Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Recenze (222)

POMO 

všechny recenze uživatele

Až na príliš naťahovanú poslednú polhodinu je Wyatt Earp veľmi slušným westernom so všetkým, čo má tento žáner obsahovať. Kevinovi Costnerovi to čoby Earpovi svedčí, melodramatická rovina Earpovho citového života je decentne zľadená s dramatickými osudmi jeho šerifskej karéry. Prečo film komečne prepadol? Pretože nie je poprcornový ako Tombstone? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Epicky rozmáchlý western, který nepostrádá žádné atributy potřebné pro tento žánr, ale místama je velmi zdlouhavý. Velkým překvapením je pro mně tuberácký, vyhublý pistolník ve strhujícím podání Denisa Quaida. Costner s parukou v roli mladíka působí poněkud nepatřičně, ale jinak je docela O.K. Druhý "Tanec s vlky" se nekonal, "Wyatt Erp" komerčně propadl na celé čáře. Ale řekl bych, že nezaslouženě. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování jedné z největších legend Divokého Západu. Účast velkých hvězd a celkově "velké" pojetí filmu jen prospěly, skvěle se na to totiž kouká, i když o reáliích života šerifa Earpa se vykládají různé jiné věci:) Jednoznačně nejlepší postavou ale není Costnerův Wyatt Earp, ale Quaidův Doc Holiday. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další z četných vyprávění o legendárním šerifovi Wyattu Earpovi a rovněž legendární přestřelce u O.K. Corralu tentokrát zaujme především délkou. Ani tříhodinová stopáž ale nedokáže podle mě diváky dostatečně vtáhnout do děje, zejména díky sice rozvleklému, ale přesto nedotaženému scénáři. Nicméně jako jeden z nemnoha westernů 90.let je i Wyatt Earp příjemným zpestřením v té době neprávem opomíjeného žánru. Zásluhu na tom v jedné z mála vydařenějších rolí od Tance s vlky má Kevin Costner, ale také charismatický Dennis Quaid a i některé další známé tváře. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $63miliónovTržby USA $25,052,000Tržby Celosvetovo $56,100,000║ herecky snaživé, má to dobré, silnú úseky ale na celej ploche je to dejovo dosť rozťahané, nemá to až takú šťavu ako konkurent Tombstone /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako by se všichni snažili po úspěchu Tance s vlky z Kevina Costnera dostat všechnu štávu a nechávali se svést na jeho "úspěšné" vlně westernových filmů. To se však naprosto nedaří. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title ,2. Home From The War ,3. Going To Town ,4. The Wagon Chase ,5. Mattie Wants Children ,6. Railroad ,7. Nicholas Springs Wyatt ,8. Is That Your Hat? ,9. The Wedding ,10. Stillwell Makes Bail ,11. It All Ends Now ,12. Urilla Dies ,13. Tell Me About Missouri ,14. The Night Before ,15. O.K. Corral ,16. Down By The River ,17. Kill 'Em All ,18. Dodge City ,19. Leaving Dodge ,20. Indian Charlie ,21. We Stayed Too Long ,22. Winter To Spring ,23. It Happened That Way , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne povedenej western, kde ani nejak zvlast i pres misty pomalejsi tempo nevadi trihodinova delka. Film se zabira prakticky celym Wyattovo zivotem, od detstvi az po dobu, kdy uz nebyl serifem, ale az uplne do smrti to tu zpracovany neni, coz se neni ale co divit, kdyz se dozil 80 let, takze konec je jen uzavrenej textovejma informacema. Kdyz pominu uplny detstvi, tak vse ostatni hraje Costner a zvlada jak mladyho, lehce naivniho a spokojenyho manzela, kterej miluje zenu a hrabe se v zahonku, pres vaguse, ozralu a lupice az po nejslavnejsiho a vecne zamracenyho serifa vsech dob. Akorat mi prislo, ze je tu trosku prehnany, jak kazdej furt Wyatta s necim otravoval a i kdyz udrzoval poradek a byl to vcelku slusnak, tak ho furt kde kdo kritizoval. Taky je skoda, ze za tri hodiny, tu prakticky neni zadna vetsi prestrelka, rvacka a podobne a nejzasadnejsi rezba u O.K Corralu je odbyta ubohou minutovou prestrelkou. Takze pak clovek nak zvlast ani netusi, proc ze je Wyatt takova legenda a o nejakejch jeho velkejch skutcich se tu spis jen mluvi. Na druhou stranu musim rict, ze tu absenci prestrelek sem si uvedomil az po skonceni film a film i bez toho nijak nenudi, taky diky hercum, coz je docela hvezdna sestava obsahujici jmena jako Hackman, Madsen a Pullman, ale mym favoritem, kterej prekonava i samotnyho Costnera je vyhublej, pobledlej a vecne chrchlajici zabijak Dennise Quaida, jehoz to je jedna z nej roli, takze celkove slabsich 5*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Přehlídka skvělých herců! Osobně víc než Costner tu pro mě boduje skvělý Dennis Quaid coby tuberák Doc Holiday! Lawrence Kasdan umí točit skutečně dobře, ale mám pocit že Earpovi celých dlouhých 189 minut něco chybí ... škoda. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Trošku delší, ale Kasdanem dobře natočený životopisný western se spoustou výborných scén. Spolupráce bratří Earpů při ochraně svých zájmů je příkladná a nemůžou ji rozvrátit ani nepřátelé ani manželky. "Nothing counts so much as blood." Po druhém shlédnutí přidávám hvězdičku za charismatického Costnera. Trailer: http://www.csfd.cz/film/10461-wyatt-earp/videa/ ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ono by to šlo, ale když ono se to tak vleče...a vleče...a vleče...a vleče jako neschopnost natočit v posledních letech slušný film s Kevinem Costnerem. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, ale táááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááákto dlhéééééééééééééééé. Vždy keď si na ten film spomeniem tak sa mi začne zívať. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Wyatt Earp mi připomněl jednu z povídek mého oblíbeného kanadského humoristy Stephena Leacocka - Strašlivý osud Melpomena Jonese. Nebohý Melpomen byl slušně vychovaný sympatický mladý muž, který měl tu vadu, že podléhal vlivu svého okolí a byl příliš pravdomluvný. Nedokázal svým hostitelům vysvětlit, že musí odejít, a jejich pokrytecké pobídky, aby ještě zůstal, vzal bohužel příliš vážně, až se nakonec během nekonečného pobytu u známých zhroutil a zesnul. Lawrence Kasdan byl možná také příliš ovlivnitelný svým okolím a kdykoliv začal uvažovat o tom, že by už snad bylo vhodné film ukončit, herci a celý štáb ho přemlouvali, že by tak slibně rozjetý projekt neměl utnout, když všem jdou mzdy a všichni se u toho hezky baví. Bohužel ten, kdo se příliš nebaví, je divák, který má zkonzumovat více než 3 hodiny stopáže. Dramaturgie snímku zkrátka pokulhává a při nejlepší vůli nenacházím důvod, proč by se neměl film výrazně zkrátit. Ba co horšího, když si představím, že by měl snímek rozumných 90-100 minut stopáže, ani tehdy bych neměl potřebu nadělit víc jak 3*, byť by byly velmi solidní. V téhle podobě ale musím jít ještě níž. Ze všeho nejvíc se totiž k dílku dá připojit přívlastek úmorný. Wyatt Earp není ani klasický dobrodružný film plný očekávatelných žánrových klišé ani seriózní životopis. Je to něco mezi a upřímně řečeno, neuspokojí podle mého názoru ani jednu část divácké obce. Poměrně solidní hodnocení souvisí spíš s tím, že Kasdan, ať už se na jeho megalomanii díváme jakkoliv, si udržel solidní řemeslnou úroveň - ten film zkrátka není blbý a svádí k určitému nadhodnocení ve stylu když je tak solidní, přece ho nebudu potápět. Rozpačité ohlasy na snímek byly začátkem konce hvězdného období Kevina Kostnera, kterého katapultoval vzhůru především fenomenální úspěch Tance s vlky. Celkový dojem: 45 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"VĚŘÍTE NA PŘÁTELSTVÍ, WYATTE EARPE?" Costnerova letitá snaha zopakovat oscarové žně TANCE S VLKY a jeho posedlost epickými tříhodinovými podívanými mi byla vždy sympatická, protože z ní cítím nejen obrovské ego a narcismus, ale především obrovskou lásku k filmu. WYATT EARP, původně zamýšlený jako šestihodinová televizní minisérie, není tak svižný jako o hodinu kratší konkurenční TOMBSTONE, ale stejně jako TANEC S VLKY pomalu a klidně plyne a přitom se u něj ani na chvíli nenudíte. Bohužel tato dramatická roztahanost a oproti TOMBSTONE slabší finále mi brání dát plný počet hvězd. Jinak Costner je jako Earp, který je líčený především jako obyčejný chybující člověk, pekelně přesvědčivý a stejně tak Quaid si vychutnal postavu Earpova nejlepšího přítele, sympatického zabijáka Hollidaye. Film se stal bohužel jedním z mnoha nehezkých Costnerových propadáků jako VODNÍ SVĚT či POSTMAN, když s náklady 63 milionů vydělal doma pouhých 25. "TOMBSTONE? JO, TO ZNÍ POKLIDNĚ..." ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak píše uživatel BadoXXII. Asi po dvou hodinách sledování (s reklamami samozřejmě:) jsem již déle nemohla odolat a asi na půl hodinky jsem vytuhla. Pak jsem byla úměrně schopna sledovat zbytek filmu:) Snad více než na pana Costnera jsem se těšila na Mikeyho Madsena, coby jednoho z bratrů Earpových. Docela by mě zajímalo, kterého chytráka napadlo, aby ty jeho krásné, husté černé vlasy polili vanilkovým pudingem:) Na blond vypadá naprosto nepřirozeně a neMadsenovsky. Wyatt Earp mě neurazil, ale ani nijak extra nepotěšil. Je plný, mně známých hereckých tváří v kvalitně ztvárněných postavách. Nejvíc mi však vadilo, jak z něj byla strašně cítit ta "Hollywoodská Amerika." Hraní na city, otřepané scény a dialogy, všemožná klišé a do toho vždy v patosově dramatických momentech hrající Newtonova hudba. Dokázala jsem se na to skoro celé tři hodiny dívat, vystavěný příběh rozhodně není nijak nudný či slabý, jen to bylo příliš zdlouhavé a americké. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála westernov, ktoré dopodrobna vyrozpráva celý život, perfektne vyčrtne psychologickú stránku osoby, prileje štipku romantiky, drámy a ešte stále ostáva miesto na napätie a poriadne strielačky. Na druhej strane však vďaka Bohu, veď v 190minútach by to inak bola nuda. Síce som film pozrel na dvakrát, lebo mi už bolo dlho, ale nenudil som sa, to nie. 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příliš jednoduchý snímek vzhledem ke stopáži, který se příliš zaměřuje na hlavní osobu na úkor všeho a všech ostatních. Příběh se točí kolem něj, ostatní charaktery se okolo jenom tak motají a sem tam něco přicmrndnou. Akce je sice poměrně kvalitní, ale není jí dost a někdy mi přišla do filmu vyloženě naroubovaná jen proto, aby diváka vytrhla z podřimování, kterému se většina přísedících neubrání. Zajímavé složení jmen, kvalitní a propracovaný hlavní charakter (emoce, ztráty, úspěchy) a solidní atmosférická hudba. Víc toho opravdu není. ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama