Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující bahrainská princezna Meriam Al-Khalifa bez ohledu na svůj vznešený původ se stejně jako ostatní ženy musí podřizovat zvyklostem muslimských zemí. Krátí si čas vytáčením náhodných telefonních čísel a rozprávěním s každým, kdo zvedne sluchátko. Jednoho dne se však náhoda promění v osud. Dívka se totiž dovolá sympatickému americkému námořníkovi Jasonu Johnsonovi. Následuje tajná schůzka, která v mladé dvojici probudí lásku. Provází ji však neustálé nebezpečí a protože Jasonova vojenská služba končí, dvojice se musí rozhodnout co dál. Námořník připraví dívčin útěk z paláce, jenže ani odjezd do USA jejich situaci nevyřeší. Tam je totiž Meriam zatčena coby ilegální přistěhovalec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Zklamalo mě to. Moc velká muslimská propaganda i tolik let zpátky. "Až si ho vezmu, tak se těším, jak se zahalím." - jak řekla kamarádka hlavní hrdinky. Mě se to zdá dosti vygumované. Hlavní hrdinka chce být muslimka, ale svobodná, kde si nechce vzít toho, koho jí přidělí, jen z lásky, mohla by se na veřejnosti bavit s kýmkoli. Až moc lehce se dostali do Ameriky, ale byrokracie byla, je a bude. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet nie je zlý, stret dvoch úplne odlišných kultúr obyčajne prináša veľa problémov a nepochopenie. Scenár, dialógy a samotné filmové remeslo však boli hrozné. Nuda až k odkúsnutiu palca na ruke, pričom záver neponúkol nič, iba očakávaný presladený happy end. Jednoducho, strašne nudná, presladená a dialógovo tupá vtákovina. 30/100 ()

Reklama

Pythonator odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je nesympatický vylépaný zelený mozek a jeho partnerka je nezvykle překrásná Arabka. To bude nejspíš tím, že herečka je rumunsko-maďarská latinoameričanka. Film je zábavný a romantický asi jako když vám někdo strčí palec do prdele a 100 minut s ním kroutí. Tvůrci vsadili na ožehavou problematiku muslimské kultury, protože by o to mohl mít v televizi někdo zájem. No zájem se najde vždycky. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli ti, kdo filmu dali "odpad" nebo velmi nízké hodnocení, to udělali z rasové a národnostní nenávisti, která nemá nic společného s filmem, anebo jestli ti, co označují film za lacinou romantickou frašku si uvědomují, že jde o skutečný příběh ze života, nikoli románovou předlohu. Pro mě velmi dobře ztvárněné drama, a pět * dávám především za příběh. Jestliže je někdo schopen takové lásky, že kvůli tomu dobrovolně podstoupí to všechno, co hlavní hrdinové filmu, a byli ochotni riskovat i svůj život, potom mají můj největší obdiv, a nějaká "politická propaganda" je tu zcela zanedbatelná, právě proto, že co jsme viděli ve filmu, se skutečně událo. https://revue.idnes.cz/bahrajnska-princezna-pozada-v-usa-o-politicky-azyl-f8c-/lidicky.aspx?c=A000718115934lidicky_jpl ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože princezna a vojáček chtějí být spolu ale bohužel nemůžou, tak si prostě hledají cestu necestu k sobě no příběh není špatný ale herecky se nevybral dobře protože dané osoby se do něho nehodily. Film působí velmi normálně a dvakrát nezaujal je to prostě jejich kultura a snaží se být dramaticky a romantický a hodně což pravdou není. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Správně by se film měl jmenovat Princezna a mariňák. Hlavní hrdina  je příslušníkem americké námořní pěchoty, ne námořnictva. (Martanka)
  • Film je natočen podle skutečné události. Pár se dokonce v roce 1999 vzal, nicméně den po pětiletém výročí podala Meriam žádost o rozvod. (DJMaroko)
  • Hory, ktoré je možno vidieť vo filme, sa v skutočnosti v Bahrajne nenachádzajú. Bahrajn je totiž rovinatým štátom a najvyšší bod Džabal ad-Duchán meria len 122 m. n. m. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama