Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge je počítačový hacker, bez svalů a touhy zabíjet na potkání. Zato Piper je drsňák par exellence. Vlastně je nespojuje vůbec nic, jen to, že jsou vězni. A taky řetězy, jimiž jsou připoutáni a se kterými bohužel musí počítat poté, co dostanou šanci utéct. Od začátku si jdou po krku, ale život jednoho závisí na vůli toho druhého, takže jim nezbývá než spojit síly. A navíc se brzy objeví i společný cíl. Ve vzduchu totiž visí pěkná sumička v podobě podílu z megaloupeže. O tyto peníze ale usiluje až příliš mnoho lidí. Přesně těch, který dřív střílejí, než se ptají. Ve strhujícím, adrenalinem nabitém akčním thrilleru z roku 1996 hraje první housle hvězdné herecké duo Laurence Fishburne a Stephen Baldwin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Žánrově, obsahově i řemeslně značně nevyrovnaná a neoriginální a místy vlastně i docela nudná oddechovka... Ideální na novácký noční proud, tradičně pak v ořezu 4:3 a s nejapným českým dablinkem. . . . Doslova a do písmene - zkouknout a vzít roha... :-/ - - - - - (Poprvé a navždy naposledy viděno 19.5.2009 na tv Nova, komentář zde jako čtvrtý - 20.5.2009) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kevin Hooks je televizák, který si jednou za čas zkusí i nějaký ten film a s PŘEPADENÍM VE VZDUCHU to svého času dokonce dotáhl i do našich kin. VZALI ROHA je nenápadité béčko bez hlášek a zajímavější akce, které se může pochlubit jen dobrými herci. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ať mi nikdo neříká, že z toho nešlo vytěžit více. Mám rád filmy, ve kterých se prchá z věznic, a i když scénáře nemohou být donekonečna originální, dokázal mě i tento oslovit. Ovšem, dost věcí zůstalo nedotažených, zase tak starý film to není, aby efekty a některé záběry nemohly být provedeny dokonaleji. A to i přesto, že je tu řeč o béčkovém filmu. Co mě však upoutalo velmi, byl moment, kdy ústřední dvojice zavítala do domu Salmy Hayek. Kterážto vypadala moc hezky. Vzali roha je totiž patrně jediný film, který znám, v němž uprchlíkovi vtrhnuvšího do cizího příbytku nepadne ´úplnou náhodou´ vypůjčené oblečení tak dokonale, jako by bylo od malička jeho. Sledovat Stephena Baldwina ve vytahaném roláku a kalhotech velikosti XXL bylo vcelku úsměvné...:-) A Laurence Fishburne? Když jsem přimhouřil oči, viděl jsem v něm mladšího bratra Samuela L. Jacksona. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmu mi sedí - mám rád oddychové "buddy" akčňáky.. Tento má slušné hlavné duo (jeden zo sto Baldwinov - Morfeus), príjemné akčné scény a celkom pobaví. Navyše, vo vedľajších rolách určite spoznáte pár známych tvárí ako Will Patton, či Robert John Burke zo Schradni! (v zápornej roli)...a latinská kráska Salma Hayek. Na sobotný (pod)večer podľa mňa úplne vhodné (ak teda netúžite po hlboko intelektuálnom zážitku). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasický buddy movie devadesátka, která nijak nepřekvapí a chemie mezi postavami popravdě vůbec nefunguje. Kouknout a zahodit, nic víc, nic míň. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tu čtvrtou přihazuju z nostalgie ke starším snímkům a mladé herecké sestavě, která moc potěšila, především Will Patton, i když byl mírně v závěsu za hlavním hvězdným obsazením. Nemůžu mluvit o žádné originalitě, ale ani o nudě, protože o vitpné i akční scény nebylo nouze, což se u mnohých trháků nedá říct. Snaživý řemeslnický přístup je vidět z každého záběru a to se musí ocenit. Prostě příjemná jednohubka, co se dá vidět klidně ještě jednou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dost ma prekvapilo vysoke hodnotenie od niektorych uzivatelov, ktorych mam v oblubenych, pretoze podla mna film za vela nestoji. Je to take nevyrazne becko s nametom, ktory bol uz viackrat a ovela lepsie spracovany. Tentokrat sa ziadnou vyraznou akcnou scenou prilis nevytiahol ani reziser Hooks, ktoreho povazujem za zrucneho remeselnika. No a herecke obsadenie, ktore obsahuje niekolko znamych tvárí, ktore mam rad, to tiez nad hladiny nadpriemeru nevytiahlo. Sklamanie, ktore nestoji ani za jedno pozretie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobrý a svieži akčňák, ktorý síce neposúva žáner ďalej alebo zaujme nejakými super hereckými výkonmi alebo zvratom v deji, proste len na hodinku a pol pobaví a zaženie váš hlad po akčnej nádielke. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční oddechovka. Nic, co by bylo nutno vidět, ale zároveň také nic, na co by se nedalo dívat. Zhlédnutí filmu diváka nijak neobohatí, ale také neunaví. Dovoluji si tvrdit, že tento snímek v paměti diváka nijak nezakotví. (Sobota 13.03.2010) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Poldové honí zločince, zločinci prchají z vězení a brzy se ukáže, že všechno je úplně jinak. 1) Přitažlivý 30letý Stephan Baldwin (hacker) mě udržel u obrazovek a je důvodem udělených slabších třech hvězdiček. 2) Pod příšerným českým dabingem se podepsalo Studio BR v roce 2016. Soudím tak podle namluveného komentáře pod titulky. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

polovica 90tych rokov bol cas ked sa kopiroval john woo (laurence fishburne a jeho strelab obojruc) a stephen baldwin sa snazil stat hollywoodskou hviezdou (usual suspect bola cestna vynimka). akcia nic moc, humor je vacsinou mimo a hlavne postavy sa vacsinou chovaju ako idioti, aspon ze to oko divaka potesi mlada salma... ()

lioncel

všechny recenze uživatele

ani ta krásná červená italka ducati mě nepřiměje dát víc, jak jednu hvězdičku .. katastrofa : úděsné dialogy , děj opsaný z jiných úspěšnějších filmů .. trapné výkony většiny zúčastněných herců (dané spíše ubohostí samotného díla než neschopností hrát) .. ta moje hvězdička je opravdu jen za ty motorky … ()

balba 

všechny recenze uživatele

Po vzrušujícím útěku jsou k sobě trestanci Pipper a Dodge připoutáni pouty , k tomu si jdou po krku , ale především se musí dostat k ohromnému podílu z loupeže.Anení málo těch , kteří by je rádi viděli mrtvé!!!! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zanrovo nevyrovnany film, remeselne a herecky vsak dobre zvladnuty tupy akcnak, kde sa objavil znamy Laurence Fishburne /neskor si zahral Morfea v Matrixe ......../ 61 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nový pohľad na opotrebované zápletky. Film je postavený na dobrých hercoch a dobrej réžii. Súhlasím s tým, že film má v scenári slabé miesta, áno dej nie je najchytrejší alebo spoľahlivý, ale je zábavný , a v skutočnosti má niekoľko svetlých inteligentných bodov. 6/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při jedné šichtě ve vězení se ve zmatku podaří Dodgemu (Stephen Baldwin) a Piperovi (Laurence Fishburne) vzít roha - co na tom, že jsou spoutání nedlouhým řetězem. Brzy ale zjišťují, že jejich podařený útěk nemusela být náhoda, a někdo tím sleduje něco víc. Dodge je totiž počítačový hacker, kterému při jedné akci zůstalo "za nehty" několik desítek miliónů dolarů. A to by už mohlo někomu stát za trochu námahy. Velmi rychle se oba dva musí spolu domluvit, jestliže chtějí přežít ... Svět je plný paradoxů - koukáte na film, od kterého čekáte skvělou zábavu a nedočkáte se ničeho jiného, než dvou hodin nudy. Pak si vezmete film, od kterého nečekáte vůbec nic a pak se perfektně bavíte. Do druhé kategorie patří také "Vzali roha". Ač velmi rozdílná dvojice - Laurence Fishburne a Stephen Baldwin - tady se k sobě skvěle hodí a hlavně v první části, kdy jsou "spoutáni" jsou úžasní (jejich narážky na Uprchlíka, atd). Trochu mě zklamalo Novácké zpracování, ale co už, za to film nemůže. ()

Reklama

Reklama