Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (148)

golfista 

všechny recenze uživatele

Robert Redford jako majitel firmy na testování bezpečnostních opatření odhaluje geniální dekodér počítačového zabezpečení. Napínavý a vtipný scénář doplněný celou sbírkou výborných hereckých výkonů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouze se táhnoucí film o partičce, která spadne do průseru tak rychle, že si toho ani nestihnou všimnout. Každopádně i já s tím měl problémy, a že bych se u toho dobře pobavil se také říci nedá. Zase se tam ale objevila stará garda zahrnující Aykroyda, Redforda, Kinsleye a další, takže bylo určitě na co koukat. Krom toho i nadějný River Phoenix, takže o herce rozhodně nouze není. Jen mi tedy vadila přílišná utahanost, se kterou jsem tedy hodně bojoval, a nakonec to vzdal, a výsledkem jsou tři hvězdičky Slídilům, kteří možná někoho zaujmou, ale mě neskutečně nudili. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $51,432,691Tržby Celosvetovo $105,232,691║ veľmi dobré obsadenie ale nie úplne využité, príbeh by chcel o trošičku viac prepracovať a aby to malo väčšie grády, lebo prvá polovica filmu sa skoro nikam výdatne neposúva /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení s herci starší generace Sidniey Poitierem, Danem Aykroydem(sorry kámo, ale už nejsi nejmladší a už nejsi tolik obsazován :)), Ben Kingsley a v neposlední řadě Robert Redford. Redford nenechává nic na náhodě a od začátku na sebe upoutává pozornost všeho včetně kamery. Herecké výkony a menší, očekávaný, zvrat po polovině filmu je příjemný a osvěžující. Konečné vloupání do "továrny na hračky" není žádné sci-fi a celý film je příjemná oddechovka s dobrými herci. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Išiel som na pizzu... Potom do Kanady.“ SLIEDIČI patria k mála filmov Roberta Redforda, ktoré nie sú filmom Roberta Redforda; Sundance je v nich "iba" tvárna charizmatická hmota, šikovne dotvárajúca celok. Ten celok tentokrát postavil režisér. Phil Alden Robinson je hrozne nenápadný, robí v priemere jeden film za desaťročie, ale to, čo urobí, má poetické čaro, v ktorom nejde o hercov (hoci sú skvelí) ani vydarené scenáre (Robinson je šéfom cechu amerických scenáristov a v prvom desaťročí 21. storočia inicioval slávnu "stávku hollywoodskych scenáristov"), ale o nadpozemskú a povznášajúcu atmosféru. Je jedno, či sa jedná o športovú melodrámu (nenápadné IHRISKO SNOV s Kevinom Costnerom mnohí diváci pokladajú za svoj najobľúbenejší film a ja s aim nečudujem) alebo politický triler (NAJVÄČŠIA HROZBA, detto). Jeho atmosféra sa ťažko vysvetľuje divákovi, ktorý ju nezacítil na vlastnej koži. SLIEDIČI výborne fungujú ako magický filmový koláčik s čučoriedkovými kúskami, ale aj ako kvalitný špionážny komediálny triler, ktorý dokáže v jednej chvíli pobaviť chlapčensky nerozvážnym humorom (vykopnutie dverí, tanečná exhibícia), ale tiež zamraziť zvratmi, v ktorých sa umiera. Posledným z plusov SLIEDIČOV je kasting. Redfordovi (ktorý má špionáž v krvi – TRI DNI KONDORA, SPY GAME) prospelo, že ho konečne nejaký režisér neobsadil do titulnej úlohy, ale len ako hlavu tímu. V ňom poteší rozkošne paranoický medveď Dan Aykroyd („Ty myslíš, že to zemetrasenie spôsobilo CIA?!“ – „Dokázať to nemôžem. Ale...“), talentovaný River Phoenix (majúci v tom čas pred sebou rok života), slepý David Strathairn a fantastický Sidney Poitier (Oscar za POLNÚ LÍNIU). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělá kombinace humoru a napětí. Robert Redford jako majitel firmy na testování bezpečnostních systémů je zatahnut společně se svými společníky do tajné loupeže a proto musí vzít spravedlnost do svých rukou. Redfordovi zdatně sekundují Sidney Poitier, David Strathairn, Dan Aykroyd či Ben Kingsley. Příjemný snímek na zimní večery.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tahle mladá dáma se samopalem je svobodná?" Já mám Slídily rád. Jsou zábavní, napínaví a umějí skvěle překonávat elektronický zabezpečení. Jen k jejich hackování hraje příšerně nervní hudba, na kterou jsem alergickej, ale kdyby k tomu hrálo něco méně "dramatickýho", tak bych s pátou hvězdou neváhal. A teď si jdu zavázat oči a zkusit řídit poslepu dodávku, protože slepej Whistler za volantem byl hodně inspirativní. Ale mám trošku problém s Wernerovým poučením o tom, že nejlepší dieta je to, co najdu na dně opičí klece. To asi řízek s hranolkama nebude, takže tomu nevěřím. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že film, ještě není zkažený dnešní dobou. Většina efektů je docela realných. Napínavý děj a dobré herecké obsazení. Ano, tak na tohle se dá koukat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hi, my name is Sneakers. My boredom is my passport. Verify me... Slídilům jsem se doposud kvůli potencionální nezáživnosti dlouho vyhýbal a dělal jsem dobře, protože i přes hvězdné obsazení běží čas v Robinsonově filmu velmi pomalu. Možná v poslední půlhodině, kdy Horner buší nervózně do klavíru, měla minuta šedesát vteřin, ale já bych si přál u takových filmů nevnímat čas vůbec.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dannyho parťáci devadesátých let s neskutečným hereckým tahounem v roli hlavní a několika slušnými jmény ve vedlejších úlohách. Technologie zde prezentovaná již logicky trochu zastará a snímek se tématicky nemůže vyrovnat atraktivnosti pozdějším podobně laděným filmům. Chybí zde občas lehkost a hravost, hlavní záporák mi nesedl a některé scény jsou zbytečně zdlouhavé. Na druhou stranu nechybí inteligence a cit pro dialogy. Přesto však nic převratného. Spíše jednou a dost. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Suprový, nenáročný koktejl komedie, akce, napětí a konspiračně-špionážních specialit, k tomu všemu naprosto bezchybně obsazený a vzhledem k potenciálu jmen i skvěle odehraný (jen se podívejte do obsazení na tu hvězdokupu!). Tohle si nechám líbit. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Poměrně standardní thriller, se kterým strávíte jedno slušně zábavné odpoledne, ale myslím, že vám to bude stačit...Tenhle film neurazí a jediný trvalejší dojem, který jsem si z něj odnesl je, že ždímat téma studené války se dá pořád. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chytrý film, ač si občas pomáhá scénáristickými berličkami. Příjemně to celé graduje, leč párkrát měl přistoupit střihač a některé scény pokrátit. Režisér Phil Alden Robinson není žádný zelenáč, ač jeho filmografie čítá jen několik málo titulů. Snaží se zachovat autenticitu prostředí, klíčové momenty si hýčká a protahuje je o milé detaily, stejně úspěšně se mu daří budovat atmosféru. Navíc má půltucet solidních herců v čele s tím nejzkušenějším a nejzářivějším Robertem Redforem, který má špionáž v krvi. Víkendové odpoledne tenhle tým spolehlivě vyplní, trvalejší dojem nečekejte. Přesto spokojenost. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Okrem Cameronovho True Lies asi najzábavnejší špionážny film široko ďaleko. Robert Redford, Sidney Poitier, Mary McDonnell, David Strathairn, Dan Ayckroyd a River Phoenix versus Ben Kingsley. Režisér Phil Alden Robinson (Pole snov, Najhoršie obavy) dal dohromady vynikajúcu a výborne vyladenú hereckú zostavu a zasadil ich do mierne prekombinovaného príbehu o jednej tajnej skrinke, ktorá ukrýva až príliš mnoho tajomstiev. Krásny príklad toho, ako sa pred vyše dvadsiatimi rokmi točili tímovky a hlavne doteraz výborná popcornovka. vynikajúca oddychovka so šarmantnými hereckými výkonmi.komediálna časť je úžasná,thrillerová už menej ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

James Earl Jones to nakonec spolehlivě rozseknul. Robert Redford je v podobných příbězích jako ryba ve vodě. 75% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Kvalitni scenar, presvedcivy R.Redford a dobre vygradovany dej - presto ale tomu neco chybi a obcas to skripe az beda. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý, napínavý a akční příběh, v němž se představují známé tváře jako Redford, Poitier či Kingsley. Zvažoval jsem, zda ohodnotit 3 nebo 4*, volím vyšší cifru, neboť konec snímku byl více než dobrý a celkové namíchání decentního humoru mi pasovalo. ()

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama