Reklama

Reklama

Le Foto proibite di una signora per bene

  • Španělsko Días de angustia (více)
Trailer

Obsahy(1)

Minou (Dagmar Lassander), manželka vlivného, ale zadluženého podnikatele Petera (Pier Paolo Capponi), se stává obětí vydírání. Nejprve jí v noci na ulici přepadne muž (Simón Andreu), který tvrdí, že její manžel je vrah. Zanedlouho po té uslyší v telefonu nahrávku, ve které Peter hovoří o vraždě svého věřitele. Minou neznámému muži uvěří, a aby manžela ochránila, rozhodne se tajně přijmout jeho podmínky. Vyděrač ale nechce peníze. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Povedené rané giallo, vycházející z tvorby Maria Bavy či Umberta Lenziho. Příběh byl moc dobrý, dovolil mi se snadno sžít s postavami a technicky je to natočeno naprosto parádně a stylově. Ennio Morricone tu válí, herečkám to sluší, je zde spousta napínavých a krásně nasnímaných scén, zamrzí jen absence vražd. Ale ne zas tolik, aby to ohrozilo konečné hodnocení, film je to totiž beztak zábavný a udrží si divákovu pozornost i zvědavost až do konce. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nenápadný Ennio Morricone, velice málo erotiky a stejně tak krve. Slušná porce napětí, hlavně ve scéně, kdy se Minou jde setmělou chodbou podívat po bytě. Jako náruživý fanda lituji, že nám pan režisér neukázal víc "porno" fotek, kterými se Dominique své přítelkyni chlubila. Klasicky se ubírající příběh o postavě, která ne zcela vlastní vinou upadá do šílenství, a vy se během sledování máte čas zabývat tím, kdo za tím asi tak stojí. Jen tak mimochodem, tou hlavní postavou je pražská rodačka Dagmar Lassander. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha průměrných giallo snímků, kterých se natočila spousta a neudělal v tomto žánru žádnou díru do světa. Jak Dagmar Lassander tak Suzan Scott zde neukázaly mnoho ze své nahoty, což se zde dalo očekávat. Rovněž příběh není tolik prošpikován napětím a vraždami. Konec se dal očekávat, ale přesto patřil k tomu lepšímu. Není to špatné, ale ani zázrak, takže 3 hvězdičky. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Vstup Luciana Ercoliho na pole žánru gialla byl velmi pozvolný, jeho vrchol přišel až o několik let později. Le Foto proibite di una signora per bene je totiž z ranku těch giall, které ještě nebyly ovlivněny tvorbou D. Argenta, nýbrž ranné tvorby U. Lenziho. Zní to všechno hrozně složitě, ale jde o nekomplikovaný thriller bez kapky krve a většího napětí. Hlavní spiknutí je pro znalého diváka v celku jasné a lehce odhalitelné....Zkrátka zapomenutelný kousek, kterých se točily, jak na běžícím pásu. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Největším minusem v tomto filmu pro mne byla představitelka hlavní role, Dagmar Lassander. Svou roli dívky, kterou vydírá neznámý muž, podle mne zahrát příliš nezvládla, jenže především o její postavě ten film je. Příběh je v rámci gialla poměrně klasický, žena, jejíž psychická kondice dostává od přírody poměrně zabrat, je navíc kýmsi vydírána a v tomto případě nebylo těžké odhadnout kdo za tím stojí. --- edit --- Tak příběh poměrně hapruje i s logikou, navíc, proč si přát, aby to ta unuděná vysmažená alkoholička přežila? ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Exteriéry filmu sa natáčali v Barcelone. (Hnacik)
  • Železná veža (Torre Sant Sebastià), na ktorú sa Minou (Lassander) vyvezie výťahom a uvažuje o zoskoku, je veža lanovky na Passeig Joan de Borbó v prístave v Barcelone. Lanovka Teleférico del Puerto spája barcelonský prístav s vrcholom Montjuic. Jeho trasa je dlhá 1 303 m a je rozdelená na dva rovnaké úseky. Linka premáva v nadmorskej výške 70 m, takže si počas cestovania môžete vychutnať malebné, panoramatické výhľady na prístav a mesto. (Hnacik)

Reklama

Reklama