Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Vzhledově se mi Kevin Costner jako Earp v prvních chvílích filmu moc nelíbil, až od poloviny jsem si zvykl a ke konci jsem uznal, že to byl dobrý výběr. Ale Dennis Quaid jako Doc Holliday mě zaujal více. .. Samotný snímek má sice tři hodiny, ale ukazuje celý příběh známého Wyatta Earpa. Je až neuvěřitelné, že někdo mohl mít takové štěstí a nebyl nikdy zasažen při takovémto stylu života. .. Rozhodně dobře natočený western založený na pravdivých událostech, takže se nestydím udělit i vyšší množství procent. .... HODNOCENÍ: 82% (4*) ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Klasický western s vynikající hudbou, spoustou přestřelek (včetně té nejslavnější u O.K. Corralu) a hvězdným hereckým obsazením. Možná by neuškodilo zkrátit stopáž tak o 20-30 minut, jinak jsem byl plně spokojen a dostalo se mi všeho, co bych od daného žánru očekával. Dennis Quaid si tu v rozporuplné postavě tuberou trpícího pistolníka "Docka" Holidaye střihnul zřejmě nejlepší roli kariéry. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý western o legendách mezi muži zákona, na můj vkus však velmi pomalý úvod. Kdo má zálibu v kovbojkách a přežije úvodní nudu, ten bude po zásluze odměněn filmovým zpracováním slavné přestřelky u O.K. Corral a následnou vendettou (jenom by se nikdo neměl divit historickým nepřesnostem, např. ohledně atentátů na bratry Morgana a Virgila a pár dalších). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování jedné z největších legend Divokého Západu. Účast velkých hvězd a celkově "velké" pojetí filmu jen prospěly, skvěle se na to totiž kouká, i když o reáliích života šerifa Earpa se vykládají různé jiné věci:) Jednoznačně nejlepší postavou ale není Costnerův Wyatt Earp, ale Quaidův Doc Holiday. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

První třetina pojednávající o životě Wyatta Earpa předtím než se stal obávaným strážcem zákona mohla být o poznání kratší, ale po té, co se stal šerifem ve Wichitě se film nezvykle rozjel a po jeho skončení jsem byl nezvykle nadšen, takže i přes tu brzdu na začátku se nerozpakuji dát pět hvězdiček, ačkoliv Tombstone s Kurtem Russellem natočený o rok dřív pořád o trošičku vede. Nejvíc ze všech postav mi seděl asi Doc Holliday v podání Dennise Quaida. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Film byl uveden do kin šest měsíců po Tombstone (1993) a ve srovnání s rivalem byl komerčně neuspěšný. Při rozpočtu 63 milionů USD vydělal jen okolo 25 mil.$. Tombstone má skore 25 mil.$ rozpočet vs. 56,5 mil.$ tržby. (kenny.h)
  • Film existuje ve 3 verzích sestřihu: sestříhaná verze – 183 minut, 2dílná nesestříhaná DVD verze – 191 minut a speciální VHS verze – 212 minut. (Meli_854)
  • Kevin Costner původně dostal nabídku hrát Wyatta ve filmu Tombstone (1993) dokonce za vyšší honorář. S tvůrci se však neshodl na charakteru titulní postavy a dal přednost Kasdanovu snímku. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama