Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (112)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl v roce 1991 řekl, že takové dítě, jako je Macaulay Culkin, skončí v dospělosti na fetu. Co se potkávám s jeho dalšími filmy z dětství, tím více tomu nerozumím. Nevím totiž, kde jinde byste v devadesátých letech vyhrabali roztomilejší dítě do filmu, než byl právě on. Jinak se jedná o standardní srdceryvný příběh. Na jedno shlédnutí dobré, ale podruhé bych se této životní realitě do očí koukat nemusel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zaujímavé a originálne. Americký režisér Howard Zieff (VOJAK BENJAMINOVÁ) nakrútil takmer magický mix neškodnej rodinnej snímky a krutého príbehu s truhlami a s alergiou na včely. Kvalitné herecké obsadenie detských i dospelých úloh (Aykroyd, Curtisová, Culkin, Chlumskyová) a príjemná atmosféra, to sú hlavné devízy nenápadnej tragikomédie MOJA PRVÁ LÁSKA. Príjemný film, ktorý ale dokázal, že recept 80. rokov pomaly odchádza do zabudnutia. P.S. O tri roky neskôr pribudla (samozrejme úplne zbytočná a ukážkovo "nastavovaná") MOJA DRUHÁ LÁSKA. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Je příjemné, že existují i takové rodinné filmy, které nejsou plné naducaných bezzubých dětiček, "dojemně" se snažících vypravit ze sebe smysluplnou větu za účasti šišlajících maminek a zoufalých zvířátek. Ale přesto na mě tenhle film nezapůsobil víc než na tři hvězdičky. To ale není tak málo. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ó, ano! Strasti, slasti dospívání, první lásky a potíže s rodiči..Jako kdybychom to všichni neznali.. Klasika mých dětských let a moje první skutečně filmová láska..Byla to, ano, Anna Chlumsky ("Obklopuji se pouze lidma kteří mě intelektuálně stimulují":-). Jako mladičká Vada zde byla tehdy skutečně velmi kouzelná a pro mně někdy v mých 8-11 letech to byla skutečně veliká dětská filmová láska podobně jako později pak třeba Winnie Copper z Báječných let. Povedený melodramatický rodinný filmík s dojemně krásným reálným příběhem. Škoda jen toho konce, který jsem tenkrát jako asi každý jiný malý kluk pochopitelně obrečel..Škoda, že už se dnes takové filmy pomalu netočí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Moc hezký příběh o dětském světě, nejen pro děti. I když mi přišlo, že domácí prostředí, ve kterém se děj odehrává, mohlo v době vzniku filmu, počátku let devadesátých, vyvolat ve spoustě dětí i docela depresivní a chmurné pocity. I na mě, člověka, jež má dětství hodně daleko za sebou, to tak místy zapůsobilo. Jedno léto, jedno velké přátelství a křehkost dětské duše. Poměrně sympatičtí Macaulay Culkin a Anna Chlumsky k sobě dobře padnou a je zajímavé poslouchat jejich myšlenky. Jamie Lee Curtis to zde opravdu moc sluší. Ve třech scénách jsem měla na krajíčku (když Vada přišla na obřad svému kamarádovi, když ji Jamie česala a ona řekla jistou větu a nakonec, když v závěru filmu přečetla svou báseň). Když jsem se tak na ty dvě děti dívala, jak bezstarostně jedou na kolech po klidné ulici, pomyslela jsem si, jaká to byla zlatá léta a jestli se současné děti k sobě takto dokáží ještě chovat. Přemýšlela jsem nad tím, jak vyrůstají dnešní děti a jak jsou vychovávány. Dnes už snad ani neexistuje něco jako to nevinné, čisté a bezstarostné dětství. Dřív se děti navštěvovaly a ptaly se jeden druhého, jestli půjdou ven. Dnes se ptají, jestli budou na Facebooku. Dřív přiběhly hladové domů a zeptaly se mámy, co bude k obědu. Dnes si koupí radši hamburgery a colu. Dřív se možná chlubily nad tím, jaké dostaly krásné kolo nebo hračku. Dnes se starají o to, jaké písničky mají v drahém mp3 přehrávači či stylovém mobilu. Dřív soutěžily o to, kdo udělá větší bublinu ze žvýkačky. Dnes se zajímají o to, kde sehnat cigaretu a zamachrovat tak. Dřív si možná před spaním četly pohádky. Dnes se dívají před spaním na Óčko nebo MTV. Dříve snily o tom, čím by chtěly být. Dnes si v časopisech čtou o tom, jaké by měly být a jak vypadat, aby byly "cool". Dřív se nestaraly o to, že běhají celý den po venku a mají natržené kalhoty nebo odřená kolena, když lezly na stromy. Dnes je zajímá, aby měly moderní, značkové oblečení, přesně podle trendů. Dřív se zastyděly, když pronesly nevhodná slova. Dnes se jimi klidně oslovují. Dřív měly úctu k dospělým. Dnes jsou schopny jít po ulici a bez jakéhokoliv svědomí někoho urazit či se mu vysmát. Dříve spolu mluvili o všem možném, uměli říct "mám tě rád". Dnes si vystačí slovy jako MTMR, PAPINKY, LOVÍSKUJU TĚ UPA MOCINKY či MUCK:-*. Dříve neznaly pojmy jako hipec, emo a neměly ponětí, kdo je to šampón či barbínka. Dokáží ještě v současnosti naslouchat jeden druhému, vnímat ho nebo se o něj starat? Nebo je pro ně dnes dobrý kámoš ten, kdo má nejlepší oblečení, "hrubý" mobil a dokáže se zasmát každé blbosti? Kam se ale podělo to "dětství"...? ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film s dramatickými prvkami, ktorému pomáhajú výkony hlavných predstaviteľov, zatrpknutého Aykroyda, roztomilej kozmetičky Jamie Lee Curtis až po sympatického Culkina a sladkú Annu Chlumsky. Mám rada tie rozprávkové príbehy z amerických mestečiek rámcované honosnými vilami a celkom ,,obyčajnými" osudmi. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Feel good film jak se patří. Je až s podivem, že jsem na to nikdy nenarazil při mnoha reprízách v televizi před deseti patnácti lety, ale o to víc jsem si tenhle klenot užil. Vše potřebné už bylo napsáno, tohle se musí prožít. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pamätam si na tento film hlavne z detstva. Bol to hned dalsi film s Culkinom po SAM DOMA (1990) a mozno aj preto bolo skoro plne kino, lebo si zrejme vsetci mysleli, ze je to dalsia blazniva komedia s "Kevinom". Sice sa tak nestalo, aj ked musim uznat, ze pocas filmu sa davy naozaj na niektorych scenach smiali a pri dojimavom konci som zase pocul smrkanie kapesnikov. Celkom mily jednoduchy film o obycajnych ludoch a ich problemoch. Zavidel som tym obyvatelom mestecka, ze vzdy ked prisla Vada k doktorovi, nikdy nemusela v cakarni cakat na poradie, to je u nas luxus alebo v tom filme boli vsetci ludia zdravi :-) ... 28.03.2010 _______ Anna Chlumsky - (Vada Sultenfuss) +++ Dan Aykroyd - (Harry Sultenfuss) +++ Jamie Lee Curtis - (Shelly DeVoto) +++ Macaulay Culkin - (Thomas J. Sennett) +++ Richard Masur - (Phil Sultenfuss, Harryho brat) +++ Griffin Dunne - (Pán Jake Bixler, učiteľ) +++ Ann Nelson - (Stará mama Sultenfuss) +++ Peter Michael Goetz - (Dr. Welty) +++ Produkcia: Brian Grazer +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moc rád se k téhle hořké komedii vracím. Hypochondrická Anna Chlumská, stydlivý Macaulay Culkin, ovdovělý bručoun Dan Aykroyd a jeho nová pomocnice v pohřebním ústavu Jamie Lee Curtis. To vše v pensylvánském balení z léta roku 1972, kdy se tančilo v karavanu, hrálo bingo, líbalo u vody, lezlo po stromech, bezstarostně jezdilo na kolech, ale i ztrácelo své nejbližší.. nadmíru okouzlující záležitost!! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvá láska je len jedna. Jedenásťročná Vada (Anna Chlumsky) a jej kamarát Thomas (Macaulay Culkin) ju zažijú počas letných prázdnin začiatkom 70. rokov. Do rozprávkovej a bezstarostnej atmosféry dospievania však zasiahne drsná realita skutočného života. Rodinné retro Howarda Zieffa (Vojak Benjaminová) je filmom, ktorý dokáže byť rovnako milý, zábavný a vtipný ako aj realistický, smutný a krutý. Prechod medzi týmito dvomi rovinami síce nie je úplne najhladší, ale aj napriek tomu na konci neostane ani jedno oko suché. nádherný film o tom čo sme si všetci prežili.krutý ale výborný záver.skvelá chémia medzi rodičovským aj detským párom.culkinov najlepší herecký výkon 9/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Rodinný snímek o děvčeti a jejím kamarádovi, dalo by se říct klasický příběh z amerického maloměsta o dětském přátelství a prvním polibku. Ale pár netradičních prvků by se našlo: Vadin otec je majitelem pohřebního ústavu - morbidní a netypické místo pro výchovu dítěte. Druhá věc vybočující z obvyklosti je tragédie, u amerických filmů vídaná jen málokdy. A právě absence happyendu je pro mě zdrojem častého dilematu: 3* nebo 4*? Nakonec nezbývá než připustit, že chvilkama je to nuda a Vada je fracek na pár facek:-). Tedy 3* a hezkých 69% pro příjemný film na nedělní odpoledne. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dobré herecké výkony dětských představitelů, ale i poměrně zajímavý a dojemný konec. Přesto však na můj vkus málo vtipné a na více než 3* nedostatečně poutavé. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další film, na který jsem narazil hned v dětství, takže se na něj čas od času rád kouknu. Hudba tu perfektně doplňuje silné okamžiky, které nejsou obvyklé a moc nezapadají do průměru rodinných filmů, právě proto je na tomhle snímku něco víc, co musí a chce zbloudilá duše ve filmové branži objevovat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dojemný príbeh inteligentnej dievčiny trochu okorenený humorom a končiaci veľmi smutne. Celkom gýčovité zameranie na vnímanie citlivého diváka použitím detí a ich smutného osudu. Musím vyzdvihnúť skvelý výkon Macaulayho Culkina. Veľká škoda, že sa z neho stalo to, čo sa stalo a tiež škoda, že aspoň v detstve nenatočil viac filmov. Tento film som videl veľa krát v detstve a vždy ma film dostal. Film sa nehrá s divákom a doslova mu napľuje emócie do tváre. Asi jeden z najobľúbenejších rodinných filmov. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Poslední dvacetiminutovka velmi dobrá, takřka perfektně odrážející náročná témata smrtelnosti a skutečné lásky v rámci dětské perspektivy (obzvlášť kouzelná je sekvence od prvního polibku až ke včelímu hnízdu). Ale zbytek mě úplně neuhranul - jsou tam sice moc příjemní herci a občas zdařilý humor, ale velká část příběhu je vnímavému divákovi jaksi zapečetěna po emoční i čistě realistické stránce. Vše se děje nějak moc rychle a bez pořádného psychologického podkladu. Námět ale fakt hezký, a kdyby to natočil takový Rob Reiner, je na světě o poznání magičtější a návykovější klasika. 70% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších detských filmov. Príjemná atmosféra malomesta, nádherná Jamie Lee Curtis, vynikajúci Dan Aykroyd i detskí herci, fajnový soundtrack a čosi, čo to všetko nádherne drží spolu. Sentiment? ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Mně se to docela líbilo, má to sice trochu pomalejší tempo a čas od času se u toho divák nudí, ale zase je to takové docela příjemné a herci zahráli slušně, takže je to takový lepší průměr na jedno zhlédnutí. ()

Reklama

Reklama