Reklama

Reklama

Monako: Dobývání moře

(TV film)
  • Francie Monaco, l'extension de tous les défis (více)
Francie, 2020, 52 min

Režie:

Simon Viguié

Obsahy(1)

Kníže Albert II. přijal kolosální výzvu. Vybudování nové čtvrti o rozloze 60 000 metrů čtverečních, kde se budou nacházet obytné budovy, parkovací domy, přístav, park i nábřežní promenády. A to vše na moři! Monako se již dlouho tísní na území o velikosti necelých 2 kilometrů čtverečních, které se téměř celé rozkládá na skále. Kníže Albert II. jde ve stopách svého otce, knížete Rainiera, který zvětšil velikost knížectví o 20 %. Nejnovější klenot Monaka se bude jmenovat čtvrť Anse du Portier. Stavitelé budou muset zápasit s hlubokým mořským dnem, chránit jeho křehký ekosystém a využívat ohromné zdroje, aby mohl z vody vyrůst tento zbrusu nový kousek Monaka. Dokument Monako: Dobývání moře sleduje tento úžasný stavební projekt ve všech jeho fázích. Na pozadí pozoruhodných záběrů rostoucího území mezi pevninou a mořem se s námi o toto mimořádné a jedinečné dobrodružství podělí několik manažerů, kteří výstavbu tohoto díla řídili. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na námět tu vzniklo tolik nových nápadů - včetně ekologické komponenty - že případné snobství je tím odsouváno do pozadí. Lidský duch zase poposkočil. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně popis technologického pokroku, na druhé straně filosofie růstu, která decimuje naší planetu. V dokumentu je řečeno "město musí růst, jinak začneme chudnout". ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tolik práce a přitom taková blbost 🤷🙂.Ne tak pěkné...co by člověk neudělal pro barák a bazén a kavárnu no 🙂. 75%. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Poručíme větru, dešti i moři... :)) Kvalitní dokument o vytvoření nového prostoru pro stavbu v Monaku... Je neuvěřitelné kolik je potřeba práce, prostředků, peněz, lidí s nápadů pro tuto operaci, ale nadruhou stranu to není rozhodně tak špatný nápad, který navíc jistě velice dobře zaplatí :))) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama