Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (732)

juta 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvá, než se dokonale projeví síla Predátora, která se po celou dobu zaměřuje na černého policistu, ale jejich souboj bude až ten poslední. Zajimavý pohled byl na Predátorovy trofeje, mezi kterými byla i lebka Vetřelce :-) Žeby se už tehdy uvažovalo o natočení AvP, nebo jen chtěli ukázat, že je Predátor lepší? Horší čtyři. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že se film přenesl do jiného prostředí, vadí mi že úplně změnil žánr a pojetí predátorské duše. Je to vlastně taková typická "špinavá" gangsterka z přelomu osmdesátých a devadesátých let a nezlobte se na mě - tohle jsou přesně ty filmy, které nemám moc v oblibě. Přítomnost mimozemských zabijáků film pochopitelně oživuje, akorát škoda, že už nesledujeme tajemně hrozivého lovce, ale (přesně v tradici dvojek) tlupu nadlidských zabijáků. Režie Stephena Hopkinse je děsivě nevyrovnaná - velmi dobré momenty jsou rozředěny momenty velmi slabými - a ty přítomnost poskakujícího poprsí a poletujících vnitřností zamaskovat nedovede. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slabší bratříček prvního PREDÁTORA. Nápad přenést děj do města se mi hodně líbil, ale Roger ze Smrtonosné zbraně se mi pro něj nezdál být dost odpovídajícím soupeřem. Ne že bych Dannyho Glovera neměl rád, ale kdykoliv, kdy není Predátor na scéně (dost v první polovině filmu) začíná trochu nudit. Ovšem zvedá to dlouhá závěrečná bitka s FBI a následná honička. Jednu věc rozhodně musím uznat, PREDÁTOR ve dvojce byl větší týpek než ten v jedničce :). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jasně, už to není džungle, ale je to fakt zábava a po letech možná ještě víc než v době když to byla novinka. Samozřejmě, že geniální jedničce nesahá ani po kotníky, ale díky skvělému nervákovi Dannymu Gloverovi a maniakálnímu Billu Paxtonovi a samozřejmě Predátorovi ty chybky tomuhle filmu Odpustím a dávám 80%. "You want some ganja man?" ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Predator attacks L.A. Opět džungle a horko, ale zcela v jiném prostředí a mnohem větší jatka. Drsné město, výškové budovy, gangy, násilí, drogy, vraždy. Ideální teritorium pro dokonale vybaveného, krytého a útočícího maníka s dredy a legendární maskou. Možná o něco slabší, ale pořád velmi důstojné pokračování o inteligentním lovci z vesmíru. Hereckému obsazení vévodí Danny Glover coby zapálený a ke všemu odhodlaný polda Mike Harrigan či Gary Busey coby vychytrale vychcaný chlapík s jedním převratným nápadem. Děj má grády a napětí od začátku až do konce. Spousta scén je fenomenálních a pro mě také nezapomenutelných. Epochální finále mě vždycky dostane. Velkolepá historická sbírka Predátořích trofejí, postupně se objevující parta Predátorů či dárek pro Harrigana. Hudební stránka zůstává nezměněna, navíc je posílena o pár nových tónů. Mezi tím sálajícím dusným horkem, prolitou krví, akcí a vystřílenými kulkami, je také velký prostor věnován vychytaným hláškám. "Vy toho parchanta nechcete zabít, chcete ho zmrazit!", "Kruci, zas ta vejška!", "Pro tebe." - "1715..." - "Dobrý lov..." ()

Galerie (107)

Zajímavosti (57)

  • Ve scéně na jatkách Predátor (Kevin Peter Hall) zabije Petera Keyese (Gary Busey) tím, že ho přesekne vrhacím kotoučem. Na zem však dopadnou pouze nohy. Horní polovina těla jakoby zmizela. (Žralok)
  • Jedním z důvodů, proč v Predátorovi 2 nehrál Arnold Schwarzenegger, který hrál hlavní roli Dutche v jedničce, je ten, že studio Fox mělo omezený rozpočet a nechtělo hercovi zaplatit dodatečných 250 tisíc amerických dolarů. Tehdejší šéf studia Joe Roth prostě řekl: „Přes tohle vlak nejede.“ Po letech tyto zákulisní informace prozradil producent John Davis. (Posheidon)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama