Great Outdoors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Usedlý prodavač autodílů Chet Riple se rozhodne, že místo aby s rodinou vyrazil na luxusní dovolenou, ukáže synům, kde prožil kouzelné dětství. S velkým očekáváním se s rodinou vydává do starého domu oklopeného lesy a vodami jezera, přesvědčen, že čistý a prostý život z jeho vzpomínek je stále skutečností. Jenže co když jsou časy jeho dětství dávno pryč? Zdá se, že ne. Stromy jsou stejně krásné, jezero stejně čisté a nebeský klid určitě každého městského člověka ubitého stresem vyléčí. Když už se zdá, že se nemůže nic pokazit, bez ohlášení se objeví švagr s manželkou a dospívajícími dvojčaty. Nesnesitelná a nevítaná rodinka rozmetá Chetovy plány na kusy a promění očekávanou idylku ve skutečnou noční můru... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě jednoduchá, ale zároveň velmi povedená komedie. Z herců musím vyzdvihnout zejména vítečného komika Johna Candyho. Ať už si ho člověk vybaví na vodních lyžích, při pojídání téměř 3 kilového steaku nebo při závěrečném souboji s holohlavým medvědem, tak vždy působí srandovně a výborně pobaví. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hrozně příjemná komedie, která mi připomene podobé výlety za mlada. Krajina je nádherná, Candyho "just trees" to jednoduše ale přesně vystihuje. Spousta milých scén, které si pamatuju ještě z prvního zkouknutí někdy před deseti lety. Mezi nimi vede zdolání obrovskýho steaku. Pocit posledního sousta je k nezaplacení. Dál i spousta dalších: rybaření, hádka, vodní lyže... -"You bastard! You bastard! -"I think he's saying go faster." ()

Reklama

`barocco 

všechny recenze uživatele

Ustredna dvojica Dan Aykroyd a John Candy sa uz stretli aj v lepsich komediach, avsak ani tato nepatri este do stareho zeleza. Uz len kvoli lyziarskemu cislu Johna Candyho sa ju oplati vidiet ( I am death... I am death.. .... I am alive!!! ) No a pre fanusikov tohto uz zosnuleho kanadskeho komika je tento film takpovediac povinna jazda.... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když jsem si tento film na kanálu Prima kůůl nahrával, tak se mi díky neskutečnýmu zpoždění ve vysílacim čase do set-top boxu uložila i jakási bizarní soutěž s názvem "Svlíkačku za kačku". Abych pravdu řek, tak tahle soutěž mě pobavila víc než celej film, kterej následoval. Od komedie s takovym obsazenim (2 velký komici 80. let John Candy a Dan Aykroyd) jsem teda čekal nějakej nářez, kterej mi roztrhá bránici. A dostal jsem takovou nevýraznou, občas lehce úsměvnou záležitost, která by se dala označit jako "rodinná komedie". Když na dovolenou, tak radši tu na bláznivou s Chevym Chasem. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Vcelku obyčejná rodinná komedie, ale já se u ní bavil, a to především díky dvojici Aykroyd a Candy. Na této komedii nehledejte složitosti, snaží se jen pobavit, což se jí vcelku daří. Mohlo to být trochu propracovanější, přece jen scénář trochu pokulhává. Herecky obsazeno taky bez problémů, takže já byl spokojen. Film si na nic nehraje, neurazí a ani nenadchne. Moje hodnocení: 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Po uvedení do kin se film dočkal nepřízně kritiků a nedokázal se přehoupnout do černých čísel. Na domácích nosičích však slavil nebývalý úspěch a v USA se stal jednou z nejoblíbenějších prázdninových komedií. (HellFire)
  • Postavy ve filmu konzumují pivo Point Beer. Point je skutečná značka piva, populární zejména ve středních a severních oblastech Wisconsinu, kde se film odehrává. Jedna z restaurací kolem hlavní cesty nese rovněž název Point Beer. (HellFire)
  • Romanova (Dan Aykroyd) dvojčata během celého filmu nevysloví ani jedno slovo, promluví až ke konci. (HellFire)

Reklama

Reklama