Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

tomics 

všechny recenze uživatele

Já s tímhle filmem vyrostl, zahřál mě u srdce už jako kluka a je mi s ním dobře i dnes. Naprosto otevřeně přiznávám, že nedokážu být tedy objektivní u jeho hodnocení. Ústřední dvojka Dona Johnsona a Mickeyho Rourka se mi zavrtala pod kůži hluboko jako tetování Siouxe na mé levé paži. Tady jim to spolu tak sedlo. Padají tu hutné hlášky, je tu akce, spousty absurdit a iracionálního jednání, dva super cool týpci, co víc si od akčního béčka přát, ale taky je to pocta westernům. Pozornému divákovi nemůže ujít, že tvůrci filmu museli mít westerny opravdu rádi, ať už jde o scénu, kdy Harley a Marlboro uvíznou na střeše se zabijáky v patách a jediná jejich šance na přežití, je skočit z mrakodrapu do bazénu, což je scéna jako vystřižená z filmu Butch Cassiddy a Sundance Kid s Newmanem a Redfordem. Když oba hrdinové vejdou do baru (Rock N´ Roll Bar and Grill), navštívit svého starého přítele, Marlboro udělí malým gestem poctu soše Johna Waynea. Hrdinové zde sice vyměnili své koně za motorky, ale westernová klišé, se zde ukazují každou chvilku, a postava Marlboromana je tím nejočividnějším spoilerem s westernem. Kouzelnej film s duší, ačkoliv ho většina diváků jistě neocení tak, jak by zasloužil. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Hodně překvapující snímek. Ikdyž jde o "béčkovou" záležitost, tak jsem se u páru hlášek a scén fakt zasmal a celkově jsem se u tohohle filmu příjemně odreagoval :) Jízda dvou kovbojů za záchranou svého oblíbeného baru je hodně svižná a vtipná. Nepřátele v podáni gumových, radoby gestapackých šašku je neobvyklým kořením... :-D 70% ()

Reklama

Metzger 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutně největší pecka mýho mládí - Mickey Rourke jako hláškující drsňák Harley , tak trochu nešika a Don Johnson jako zkušenej kovboj a nejlepší střelec pod sluncem kterýho nikdy nic nerozhodí - oba si to štrádujou na svejch mašinach s kvérama za opaskem ... pak ale přichází problém - kamarádi vlastnící místní bar jsou v problémech a jediná cesta jak z nich ven je přepadnout konvoj místní banky narvanej doláčema - všechno to dopadne trochu jinak a tak jde oboum hrdinům o život a všichni kamarádi mizí na onom světě :D . Scény jako přepadení obrněnýho vozu , neprůstřelní Daniel Baldwin a jeho Hot Boys , nebo přestřelka na vrakovišti letadel maj prostě něco do sebe i po těch 15 letech . Navíc Tom Sizemore jako slizskej ředitel banky ( a minimálně dvakrát hubenější než je teď ) ... tohle je prostě 5 hvězd - ,, Z bouchaček se střílí Harley , ty se neházej ... necukej tak s tim když střílíš - neni to tvuj pták ! ,, ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekal, to jsem dostal :-) přestřelky, honičky, kamarádství, zub za zub, volnost, pohyb, cestování...to všechno a taky v pozadí myšlenka, že "nálepky jsou na nic", aneb na co jména? :-) Chceš si nechat říkat Harley? Tak proč ne :-) Dnešní svět tenhle styl života moc neuznává (nemyslím samozřejmě ty přestřelky, ale tu volnost). I tak je super jednou za čas právě tohle nechat proletět hlavou :-) ()

s_c_o_r_p 

všechny recenze uživatele

Tak od tohodle frajera bych se svést nechala. Mickey Rourke v životní formě, prostě klaďas. Kam se hrabou dnešní akčňáky bez atmosféry plné přemrštěných triků s rádoby hrdinama stylu Jason Statham apod. ? Díky za sexy týpka, mašiny, vydřený svaly, bezchybný hlášky a hlavně za tu béčkovou nálepku, která pro mě béčková vůbec není! Tohle je prostě má srdeční záležitost. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu je několik narážek a odkazů k filmu Butch Cassidy a Sundance Kid, ať už jde o zmíňku o Marlborovo rodné město, jeho pistolnické dovednosti či skok z velké výšky do vody. (Ai.ma)
  • Poslední film ve kterém si zahrál Big John Studd. (Pumiiix)
  • Mickey Rourke dostal za film honorář ve výši 2 750 000 dolarů. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama