Reklama

Reklama

Řekni to psem

  • Slovensko Povedz to psom
Trailer

Obsahy(1)

Dita (Berenika Kohoutová) místo vytouženého miminka dostane od svého přítele Filipa (Igor Orozovič) mladou border kólii, přestože nikdy žádného psa nechtěla. Navíc Ditě pejskařská komunita připadá směšná a nesnáší psí exkrementy. Celý příběh začíná tím, že do jednoho šlápne. Opravdu to znamená štěstí? (CinemArt)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Autorka scénáře Irena Obermannová o své inspiraci k napsání příběhu dodává: „Tenhle scénář jsem začala psát, když jsem byla totálně zoufalá a řekla jsem si, že bych potřebovala vidět nějaký milý, romantický film o lásce, kde všechno dobře dopadne." To je škoda, že ji nenapadlo si pustit už nějaký existující. Řekni to psem totiž nepřináší v tomto oboru nic nového a naopak se opírá o všechny možná romantická klišé. Zkrátka, že si ti dva nakonec padnou kolem krku je jasné. A pár humorných situací se i stane. Z jejích tři scénářů je asi tento nejpovedenější, ale celkově je to už stokrát omílané. Navíc pes a pejskaři, jejich zažité předsudky či humorné situace této komunity se týkající zde nejsou. Je to zkrátka jen další průměrná komedie, kterou druhý den zapomenete. Na druhé straně může tento film sloužit jako oddychová komedie, u která opravdu netřeba přemýšlet. A spíš to ani nedoporučuju. ()

Grimaldi odpad!

všechny recenze uživatele

Již název měl být pro mě velkým varováním, že kromě nevtipných okamžiku se psy a jak se v první minutě ukázalo, velká reklama na drahé vysavače, se ve filmu nestane absolutně vůbec nic. Žádná romantika a hlavně žádný humor. Jediný co mi film dal je potvrzení, že Grébovka je opravdu krásný park. A to je i na český film opravdu málo. ()

Reklama

Tominni 

všechny recenze uživatele

Berenika dostane psa, aby zahnal smutek z následného rozchodu, což bude tím krokem ke štěstí, přestože psa nikdy nechtěla. Celkem lehce zapomenutelný film, který ničím prostě nezaujme a zmizí v zapomnění, na druhou stranu - není to ani žádný trapas. Možná kdybych byl zarputilým pejskařem, pak by to bylo lepší hodnocení, ale takhle to jsou slabší dvě *. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Dosti schematické, ani komédia, ani skutočná romantika, síce nie toľko tlačené na pílu v oblasti humoru, ale aj tak sa tu objaví pár trápností, nad ktorými možno pretočiť očkami. Ako celok skôr stagnujúce a bez nápadu, tá slniečkovosť ohľadom témy ,,vlastniť psíka " je zase tak sladká, až diváka bolia zuby. Celkovo, načo sa nakrúcajú podobné filmy v žánrovke stále znova a znova, aj tu sa radšej mohli niektoré motívy rozvinúť do dramatickejšej podoby a vytvoriť komornú sociálnu drámu, pretože tých je v našich končinách naozaj pomálo, ale nie, radšej toto. S takýmto dačím má scenárista asi menej roboty.⚪ ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Někdy se stane, že potěší film, u nějž bych to vůbec nečekal. Zvláště, když parádně sedne do nálady se vším všudy. Kdybych někomu ze svých blízkých před pár lety sdělil, že se mi líbila pejskařská romantika, tak by se mi vysmál a ťukal si na čelo. C´est la vie... Připadá mi, že všechno fungovalo - hlavní postavy, vedlejší postavy, psi, ústřední písnička. Já vlastně nemám co vytknout. Příjemná oddechovka na sobotní deštivé odpoledne. A navíc jsem si potvrdil, že stále miluju Bereniku :-D ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Autorka scénáře Irena Obermannová o své inspiraci k napsání příběhu dodává: „Tenhle scénář jsem začala psát, když jsem byla totálně zoufalá a řekla jsem si, že bych potřebovala vidět nějaký milý, romantický film o lásce, kde všechno dobře dopadne. Takže na začátku toho celého byl pocit. Potřeba filmu, který pohladí. Řekni to psem ale nevidím jen jako film o pejskařích. Ostatně já sama psa nemám. V pejskařské komunitě totiž komunikují i ti, co to neumějí. Samotáři, morousové i podivíni, staří s mladými… Je to příběh o nás, co si často neumíme říct ty nejobyčejnější věci – třeba: ‚Mám tě rád.‘ V tomhle příběhu to nakonec za ty dva řeknou jejich psi.“ (rakovnik)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama