Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Recenze (194)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Klasický akční film balancující kdesi mezi béčkem a.....béčkem, hodnotit to jako áčkový film mě napadlo jenom na vteřinu:). Nesnáším všechny Baldwinovy, Dona Johnsona taky nemusím, snad jen Mickey Rourke zahrál zajímavě, ale všechny "hlubší" myšlenky na mě působily nedotaženě a lacině. Ale celkem to pobaví...dobře, celkem dost dost. A dost:) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Až budu umírat, přijde za mnou ďábel a řekne, "Dovolím ti, za tvé kecy na CSFD vzít si do pekla jeden film." Nebudu váhat ani vteřinu a nahlasím roháčovi " Vážený pane ďáble, do vaší říše se beru film Harley Davidson and the Marlboro Man, to proto, kdyby snad peklo trpělo nedostatkem frajerů." Až se totiž bude stavět pomník frajerství, tak na něm bude velkým zlatým písmem vvytesáno: moje, Belmondovo a Rourkovo jméno. Už jenom ten začátek, raní svítání, u okna stojí Mickey do půl těla nahý, nutno říci, že ta půlka fakt stojí za to, jedná se o tu horní půlku dámy, radši to upřesňuju, aby ste mě tady teď nezačaly předčasně slintat. Zapálí si cigáro, oblíkně si koženou bundu, ve dveřích se ještě naposled otočí směrem na postel, kde se spokojeně rozvaluje vysokojakostní kočka, vyjde ven, nastartuje davídka a zmízí za obzorem nekonečných amerických silnic. Je to jeden z posledních filmů éry 80let. Nenáročná, na nic si nehrající akční oddychovka, narvaná hláškáma pro kterou mám kvůli životnímu stylu hlavních hrdinů obrovskou slabost. Nikdy nezapomenu na scénu, jak se má jít Mickey porvat s dvoumetrovým tlustým hovadem, protože si zahrál na šoustanou z jeho ženou. Kámoši mu říkají "Nechoď tam, on tě zabije" a Mickey se jenom tak frajersky usměje a odpoví "Lepší umřít jako frajer než žít jako srab." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prý se jedná u motorkářů o naprostou legendu. Ono se není čemu divit. Postava Harleye Davidsona je tu totiž hodně vostrá a rozjezd má vysloveně nadstandardní. Rourke tady ze všech jeho filmů vypadá nejnormálnějc a vůbec nevadí, že vypadá jak Bruce Willis. Film jsem také viděl v dabingu, takže mi dělal radost ten starý poctivý, ve kterém se neustále točí asi pět dabérů a pořád to vypadá hodně slušně. Do toho musím říct, že akce byla taky hodně parádní. Prostě stará poctivá devadesátka, která by u mě mohla být kultem, když bych ji viděl v dětství a měl rád motorky. Takhle za tři poctivé hvězdy…a pokud ji potkám ještě jednou, možná i zvýším. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to neurazí a v dnešní době to aspoň působí příjemně oldschoolově. Akorát to smrtící komando Daniela Baldwina bylo fakt moc vtipný. Jak furt jen chodili nesmyslně pomalu a měli jakýsi debilní neprůstřelný kabáty :D ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý, ale nie zlý ani nedostatočne zábavný akčný kúsok. Ako decku sa mi páčil (až na ten pirátsky dabing), na čom má nemalý podiel solídna Wincerova réžia, silné motocykle a do nôty si padnúca buddy dvojka Rourke/Johnson. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lepší bejt mrtvej frajer než živej srab." Jsem vlastníkem mimořádně silný úchylky pro lehce slaboduchý filmy, v nichž se akce mísí s humorem a trochou sexu. Třeba v tomto snímku se dva bouráci na motorkách rozbíhají hlavou proti jakkoli tlustý zdi, spolehlivě proměňují každou hláškovou přihrávku a nemůže je zastavit ani parta směšně kráčejících, pokerově se tvářících a zběsile střílejících dlouhokabátníků. Je to sice jenom béčková zábava, ale ukuchtěná takovým způsobem, že si na ní vždycky rád smlsnu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Parta buzerantů v neprůstřelnejch kabátech v čele s nagelovanym D. Baldwinem už byla trochu moc. Film by potřeboval trochu "normálnější" záporáky, abych to moh brát aspoň trochu vážně. Takhle mi to chvílema připadalo skoro až jako nějaká parodie. Jinak si myslim, že částečnou insipirací pro tenhle film byla Smrtonosná past. Mickey Rourke tady vypadá jako kopie Bruce Willise a právě snad jenom jeho postava mě bavila. Ostatní postavy mi byly více-méně ukradený. Určitá zábavnost se tomu upřít sice nedá, ale myslim, že za pár dní si na film ani nevzpomenu. 55% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Naivní variace na BUTCHE CASSIDDYHO A SUNDANCE KIDA (pokud jste snad na pochybách, čekujte scénu skoku z hotelové střechy do bazénu) o dvou toulavých kamarádech - frajerech na vymření. Pohodové béčko, které vás dostane svým srdcem na dlani. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„It's better to be dead and cool, than alive and uncool.“ Rourke a Johnson. Jeden tak cool, že mu jinak jako kámen chladný Brian Bosworth poníženě pucuje hadříkem chromované díly na mašině a druhý oplývající takovým nenuceným charismatem, že po něm skutečný Marlboro Man z reklamy dojíždí vajgly. Dva hustí frajeři, co skočí z 20.patra do kýble s vodou, vedou hluboké řeči o životě a přitom o bytí, či nebytí nakonec rozhodnou rozpadající se křusky. Traduje se, že během natáčení byl v podpaží jednoho z členů zabijácké bandy v kevlarových oblečcích poprvé vědecky zdokumentován Skleníkový efekt a dokonce i to, že na ochlupení genitálií jejich slunečnicovým olejem natuženého šéfa D.Baldwina počal rašit v teplém nevadském podnebí jistý druh exotické houby.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sexy bouchač Mickey Rourke v motorkářském ohozu a Eastwoodovský, tichý kovboj Don Johnson musí v tomto snímku čelit švihákovi v podání Toma Sizemore a jeho zabijáckém komandu v pláštích z Matrixu. Několik ne zcela logických scén, pravá, nefalšovaná Bromance a Bezstarostná jízda. Harley Davidson a Marlboro Man vyzní možná trochu jako béčko, ale mě se líbilo, že dvě hlavní postavy nestylizuje jako drsné hrdiny, kteří mají všechno na háku, všechno ví a nic je nezastaví. Ani oni sami si na ně nehrají. Jsou to prostě obyčejní chlapi, parťáci, co brázdí Ameriku na mašinách, nebojí se ukázat emoce a říct si všechno do očí. A možná se objeví i Bobby Sixkiller:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je toto nezabudnuteľný film, pretože je to asi prvý akčný film, ktorý som videl. Milujem scénu skoku z hotelu, nemôžem si pomôcť, ale toto je pre mňa klasika, aj keď je to béčko a až tak skvelé to nie je. Pamätní záporáci v dlhých čiernych plášťoch a slizký Daniel Baldwin. Ou yeah! Ale percentá sú subjektívne. 80%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film. Má ničím zaujímavý príbeh o dvoch motorkároch, ktorí chcú finančne pomôcť svojmu priateľovi s barom a tak sa s pomocníkmi rozhodnú vykradnúť pancierové vozidlo s peniazmi, no zistia, že pancierové vozidlo prepravuje miesto peňazí drogy a ich majiteľ ich chce späť. Spracovanie ale nie je najhoršie, kedže príbeh ma moc nezaujal, tak mi bolo celý čas úplne jedno, ako to dopadne, ale aspoň sa na to dá bez problémov pozerať až do konca. Akcie tu nie je málo a nie je ani zlá, ale ani ma moc nezaujala. Celkovo je akcia dobre natočená a v dobre zvolenom prostredí, ale obsahovo je slabá, tých pár súbojov pôsobí umelo a nezáživne a o niečo lepšie prestrelky sa zase vyznačujú minimálnym počtom zabitých a chýba v nich viac lepších momentov. Najlepšia je asi prestrelka v bare, ale ani tá nie je nič výnimočné. Herecké obsadenie je celkom dobré, Don Johnson, Mickey Rourke v hlavných úlohách a Tom Sizemore ako hlavný záporák, ale z nich ma bavil iba Johnson. A samostatnou kategóriou sú zabijaci v službách záporáka, ktorí sú len päťčlenná skupina zabijakov a prišli mi ako paródia na terminátorov. Réžia a technická stránka sú bezpochyby hlavným kladom tohto filmu a iba táto stránka spĺňa parametre správneho akčného filmu prvej polovice deväťdesiatych rokov. Nie je to zlý film, raz sa pozrieť dá, ale v rámci akčného žánru mi príde úplne zbytočný. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 53%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Lepší zemřít jako frajer, než žít jako srab. Pokud lze o Pařbě ve Vegas říct, že to je čistě mužská záležitost, tak tady to platí desetkrát tolik. Tohle je totiž film speciálně pro chlapy. Jsou tam přestřelky, krásné ženy, přátelství na život a na smrt a asi tuna vtipných hlášek. A pokud chcete vidět film, který reprezentuje béčka z přelomu let 80. a 90., tak tohle je jasná volba! Nemůžu jinak, dávám plnej počet. To víte, když jsou ty Vánoce, není nad to pustit si takovýto film, který vás zahřeje u srdce… :-) ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tento film je opravdu špatný, tak špatný, že ho od hodnocení odpad zachránila jen moje malá slabost pro silné stroje. Špatný scénář(teda jestli se to scénářem dá nazvat) a navíc v hlavních rolích dva herci, které opravdu nemám rád. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na dětství. Hloupý děj začal vadit až po více než 20 letech. Potěší hlášky, které si člověk pamatuje i po takové době. Můj nebožtík táta vždycky říkával ..... 55% ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama