Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max a Sam Grimmovi zdědí pohřební ústav a souběžně s ním pohřební akademii, která k ústavu tradičně patří. Celková cena je 2 miliony dolarů, ale na pohřební ústav si brousí zuby i jiní. Dědicové musí totiž splnit určité podmínky. Maxovi i Samovi hází pod nohy spoustu překážek. Tak trošku černá komedie ze starší americké produkce Vás provede nezvyklým a jinak smutným prostředím poněkud veseleji, než by se čekalo. (IFA movie)

(více)

Recenze (14)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hrozná prdočmuchací nekrosračkárna a 3 hvězdy jen díky dnešní projekci, respektive jednomu z nejlepších aeráckých dabingů. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zoufalá video srágora, kterou v originále povyšovali typicky skvostně graciézní Paul Bartel, který zde vystřihl další ze svých úchvatně vtipných zkažených postav, a jeho vždy uhrančivá kreativní kolegyně Mary Woronov - které poprvé svedl dohromady již král braku Roger Corman. V českém živém dabingu na Otrlci pak dále pozdvihnuto díky úchvatným frkům dua Imanuel Lubrikant a Kafilerie Zawadská, jejichž sžití s postavami vybízí k domněnkám o tom, jak moc film a dialogy korespondují s jejich vlastním soužitím ;) ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Riaditel pohrebnej akademie bol pekny uchyl, nekrofil jeden:) Obcas som sa nad filmom pousmial, ale nic vynimocne to neni. Je to dalsi hybrid na nejaku akademiu. Skoda, ze vo filme nepouzili viac zabavnych situacii, ktore by tento film obohatili a potom by urcite dostal film lepsie hodnotenie odo mna. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

FOD se simultánním dabingem, ergo vůbec nevím co to je za film, ale A.Tesařem delikatesně podaná věta "Mám rád teplý čuránky." mi v paměti zůstane navěky. Zklamalo mě, že roli ředitele školy nakonec nehrál Donald Pleasance. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch něco akademií, kterých jsou 80. léta plná. Tato má velmi úchylné prostředí, nebo aspoň pro mne prostředí pohřební služby rozhodně je (a co teprve pan ředitel). Celé je to neskutečná kravina, plus nulová originalita (pokud nepočítám prostředí), malý rozpočet, nepříliš známé herce atd. Přese všechno jsem se dobře bavil, navíc vše okořeněno málohlasným video dabingem, ten tomu dodává tu správnou patinu dětství začátku 90. let. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Culver City v americkém státě Kalifornia. (Terva)

Reklama

Reklama