Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

jessic 

všechny recenze uživatele

Příjemný, trochu sentimentální, letní rodinný film o prvnich láskách a prvních ztrátách na americkém maloměstě. Díky tomu, že hlavní dívčí postava je trochu ujetý hypochondr a její otec majitelem pohřebního ústavu a i dětští herci příjemní, je film méně přeslazený než většina americké produkce v tomhle žánru. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka na prahu dospívání má jako každá jiná své představy o životě. Jenomže jedna věc je představa a druhá život skutečný. Zajímavý rodinný film se shakespeareovským motivem, kde po herecké stránce excelují Anna Chlumsky a Macaulay Culkin. Rok 1972 a v něm obyčejné letní dobrodružství Vandy, která začíná, jednoduše řečeno, rozumovat, a Thomase, který je ještě pořád takový obyčejný klučina. Příběh ukazuje strasti a radosti života jak u dětí, tak i u dospělých. Mnohé situace mírně pobaví, jiné vedou k zamyšlení. Snad i některé dospělé diváky přivede ke vzpomínce na dětství své. Jedná se o nádherný příběh, který diváka dokonce dokáže na samém konci přivést k ohromné emoci. Vanda poznává, že život jako takový není jednoduchý. Že určité sny a přání se jí prostě nemohou vyplnit a že dokonce může přijít i krutá rána. Jaký jiný film to tak významně umí podat. ()

Reklama

Riley 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla jako malá a pak probrečela tři noci. Pamatovala jsem si jen vosí hnízdo, holčičku s chlapečkem a prstýnek měnící barvu. Později jsem se ho pokoušela najít, ale jak se film jmenoval a kdo v něm hrál mi bylo záhadou, ač na mě udělal doživotní dojem. Teď jsem ho našla, úplnou náhodou, potom co jsem viděla video what movie made u cry a brečím zas......tohle je prostě děsnej dojááák. :( Zároveň však prostě tak milej, bezprostřední film o životě, ač si celej konec jen říkám: ,,nene tohle se nestává,,.....a hlavní představitelka je kouzelná. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Rodinný snímek o děvčeti a jejím kamarádovi, dalo by se říct klasický příběh z amerického maloměsta o dětském přátelství a prvním polibku. Ale pár netradičních prvků by se našlo: Vadin otec je majitelem pohřebního ústavu - morbidní a netypické místo pro výchovu dítěte. Druhá věc vybočující z obvyklosti je tragédie, u amerických filmů vídaná jen málokdy. A právě absence happyendu je pro mě zdrojem častého dilematu: 3* nebo 4*? Nakonec nezbývá než připustit, že chvilkama je to nuda a Vada je fracek na pár facek:-). Tedy 3* a hezkých 69% pro příjemný film na nedělní odpoledne. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Krásný a citlivý film o dospívání jedné holčičky, která má za otce funebráka. I když je obklopena smrtí, tak je veselá a svá. Zažívá první lásku, zklamání a složitost dospělého světa. Všechno je najednou tak komplikované, ale život se nezastaví. Upřímné dětské role i výteční Jamie Lee Curis a Dan Aykroyd. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Vada (Anna Chlumsky) vlastní takzvaný prstýnek nálady. Ovšem, děj se odehrává v roce 1972 a tyto prstýnky se začaly vyrábět až o tři roky později. (Kacitr)
  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)

Reklama

Reklama