Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas
Rodinný / Komedie
USA, 2000, 90 min
Brian LevantHudba:
David NewmanHrají:
Mark Addy, Stephen Baldwin, Kristen Johnston, Jane Krakowski, Joan Collins, Thomas Gibson, Alan Cumming, Harvey Korman, John Taylor, Tony Longo, Taylor Negron, John Cho, Irwin Keyes, Jason Kravits, Mel Blanc, Rosie O'Donnell, William Hanna, Joseph Barbera, Brandon Henschel, Ted Rooney, Kevin Grevioux, Jack McGee, Kristen Stewart, Buck Kartalian, Brandon Molale, Scott L. Schwartz, Rachel WinfreeObsah
Fred Flintstone (v češtině Fred Pazourek) a jeho nejlepší přítel Barney Rubble (tedy Oblázek) mají důvod k oslavě. Právě se stali absolventy Brontojeřábové Akademie a získali tak dobrá místa v lomu. Zato půvabná a navíc bohatá Wilma má slzy na krajíčku. Musela utéct z domova, protože její panovačná matka ji chce provdat za úspěšného, ale nemyšleného a nudného Chipa. V nouzi pomůže servírka Betty, která Wilmě nabídne kamennou střechu nad hlavou i práci v restauraci. Právě tady se ti čtyři setkají, a protože si padli na první pohled do oka, je společný výlet do nedalekého zábavního centra v Rock Vegas jen otázkou překonání prvních rozpaků. Intrikán Chip má ale jiné plány, Chce Freda v očích Wilmy i její rodiny naprosto znemožnit. Jenže i v době kamenné láska hory přenáší...
Obrovský celosvětový úspěch prvních "hraných" Flintstoneových, kteří dali kreslenému seriálu Williama Hanny a Josepha Barbery nový rozměr i zcela specifický humor, byl neklamným znamením, že volné pokračování na sebe nenechá dlouho čekat. A tak jsou tu znovu nám už dobře známí hrdinové. V novém hereckém obsazení a s příběhem, který vlastně předchází prvnímu dílu. Jenže o dějovou posloupnost v případě komedie z doby kamenné opravdu nejde. Hlavním zdrojem zábavy a humoru je opět gejzír nápadů, jejichž prostřednictvím tvůrci transponovali návyky i zlozvyky současné civilizace do "prehistorických a předcivilizačních" kulis. Objeví se v nich tentokrát i mimozemšťan a zazpívá Mick Jagger. Nevěříte? Přesvědčete se! (oficiální text distributora)
Galadriel
Jednička měla styl, dobré herecké obsazení a skvělou výpravu. To tady jaksi chybí.(15.12.2003)
Gemini
odpad!Všechny klady filmového prvního dílu (který byl jakousi slušnou rozšiřovačkou k legendárnímu seriálu) jsou pohřbeny a zapomenuty. Vtipné to přijde publiku pod deset let, ale tam bych zase váhal s hlediskem výchovnosti, přece jenom to kasíno a takové ty věci okolo...prostě další snímek, kterým si Baldwinovic famílie rozšiřuje sbírku špatných rolí, a že jich tam je i beztak požehnaně.(21.8.2006)
gouryella
odpad!Des a hruza! Ani jednicka se mi moc nelibila, ale co dokazali tvurci vymyslet v tomto pokracovani, nad tim zustava rozum stat - korunu tomu nasadil opravdu "vyborny" S. Baldwin - zastrelit malo.(8.8.2002)
Djkoma
Nevím, proč se mi nechce dát odpad, ale asi jsem prostě viděl horší filmy... Což je jen slabá pochvala.(12.6.2006)
Renton
Tupé jako kus kamene .. 10%.(11.4.2005)
║Rozpočet $83miliónov║Tržby USA $35,268,275║Tržby Celosvetovo $59,468,275║(26.4.2009)
mandes
rozpočet : $83 million tržby celosvetovo : $59,468,275(13.6.2007)
hirnlego
odpad!LOBOTOMIA!(11.6.2006)
igi B.
>Předkračování< vydařené kamenožer tovné komedie, leč onoho specifického humoru a vypointovanosti této nedosahující... I tak však stále přijatelně zábavné. Viva Rock Vegas, byť v podání poněkud pop kulturním... :-) - - - P.S. Zcela nepochybně však celkový dojem degraduje již tradiční českonovácký debilní dabing, který dělá spolu s ořezem obrazu do formátu 4:3 z této svébytné taškařice otravnou záležitost, hodnou televizního našince. Možná i to je důvodem zdejšího (oproti IMDb velmi nízkého) hodnocení, není totiž důvodu domnívat se, že by toto souviselo nějak s kritickou inteligencí účastníků této databáze...(11.6.2006)
Dever
Soundtrack David Newman: 1. Cast - Meet The Flintstones/Viva Rock Vegas ,2. Jimmy Cavello & His House Rockers - Rock, Rock, Rock ,3. Rev. Horton Heat - Rock The Joint ,4. Nick Lowe - 7 Nights To Rock ,5. Bill Haley & His Comets - Rock-A-Beatin' Boogie ,6. Robbie Fulks - Rock Bottom, Pop. 1 ,7. Donnie Iris - Love Is Like A Rock ,8. Alan Cumming - This Isn't Love ,9. B.B. King - Rock Me Baby (Live) ,10. Susan Tedeschi - Rock Me Right ,11. Johnny Burnette & His Rock 'n' Roll Trio - Rockabilly Boogie ,12. Nick Lowe - Half A Boy And Half A Man ,13. Moon Mullican - Moon's Rock ,14. Ann-Margret - Viva Rock Vegas ,15. David Newman - Bedrock Bedlam ,(9.5.2011)
sepp
odpad!Jeste horsi nez jsme doufali...(7.9.2003)
lesumir
odpad!"Ou maj fakin gad?" Tohle je odpadni film nejvetsiho kalibru. Tohle ma byt odkaz na legendarni serial? Ne, tohle ma byt ztrapneni a potupeni toho legendarniho serialu, ktery jsem v mladi sledoval kazdou sobotu a nedeli. -2/10 :D(5.7.2007)
NinadeL
Nebýt Jane Krakowski a Joan Collins, tak nad tím zlomím hůl. Už jenom za to převedení Gazooa do filmu. Takhle to aspoň zařadím do sbírky :)(13.2.2009)
Niktorius
Herci jsou tady blbí už od pohledu. A nejen oni. Nesrovnatelné s jedničkou.(19.8.2007)
JohnnyD
Ako nakrútiť lacný shit podľa námetu klasického animovaného seriálu... Poteší prítomnosť mimozemšťanov, no to je asi tak všetko, čo tu môže potešiť.(22.12.2010)
Indiana
Slabší než seriál i než film (hlavně kvůli změně herců), ale přesto je to docela dobré.(5.6.2005)
Fingon
Jak se Fred seznámil s Vilmou a Barny s... e? Tohle že je film? Flintstounům je přece jen lépe v animácích... nechme je tam.(13.4.2006)
Chlupis
odpad!K pláči.(5.10.2008)
Sašenka165
Z kouzla jedničky zbylo opravdu jen málo.(25.12.2007)
Slarque
Další naprosto zbytečné a od základů odfláknuté pokračování. Mark Addy sice vzbuzuje dojem, že by mohl být mladší verzí Johna Goodmana, u ostatních žádnou podobnost nenacházím. Scénář je primitivní, režie nudná, herci podprůměrní až špatní (nejlepší byl Alan Cumming v obou rolích, přestože potenciál Gazooa byl scénáristy zahozen). Opravdu pouze pro malé děti.(10.4.2005)
| V kinech ČR od: | 27.07.2000 |
|---|---|