Reklama

Reklama

Recenze (4)

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě je zfilmováním klasického příběhu o Petru Panovi, mladém, naivním chlapci který umí létat, kouzlit a žije na pohádkovém ostrově Neverland spolu se svojí bandou Lost Boys, piráti, vílami a indiány a který čas od času zavítá i mezi obyčejné děti mimo ostrov. Ovšem na to jak celý příběh působí dětinsky a dává napovědět že film je určen především věkové hranici tak maximálně do 10 let, objevují se zde některé scény zcela nevkusně projevující násilí, které bych já osobně malému dítěti tedy nepouštěl. Samotný představitel Petera Pana mi tím svým šklebením se po čas filmu už i dost lezl na nervy. Vrcholem toho všeho byly projevy vlastenectví, což z pohledu malých dětí působilo zcela absurdně. Zhodnotit tento film, řekl bych takový mišmaš, kde není jednožnačně jasné, komu že to je vlastně film určen. 45% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Začnem z ostra. Neviem či bolo nutné nahnať ženskú herečku do úlohy detskej postavy, dokonca chlapca. Nie som šovinista, ale nejako to nesedí. A hlavne to vyznie, keď sa postava chová ako gay ( čo je zrejme dôsledok obsadenia ) a predvádza tie krásne hopkania a sladké pózy. Peter Pan bol decko - dobrodruh a tu sa chová ( väčšinou ) ako transka. Toť negatíva. Pozitíva. Film je remeselne vynikajúco natočený, dokonca aj pes a krokodíl hraní zástupcami ľudskej rasy : ) podávajú očakávané výkony, výprava, triky, všetko na najvyššej vtedajšej možnej úrovni. Dobrodružný a napínavý. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Přes všechno přehrávání, které je němému filmu vlastní, má ten film pěknou výpravu a občas působivou atmosféru a trikové scény s vílou Zvonilkou jsou povedené. Zvláštně působí zde postava Petrova, kterou hraje dívka. Působí až bisexuálně, ve scénách s Wendy až lesbicky, což u dětského filmu působí zvláštně. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama