Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (730)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to tak a nejinak, na jedničku sice nemá, ale zábava je to skvělá. Odehrává se v L.A. roku 1997, ve městě zmítaném válkou drogových kartelů a dává mnohem víc prostoru Predátorovi, který byl v jedničce víceméně jen neviditelným zabijákem v džungli, uvidíme hafo zlepšováků a zbraní na které v prvním díle nezbylo místo a vůbec se toho o něm dozvíme dost na to, abychom se mohli vrhnout na Alien Vs. Predator :). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Naivně jsem si myslel, že s odstupem času přivane nostalgie sympatičtější auru i na tenhle filmu, ale bohužel. Námět, který měl nakročený ke slušné dvojce z kategorie ‚dražší, větší, velkolepější‘, nakonec pohřbila Hopkinsova rutinérská režie. Tam, kde si McTiernan vychutnával masakrování vojenské jednotky, tam Hopkins jenom skládá obrázky jednolitě za sebe. Závan filmařské invence přichází maximálně tak v odkazech na Camerona. Danny Glover si střihnul ostřejší parafrázi Rogera Murtaugha, o zbytku škoda mluvit. Tři tečky vlastně jenom za ten lovcův arzenál, který si rád vychutnávám v rámci jedné kulťácké herní pecky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Znatelně slabší, ale přesto ještě koukatelná dvojka, ovšem pokus s přenesením děje do města se tvůrcům přece jen trochu vymkl z rukou, na scénáři se ještě dalo zapracovat. Neúčast Arnolda je znát, ale zase na druhou stranu, jako "komandos" by asi ve městě udělal více škody, než užitku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,669,413Tržby Celosvetovo $57,120,318║ Ako klobúk dole pred týmto pokračovaním, keď si zoberiem čo sa natočilo za obdobie 2000až2011 v tomto žánri, tak toto veselo môžem označiť za jeden zo žánrových klenotov a na pokračovanie moc, moc vydarené, obsadenie sadlo, masky a triky perfektné, príbeh pútavý + obratná akcia, šikovná kamera, ľahký humor sadol. __pôvodne:/70%/ __ naposledy videl cez rok 2011 a mením na __/90%/__ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

No jo, železná logika, Predejtr jedna s Arným vydělal pakatel, tak hurá do dvojky. Problém je, že jí chybí všechno, co dělalo jedničku kultem – nápaditá režie, napětí, atmosféra, dojemně špatný herec, který všemu dodá punc nadhledu. Glover působí dojmem, že se omylem ocitl z klasické drsné detektivky v podivném akčním sci-fi, které je místy až zhulenecky neuchopitelné (scéna s krále Williem je vážně unikát). Vznikl podivný hybrid s příliš kvalitním hercem v popředí a s příliš nekvalitním scénářem v pozadí, který možná může pobavit, ale v žádném případě nedokáže znovuoživit ten neopakovatelný pocit lovné zvěře ve zrádném prostředí... Velkoměsto je možná v jistém smyslu prales, ale jednou vyzkoušené v něm funguje jen na půl plynu a místy až trapně naivně a prvoplánově. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá závěrečná pointa lehce zachraňuje tento jinak slabší snímek. Danny Glover nemůže uspět jako náhrada za Arnolda, ale jako varianta poldy z města není tak špatný. Záměna tropického pralesa za ten lidský industriální působí na první pohled poutavě, ale je velkou část snímku nevyužit. Oproti první dílu tak filmu chybí skvělá atmosféra a akce. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jim Thomas, John Thomas .. V o pár lét mladším pokračování původní drsné sci-fi se sice už nevrátil Arnold Schwarzenegger (což mi zas tak nevadilo, tvrdý černý detektiv jej nahradil také dobře), ale pověstný vesmírný lovec nechybí! Snímek je více industriální, syrová a temná atmosféra opět nechybí, ale některé momenty jsou více či méně nedotažené, což je opravdu jen ku škodě podstatně kvalitní řezbě, kde dostaneme možnost nahlédnout i na Predátorské technologie. Nebýt zmíněných chybek a nebýt to sequel, byl by to opravdu výborný film.. 75%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jasně, už to není džungle, ale je to fakt zábava a po letech možná ještě víc než v době když to byla novinka. Samozřejmě, že geniální jedničce nesahá ani po kotníky, ale díky skvělému nervákovi Dannymu Gloverovi a maniakálnímu Billu Paxtonovi a samozřejmě Predátorovi ty chybky tomuhle filmu Odpustím a dávám 80%. "You want some ganja man?" ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nezastavíš, co nejde zastavit. Nezabiješ, co nejde zabít. Neuvidíš oči ďáblovy, dokud si pro tebe nepřijde ..... Už úvodní 10ti minutovka říká, že nemám očekávat atmosférickou brnkačku na nervy, ale 100% akční BÉČKO. Drogové gangy, voodoo, drsní policajti, krev a PREDÁTOŘI. Film o policajtech vybočující z řady jen díky Predátorům. Ve druhý půlce občas nuda, ale jestli se vám to nelíbilo, nebojte se, JEŠTĚ DOSTANETE ŠANCI! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět, že druhej kdo sejmul Predátora nebyl vetřelec, ale D.Glover. 2.) Nevěděl jsem, že i Predátoři mají nádherné smrtící hračky. 3.) Nevím co dělat, když chce doktor vzorek sperma, stolice a moči. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto som na konci školského roka doniesol tesne pred letnými prázdninami do školy a pozreli sme si to celá trieda, samozrejme vrátane triednej. No... minimálne pri scéne divokého sexu to bol dosť zaujímavý pohľad na našu triedu, to vám asi nemusím hovoriť. Triedna si vtedy šla nohy zodrať, aby to stíšila. Ale ani vytrhnuté chrbtice, odrezané hlavy, na cucky rozstrieľaní feťáci a vlak zamazaný ľudskou krvou neboli od veci. Jednotka je film môjho detstva, ale dvojka sa mi vždy páčila rovnako, ibaže z úplne iných dôvodov. Hladké striedanie na poste titulného hrdinu, ktorý aj tentoraz dostal pod ruku kvalitný tím spolupracovníkov a plno kultových scénok k tomu, hoci sem-tam obšľahnutých z iných trhákov (likvidácia komanda á la Votrelci, samooperácia á la T1). Dvojka si zachováva dusnú atmosféru originálu (dej sa síce presunul do veľkomesta, ale tam je to miestami ešte výraznejšia divočina, ako v džungli) a opakuje vynikajúce herecké obsadenie (Danny Glover bez problémov nahradil Arnolda), plné podarených podporných roličiek (Kráľ Willie, "Zorro" spoľahlivého Billa Paxtona atď.), bravúrne akčné scény (metro, jatky), hustú porciu násilia (a sexu) a bonusom je rozšírenie mytológie Predátorov (nie ženy a deti, vitrínka s hlavou Votrelca, finále vo vesmírnej lodi). Perfektná hororová akčná sci-fi jazda a nezameniteľnou hudbou Alana Silvestriho. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil jsem nikdy moc nemusel, precejen dzungli vystridalo mesto, coz by se jeste dalo, ale Glover je hodne chaba nahrada za Arnolda. Jenze ted jsem film videl znovu v originalnim zneni a prislo mi to paradni. Akcni rezbu vystridala spis takova temna, misty drobet hororova atmosfera, Glover je jako drsnak slusnej a Predator predvede docela solidni arzenal. Proste tentokrat za 5* (i kdyz na prvni dil to zdaleka nema), uvidim po dalsim zkouknuti, az si film zase nekdy pustim. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jedničce se to může rovnat velmi dobře. Nejsem schopen se rozhodnout, který díl je lepší. Každopádně dvojka krásně využívá prostředí velkoměsta, má nápaditý scénář a nepostrádá napětí a velmi slušnou akci. Jděte do toho a dobrý lov! ()

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama