Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

POMO 

všechny recenze uživatele

Až na príliš naťahovanú poslednú polhodinu je Wyatt Earp veľmi slušným westernom so všetkým, čo má tento žáner obsahovať. Kevinovi Costnerovi to čoby Earpovi svedčí, melodramatická rovina Earpovho citového života je decentne zľadená s dramatickými osudmi jeho šerifskej karéry. Prečo film komečne prepadol? Pretože nie je poprcornový ako Tombstone? ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem opravdu nemohl vydržet. Koukat 3 hodiny na nudný western, bylo pro mě naprosté utrpení. Sága o rodině Earpů, ve které má hlavní slovo Kevin Costner, je zdlouhavá a neucelená. Příběh nám přeskakuje z jedné epizody ke druhé, není tu žádný tmelící prvek, který by to dával smysluplně dohromady. Vypadá to spíš tak, že si tvůrci napsali na papír, co je v každém westernu a pak to dali do pytlíku, zatřepali a vypadl jim z toho tento patvar. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Epicky rozmáchlý western, který nepostrádá žádné atributy potřebné pro tento žánr, ale místama je velmi zdlouhavý. Velkým překvapením je pro mně tuberácký, vyhublý pistolník ve strhujícím podání Denisa Quaida. Costner s parukou v roli mladíka působí poněkud nepatřičně, ale jinak je docela O.K. Druhý "Tanec s vlky" se nekonal, "Wyatt Erp" komerčně propadl na celé čáře. Ale řekl bych, že nezaslouženě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wyatt Earp je film, ktorý vďaka svojej nekonečnej dĺžke uvidíte asi iba raz. Ako ja. Bol som síce spokojný, ale po dopozeraní aj dosť vyčerpaný. Bolo to už dosť dávno, ale kvôli "viac k veci" komentáru skutočne nevládzem si ho pozrieť znova, aj keď chodí dokola na MGM. Keď si pozrieme Costnerovu filmografiu od Tanca s vlkmi do roku 1994, tak vidíme samý skvost za druhým. Je mi dosť ľúto, že si toto tempo neudržal. VIDENÉ ZNOVA: Tak tie obávané tri hodiny ubehli ako voda a to sa mi už dlho pri filme, uvedenom v televízii, nestalo. Wyatt nie je vykreslený ako rozprávkovo kladný hrdina, má aj svoje chyby a aj chyby väčšie a nemusí byť napriek svojmu šarmu každej diváčke sympatický a má to svoje konkrétne dôvody. Čím ďalej, tým tu máme viac mŕtvol, viac drsnosti a filmu to tak po trochu patetickom úvode svedčí viac. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že i keď v tomto filme hrá hlavnú úlohu skvelý Kevin Costrner, viac sa mi páčil film Tombstone (1993), ktorý je absolútne ale absolútne o tom istom a je dokonca len o rok starší. Akoby sa režiséri o tento príbeh bili. Možno mám ten prvší film radšej, pretože som ho videl o deň skôr. Tento si ale tiež za žiadnu cenu nenechajte ujsť. Jedná sa totiž o vydarený western, len už budete asi všetko dopredu vedieť, ak si predtým tiež pozriete ten prvý. Musím ešte napísať, že postavu Doca Hollidaya si obľúbite v oboch filmoch, pretože v tom prvom ho úžasne zahral Val Kilmer a tu taktiež dobre Dennis Quaid. Opäť však o trošku u mňa zvíťazil Val Kilmer. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Film byl nominován na 5 Zlatých malin (Razzie awards) za nejhorší film, remake/sequel, režii, hl. herce a filmový pár (nominace pro Costnera a "kteroukoliv" z tří filmových manželek). "Vítězství" si odnesli Costner za nejhorší hl. herecký výkon a nejhorší remake/sequel filmu. (kenny.h)
  • Ve skutečnosti se Wyatt a Morgan stali pomocnými šerify až několik minut před přestřelkou u O.K. Corralu, kdy je Virgil spolu s Docem Hollidayem zplnomocnil. (liquido26)
  • Představitel Virgila Earpa, Michael Madsen, dostal nabídku hrát Vincenta Vegy ve snímku Pulp Fiction, ale nemohl z důvodu natáčení tohoto filmu musel odmítnout. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama