Reklama

Reklama

Umlčené svědectví

  • USA The Slow Hustle
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární snímek režisérky Sonji Sohnové se zabývá stále neobjasněným úmrtím baltimorského policejního detektiva Seana Suitera, který byl v roce 2017 smrtelně postřelen při výkonu služby, a zkoumá přetrvávající spekulace o tom, co se tehdy skutečně stalo. Film se na základě rozhovorů s baltimorskými policisty, vdovou po Suiterovi a jeho dětmi, investigativními novináři, právníky a politickými představiteli snaží rozklíčovat dosud nevyřešenou záhadu. Během vyšetřování se objevily různé teorie o Suiterově smrti, včetně úkladné vraždy a dokonce i sebevraždy. V neposlední řadě dokument odhaluje, jak hluboce zakořeněná kultura korupce mezi policisty v Baltimoru přispěla k postupnému oslabování důvěry veřejnosti v úřady. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby poškodený nemal správnu farbu pleti, tak dokument nevznikne. Poukazuje sa správne na korupciu v polícii, no samozrejme sa všade minimálne naznačuje, že ide o rasizmus. Ten systémový. Ale našťastie neupriamil sa len na belochov - černochov vraj nenávidia rovnako Aziati aj Hispánci! A aby sa nepovedalo, ukážu aj niečo z druhej strany, ale dobre vieme, kto je tu ten utláčaný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tento dokument nemá nič spoločné s farbou pleti. Ide o záhadnosť okolo onoho zločinu, pričom keby tomu nebolo tak ako píšem, nebol by divák v úvode dokumentu svedkom scény, kedy čierny žandár, bije čierneho asociála, alebo feťáka, nazvite si takú osobu ako chcete. Ďalšia vec je, že "čierni" vyšetrujú v štvrti "čiernych", pričom na strane skorumpovaných, sú taktiež "čierni". Tak aký rasizmus, alebo teda zviditeľňovanie človeka ako takého inej farby pleti? Nie, toto nie je TEN druh filmu, tu je zámer jasne daný, ide o vyšetrovanie prípadu, ktorý je príliš nejasný nato, aby sa mu pozornosť nevenovala. Ide totiž o takú formu korupcie, že sa človeku rozum pozastavuje .. ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Vražda nebo sebevražda ? I když bylo jasně řečeno, po čtyřech dnech vyšetřování, že se o sebevraždu jednat nemohlo, komise pro vyšetřování si stejně jede to svoje. Ano, je to docela zamotané a člověku se otevírá mnoho možností jak si udělat ucelený závěr. Tady to však kurevsky smrdí. Kdo z toho mohl nejvíce profitovat ? Odhalená špína baltimorské policie tomu všemu jen hraje do karet a oficiální verze je jen těžko uvěřitelná. Skvělý dokument o boji rodiny, právníků a investigativních novinářů za spravedlnost pro zabitého policistu. Bohužel se obávám, že se bude jednat o jeden z těch případů, kdy pravda najevo nikdy nevyjde. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama