Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rezervace unikl za podivných okolností obrovský grizzly, který začíná svým řáděním děsit malé horské městečko Pine Lake. A protože situace je stále vážnější, musí někdo vyrazit do okolních lesů a něco s tím udělat. Městečko ochromené strachem najme prostřednictvím rangera Frank Bradforda experta na divokou zvěř stopaře Jacka Bucka, aby medvěda dopadl. Mezitím vyrazí do hor také Harlan Adams s vlastní pátrací skupinou, aby medvěda našli a zabili. Nejsou však jediní. Do lesa se vydává také šestnáctiletý Josh Harding, městský kluk, který se přistěhoval teprve nedávno. Přestože se ještě nesmířil se smrtí otce a má značné problémy s okolím, které si poněkud nespravedlivě vybíjí na sympatické Terry, jenž se mu snaží stát kamarádkou, jako jediný chce medvědovi pomoci, protože si jako jeden z mála dal práci zjistit, proč medvěd z rezervace unikl a proč je agresivní. Jako poslední se do lesů vydává Joshova matka Rachel, když zjistí, že její syn zmizel a zjistí kam se poděl. Vydá se ho hledat, ale sama se přitom ztratí a zřítí se do opuštěné důlní šachty, ve které si pouhou náhodou udělal nové doupě také uprchlý grizzly. Začíná boj s časem, ve kterém se Josh s pomocí Franka a Jacka snaží zachránit medvěda před Harlanem a jeho lovci a současně zachránit Rachel před medvědem, nejnebezpečnějším zabijákem americké divočiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pine Lake je městečko usazené v malebných horách. Sem přijíždí puberťácký fracek Josh se svojí matkou, aby zde začali nový život. Městečko má současně novou atrakci - samici medvěda grizzlyho, která by měla pomoci přilákat více turistů. Jenže starosta a jeho kumpáni mají jiné plány, a tak vypustí grizzlyho na svobodu. Zatímco ochránci se snaží medvěda vystopovat a uspat, starostovi lidé se jej snaží najít a zabít. Film se vyhýbá otevřenému násilí, a tak útoky šelmy jsou mimo kameru. Asi nejlepší je úvodní scéna s táborníky přepadenými medvědem. Plusem kromě medvědů je krásná příroda, byť si ji divák až tak moc neužije. Absolutně nejhorší je pak zmatené a nelogické chování postav, co se neustále hledají a nahánějí. Největší tragéd je Josh, nezodpovědný mladík s chováním brouka Pytlíka, co způsobí řadu problémů sobě i ostatním. Člověk pak ještě musí politovat medvíďata, která jsou po většinu času zavřená v přepravce. Mizerné. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Popravdě nevím, do které kategorie to zařadit. Ono to asi totiž mezi ty B-čkové horory nepatří. Ale jako dobrodružný film to celkem fungovalo. Což ale značně tlačí na snížení hodnocení. Protože tolik nelogických hovadin se v normálním filmu jen tak nevidí. Debilní matka s naprosto arogantním a naivním puberťákem si myslí, že jim patří celá příroda a okolí, k tomu naprosto tupá a též naivní puberťačka, která se k mladýmu připojí, pak už jen celkem seriózní ranger F. Dryer, celkem sympatický, ale naprosto neschopný záporák D. Baldwin. Škoda. Velké plus je dost dobře odvedená práce s medvědem. Záběry povedené, mladí i matka nejsou v žadném digi a s jejich točením se nešetřilo, takže si člověk užil dost. Samože při útocích byla použita maketa, ale jinak to asi ani tehdy nešlo... Suma sumárum, slabší 3* a škoda infantilního závěru, kdy medvědice snad ještě děkuje a mává mladým hrdinům.... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Malé horské městečko, řádící obrovský grizzly a šestnáctiletý Josh Harding, který se ho s obrovskou náturou snaží zachránit před zabitím. Naprosto kýčovitá rodinná záležitost na nedělní odpoledne. Takové však dobrodružné televizní filmy jsou a tak celou veškerou dětinskost nelze neočekávat. Drama, napětí či něco co uchvátí tu po všech směrech prostě schází, což znamená, že film je hlavně cílen na mladší diváky. ()

ujec 

všechny recenze uživatele

Žiaľ, ďalší z nepodarených filmov o prírode a zvieratách.Jednanie niekttorých osôb hraničilo s demenciou. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama