Reklama

Reklama

Meeting People Is Easy

všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument o britské alt. rockové kapele Radiohead při jejich světovém turné po vydání alba Ok Computer v roce 1997. Díky tomuto albu se staly světoznámými a dokument zachycuje postupně čím dál tím víc vyčerpanou kapelu až k téměř duševnímu zhroucení zpěváka Thoma Yorka. Dokument obsahuje jak záběry ze zákulisí, tak i živé záběry z koncertů. Nicméně téměř žádná písnička nehraje ve filmu dokonce. V dokumentu také najdeme spoustu nevydaných písní, přičemž některé se později dočkaly finálního zpracování a byli vydány na budoucích albech a singlů kapely. (sakuL_)

(více)

Recenze (16)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Spousta záběrů ze zákulisí turné kapely Radiohead po vydání jejich nejlepší desky OK Computer. Pouze pro nejvěrnější fanoušky. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Pohled na odvrácenou stranu slávy. Směsice záběrů ze zákulisí, rozhovorů a živých vystoupení (kde se dočkáme i několika dříve nevydaných skladeb) skupiny Radiohead, která se albem OK Computer v roce 1997 dostala na vrchol popularity. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument rozhodně není určený pro lidi, co toho od Radiohead moc neslyšeli a myslí si, že je to dobrý začátek na seznámení s kapelou. Párkrát jsem se vysloveně nudila, ale pokaždé to zachránil nějaký rozhovor s Thomem nebo koncert. Od Pablo Honey udělali Radiohead velký pokrok a pořád mě záráží, jak taková krásná, ale depresivní hudba mohla strhnout tolik lidí (včetně mě samozřejmě). A Meeting People Is Easy nám přesně ukázalo to, co Radiohead umí nejlíp (nebo spíš Thom Yorke), a to vkládání emocí do písní. Thomovo chování se pak přesně odráželo na celém vyznění alba Amnesiac a dál. Thom svými srdcervoucími vokály dokáže promluvit do duše a ta hudba okolo vytváří tak zvláštní atmosféru, až z toho jde mráz po zádech. Osobně OK Computer nepovažuju za jejich nejlepší desku, i když je úžasná a takové pecky jako Paranoid Android nebo Let Down se prostě nezapomínají. Natočeno je to výborně a scény s Thomem působí jako skvěle zahrané psychologické drama. Ten člověk na ty deprese asi musí trpět hodně... Ale to jsou Radiohead. "Hey, Radiohead! Creep! Dickhead..." ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Experimentální dokument o britské alternativní kapele Radiohead se zjevně spoléhá na místy poněkud nervní kompozici svéúčelných obrazových etud, dokumentárních záběrů, citátů, zlomků rozhovorů a ukázek z koncertů, které z celé té audiovizuální mlhoviny diváka spolehlivě vysvobozují. Vydání alba OK Computer a první vysílání videoklipu ke klíčovému singlu nahrávky Paranoid Android si živě pamatuji. Bylo to téměř tak strhující jako, když Björk zveřejnila Army of Me k albu Post nebo Einstürzende Neubauten vypustili Sabrinu. Nejen já jsem měl tehdy pocit, že jsem svědkem čehosi bezmála revolučního. Myslím, že Grant Gee se ve svém dokumentárním debutu pokusil něco podobného artikulovat, ale aby uspěl, bývala by mu nesměla chybět preciznost, jakou se všechno velké umění – a tedy i písně ze jmenovaného třetího alba kapely – vyznačuje. ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz unikátní pohled na to, jak může se člověkem zacloumat prakticky ze dne na den nabytá sláva. Až na Thoma Yorka se všichno ostatní z Radiohead vyrovnali s tím, že je lidé milují a jsou schopni pro jejich hudbu udělat takřka cokoliv (já jsem jeden z nich). Nezvyklé vizuální ztvárnění dokonale sedí k celému výtvarnému kultu kolem Radiohead. Navíc jsou zde i některé ukázky z natáčení klipů (především mé srdcovky No Surprises, což je podle mě snad i nejlepší videoklip všech dob) a nahrávání ve studiu. Zkrátka jak to asi vypadá s každou kapelou, která dělá to co dělá s láskou. Zde konkrétně během tour po vydání desky OK Computer v roce 1997. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl mít vlastní kapelu, být nechutně slavný a hrát po pódiích na celém světě? Jenom ten kdo viděl Meeting People Is Easy. Odvrácená strana hudebního průmyslu je zachycená v netradičním dokumentu, plném deprese a pochmurných nálad, které přesně vystihující a objasňují pozdější tvorbu Radiohead. 80 % ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

asi nejdivnější "dokument" co jsem kdy viděl. je to spíš jakýsi sled obrazů s přídechem cyberpunkové abstrakce. každopádně mě to bavilo. scéna z natáčení videoklipu k "no surprises" nezapomenutelná. ()

Utero 

všechny recenze uživatele

Výborný materiál na kterém je jasně vidět jak únavná dokáže být sláva a nekonečné interview a každodení vystupování. Zajímavý dokument ve kterém jsem hodně ocenil do té doby nezveřejněné skladby jako "How to Disappear Completly" nebo spoustu B-Sides skladeb k Ok Computeru, které ve filmu zazní. Pro fanatika jako já je to povinnost. Můžu to vidět pořád dokola. Nejde jen o to, že tuhle kapelu naprosto miluju. Jde i o to, že tenhle dokument je podán naprosto nezvyklou formou! ()

Kalim 

všechny recenze uživatele

Radiohead - chvilku mi trvalo než jsem k nim vůbec přičichl, ovšem dnes čichám docela rád a často... Meeting People Is Easy mě pobavil již svým mnohoznačným názvem - ano, v pozici v jaké se jejich osobnosti nacházejí to opravdu není problém, ale jak se s tím vyrovnat a co si pustit k tělu a co ne, toť otázka. U Radiohead se mě líbí jejich snaha zůstat normální, neztratit sama sebe, nepůsobit nabubřele - o tom je také - mám ten pocit - tenhle filmeček - a taky o vřavě - světu médií který neustále doráží a otírá se o ega... Líbí se mi lehká psychedeličnost a kolážovitost filmu - ve spojení s hudbou pěkně účinkuje. Pro mě pěkné a působivé. ()

Heroin17 

všechny recenze uživatele

Neotřelý, zajímavý a vizuálně nádherný dokument o jedné z nejdůležitějších hudebních skupin posledních dvaceti let. Krásně doplňuje desku OK Computer, skoro jako by dokument měl být součástí opusu o několika cyklech s názvem OK Computer. Estetická záležitost... ()

sidcom 

všechny recenze uživatele

Unikátní dokument nejen o tom, jak může s člověkem zacloumat přes noc nabytá sláva, vedoucí skoro až k rozpadu kapely a totálnímu fyzickému a psychickému zhroucení Thoma Yorka na konci turné k OK Computer, období které se více či méně odráží ve všech dalších deskách (a Thomově nevraživosti k novinářům :). Potkávat lidi je asi opravdu snadné, ale co když jediné co zrovna chcete je pravý opak? ()

Fericious 

všechny recenze uživatele

Tvrdý pohľad na tvrdý život, ktorý v zákulisí musí viesť rocková hviezda. Psychika človeka je úžasná, ale niekedy sa tlak už nedá vydržať. Pre verných fanúšikov je to must see. Je to ako hudba Radiohead v obrazoch. Celé je to hrozne depresívne. Vlastne až smutné. Verný fanúšik trpí spolu s kapelou. Pri natáčaní No Surprises som sa dusil na suchu. ()

zissou 

všechny recenze uživatele

Pro pokročilé fanoušky kapely povinná látka. Kdo nechápe, proč opustili kytary a úspěch desky OK Computer a přišli s uzavřeným experimentem Kid A se zcela nulovým promotion, ať si pustí tenhle tour-road dokument a uvidí, jaký očistec může svět showbyznysu být. Kdo má Radiohead rád, bude je mít po tomhle dokumentu ještě radši, kdo je nezná, ten je nejspíš začne nesnášet:) ()

Reklama

Reklama