Reklama

Reklama

Zaniklé britské železnice

(seriál)
  • Velká Británie Walking Britain's Lost Railways
Velká Británie, 2018, 20x45 min

Režie:

Matt Cottingham

Hrají:

Rob Bell (průvodce)

Obsahy(1)

Rob Bell putuje Velkou Británií, aby našel, kudy vedly zaniklé železniční tratě... Od 60. let 20. století bylo odstaveno šest a půl tisíce kilometrů britských železničních tratí. Nyní, o několik desetiletí později, se Rob Bell vydává na cestu za odhalením ztracených kolejí v historickém seriálu Zaniklé britské železnice. V každé epizodě se Rob zaměří na jinou trať. Odhalí skrytou krajinu, ztracenou infrastrukturu i zapomenutý svět, který zmizel, když po železnici přestaly jezdit vlaky. Zjistí, jak zavřená trať ovlivnila komunitu, průmysl a životní styl celé oblasti. Ale nejen to! Rob se zároveň přesvědčí o tom, že konec znamenal nový začátek. Ze starých nádraží jsou dnes překrásné domy, signalizace byla obnovena a historické železniční tratě po celé zemi jen vzkvétají. Seznamte se s Velkou Británií v takové podobě, v jaké jste ji dosud neviděli – ať už je to venkovský Wales, Jezerní oblast nebo sever Skotska. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument.Ukazování historie: konfrontovaná minulost s přítomností.Zaujme vás to natolik,že vám bude líto ,že už je konec.Zbytky kolejí někde v křovinách .Zachovaná historická nádražíčka.Mapky ,dobové fotografie.Rozhovory s historiky a pamětníky.Příjemně strávené chvíle se sympatickým Robem Bellem.Plus je také fundovaná profesionální režie. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Vlaky mám rád jako cestující pro jejich pohodu i výhledy. Zároveň jsou kontrastem k té uspěchané době plné aut a lidí rozdělených v nich. Zdejší věčně vysmátý uvaděč je opravdový fanda, který si pokeca s pamětníky i jinými fandy. Sem tam tu je nějaká "tlačenka" na nějaké výrobky, či pokrmy, ale to se dá čekat. Každopádně zajímavý seriál i bez znalosti Anglie. 4z5 ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že při tomto putování s množstvím zákoutí a zapadlých míst se mi nezdála britská krajina tak zdevastovaná jako jindy. Ve Walesské Snowdonii jsem byl. Hory jsou pěkné, ale odlesněné a přestože věčně prší a fouká vítr, není se kde schovat. Na televizi Prima Zoom pokračuji ve sledování už třetí série. Je smutné, že Britové vsadili podle svého amerického vzoru na automobilismus ajde jen o nostalgii. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama