Slídilové
Akční / Komedie / Krimi / Drama
USA, 1992, 126 min
Phil Alden RobinsonHudba:
James HornerPlakáty
Martin Bishop (Robert Redford) a jeho tím sa špecializujú na testovanie bezpečnostných systémov. Keď sa ich vládni agenti posnažia zatiahnuť do lúpeže tajnej čiernej skrinky, ocitnú sa vo víre intríg a nebezpečenstva. Keď po krádeži zariadenia zistia na čo slúži a kto vlastne sú oni údajní vládni agenti, musia vziať spravodlivosť do vlastných rúk. (POMO)
golfista
Robert Redford jako majitel firmy na testování bezpečnostních opatření odhaluje geniální dekodér počítačového zabezpečení. Napínavý a vtipný scénář doplněný celou sbírkou výborných hereckých výkonů.(3.3.2003)
Djkoma
Velmi milé překvapení s herci starší generace Sidniey Poitierem, Danem Aykroydem(sorry kámo, ale už nejsi nejmladší a už nejsi tolik obsazován :)), Ben Kingsley a v neposlední řadě Robert Redford. Redford nenechává nic na náhodě a od začátku na sebe upoutává pozornost všeho včetně kamery. Herecké výkony a menší, očekávaný, zvrat po polovině filmu je příjemný a osvěžující. Konečné vloupání do "továrny na hračky" není žádné sci-fi a celý film je příjemná oddechovka s dobrými herci.(6.2.2005)
Malarkey
Příšerně dlouze se táhnoucí film o partičce, která spadne do průseru tak rychle, že si toho ani nestihnou všimnout. Každopádně i já s tím měl problémy, a že bych se u toho dobře pobavil se také říci nedá. Zase se tam ale objevila stará garda zahrnující Aykroyda, Redforda, Kinsleye a další, takže bylo určitě na co koukat. Krom toho i nadějný River Phoenix, takže o herce rozhodně nouze není. Jen mi tedy vadila přílišná utahanost, se kterou jsem tedy hodně bojoval, a nakonec to vzdal, a výsledkem jsou tři hvězdičky Slídilům, kteří možná někoho zaujmou, ale mě neskutečně nudili.(25.9.2008)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $51,432,691║Tržby Celosvetovo $105,232,691║ /70%/(24.2.2006)
mandes
rozpočet : ? tržby celosvetovo : $105,232,691(23.12.2006)
tron
„Išiel som na pizzu... Potom do Kanady.“ SLIEDIČI patria k mála filmov Roberta Redforda, ktoré nie sú filmom Roberta Redforda; Sundance je v nich "iba" tvárna charizmatická hmota, šikovne dotvárajúca celok. Ten celok tentokrát postavil režisér. Phil Alden Robinson je hrozne nenápadný, robí v priemere jeden film za desaťročie, ale to, čo urobí, má poetické čaro, v ktorom nejde o hercov (hoci sú skvelí) ani vydarené scenáre (Robinson je šéfom cechu amerických scenáristov a v prvom desaťročí 21. storočia inicioval slávnu "stávku hollywoodskych scenáristov"), ale o nadpozemskú a povznášajúcu atmosféru. Je jedno, či sa jedná o športovú melodrámu (nenápadné IHRISKO SNOV s Kevinom Costnerom mnohí diváci pokladajú za svoj najobľúbenejší film a ja s aim nečudujem) alebo politický triler (NAJVÄČŠIA HROZBA, detto). Jeho atmosféra sa ťažko vysvetľuje divákovi, ktorý ju nezacítil na vlastnej koži. SLIEDIČI výborne fungujú ako magický filmový koláčik s čučoriedkovými kúskami, ale aj ako kvalitný špionážny komediálny triler, ktorý dokáže v jednej chvíli pobaviť chlapčensky nerozvážnym humorom (vykopnutie dverí, tanečná exhibícia), ale tiež zamraziť zvratmi, v ktorých sa umiera. Posledným z plusov SLIEDIČOV je kasting. Redfordovi (ktorý má špionáž v krvi – TRI DNI KONDORA, SPY GAME) prospelo, že ho konečne nejaký režisér neobsadil do titulnej úlohy, ale len ako hlavu tímu. V ňom poteší rozkošne paranoický medveď Dan Aykroyd („Ty myslíš, že to zemetrasenie spôsobilo CIA?!“ – „Dokázať to nemôžem. Ale...“), talentovaný River Phoenix (majúci v tom čas pred sebou rok života), slepý David Strathairn a fantastický Sidney Poitier (Oscar za POLNÚ LÍNIU).(29.4.2009)
Boss321
Skvělá kombinace humoru a napětí. Robert Redford jako majitel firmy na testování bezpečnostních systémů je zatahnut společně se svými společníky do tajné loupeže a proto musí vzít spravedlnost do svých rukou. Redfordovi zdatně sekundují Sidney Poitier, David Strathairn, Dan Aykroyd či Ben Kingsley. Příjemný snímek na zimní večery....(27.1.2008)
Tyler
Poměrně standardní thriller, se kterým strávíte jedno slušně zábavné odpoledne, ale myslím, že vám to bude stačit...Tenhle film neurazí a jediný trvalejší dojem, který jsem si z něj odnesl je, že ždímat téma studené války se dá pořád.(23.3.2005)
Kaka
Dannyho parťáci devadesátých let s neskutečným hereckým tahounem v roli hlavní a několika slušnými jmény ve vedlejších úlohách. Technologie zde prezentovaná již logicky trochu zastará a snímek se tématicky nemůže vyrovnat atraktivnosti pozdějším podobně laděným filmům. Chybí zde občas lehkost a hravost, hlavní záporák mi nesedl a některé scény jsou zbytečně zdlouhavé. Na druhou stranu nechybí inteligence a cit pro dialogy. Přesto však nic převratného. Spíše jednou a dost.(1.6.2008)
sepp
Kvalitni scenar, presvedcivy R.Redford a dobre vygradovany dej - presto ale tomu neco chybi a obcas to skripe az beda.(21.9.2003)
Pethushka
Líbí se mi, že film, ještě není zkažený dnešní dobou. Většina efektů je docela realných. Napínavý děj a dobré herecké obsazení. Ano, tak na tohle se dá koukat.(23.4.2011)
petaspur
Martin Bishop vede tým počítačových expertů, kteří kteří mají slabost pro nakukování do cizích počítačů. Každý z nich už měl problémy se zákonem a tak svůj koníček raději vyměnili v počestnou živnost. Dělají si radost tím, že se nabourávají do informačních systémů klientů, odhalují nedostatky v jejich zabezpečení a ještě si za to nechávají platit. Jednoho dne se však stanou terčem vydírání dvou informovaných pánů, kteří jsou ochotni zajistit vymazání jejich problematické minulosti za dodaný stroj matematického génia Janeka. Ukradená věcička však umí nebezpečné věci, zákazníci nejsou vládními agenty a život sehraných slídilů zavisí i na tom, s jakou rutinou dokáže slepec řídit dodávku.(19.10.2009)
Hunt
HUDBA: James Horner(20.9.2006)
Gilmour93
Hi, my name is Sneakers. My boredom is my passport. Verify me... Slídilům jsem se doposud kvůli potencionální nezáživnosti dlouho vyhýbal a dělal jsem dobře, protože i přes hvězdné obsazení běží čas v Robinsonově filmu velmi pomalu. Možná v poslední půlhodině, kdy Horner buší nervózně do klavíru, měla minuta šedesát vteřin, ale já bych si přál u takových filmů nevnímat čas vůbec..(9.8.2010)
Lavran
Suprový, nenáročný koktejl komedie, akce, napětí a konspiračně-špionážních specialit, k tomu všemu naprosto bezchybně obsazený a vzhledem k potenciálu jmen i skvěle odehraný (jen se podívejte do obsazení na tu hvězdokupu!). Tohle si nechám líbit.(7.6.2008)
paascha
Pěkný, svižný spy thriller. bavil mě od začátku do konce(26.9.2007)
Ruut
Tak tenhle film jsem viděl o tomto víkendu uý potřetí a stejně nevím o čem je. A nevěděl to ani jeden ze čtyř lidí, co ho sledovaly se mnou. Ale má to tu vysoké hodnocení, tak dávám 3 hvězdičky - ať nejsem za exota ... :-)(9.8.2010)
bassator
14. 12. 2009 - 70%(22.1.2010)
LiVentura
Parádní filmeček s prohnanou bandou slídilů.(1.2.2010)
swamp
Tenhle film byl pro mě zklamáním! Čekal jsem mix filmů jako The Sting, Mission: Impossible nebo Ocean's eleven..toho mixu jsem se vlastně dočkal, ale dopadlo to tak, jako když pejsek s kočičkou dělali dort! :) Film má přes 2 hodiny a celou dobu jsem čekal až se rozjede..bohužel čekání trvalo právě ty 2 hodiny a rozjezd nikde! Tento snímek byl pro mě velkým zklamáním.(4.9.2005)
| Na DVD od: | 24.11.2003 Universal |
|---|---|
| Na levném DVD od: | 30.05.2008 Blesk |
Podobné
- Zdrojový kód (2011)
- Správci osudu (2011)
- Inception: The Cobol Job (2010)
- Repo Men (2010)
- Počátek (2010)
- Avatar: Stvoření Pandory (TV film) (2010)
- Déjà Vu (2006)
- Animatrix: Druhá renesance 2. část (2003)
- Matrix Reloaded (2003)
- Matrix Revolutions (2003)
- Animatrix (2003)
- Animatrix: Program (2003)
- Animatrix: Detektivní příběh (2003)
- Animatrix: Dětský příběh (2003)
- Animatrix: Neznámé území (2003)
- Animatrix: Přijímací zkouška (2003)
- Animatrix: Světový rekord (2003)
- Animatrix: Poslední let Osirise (2003)
- Animatrix: Druhá renesance 1. část (2003)
- Cypher (2002)
- Minority Report (2002)
- Matrix: Nová návštěva (video film) (2001)
- Elita (2001)
- Swordfish: Operace Hacker (2001)
- Nebezpečný kód (2000)
- Matrix (1999)