Reklama

Reklama

Balsinjehan

  • Jižní Korea 발신제한 (více)

Obsahy(1)

Sung-gyu Lee (Woo-jin Jo) pracuje jako manažer banky. Jednoho dne vypraví své děti do školy a vydá se na cestu do práce, když obdrží telefonát od anonymního čísla. Neznámý člověk mu oznamuje, že v autě se nachází bomba. Pokud vstane ze sedačky, bomba exploduje. Sung-gyu hovor považuje za telefonní podvod. Brzy se ale stává svědkem toho, jak exploduje auto jeho kolegy. Stává se podezřelým z terorismu v centru Pusanu a je pronásledován policií. (mikki089)

(více)

Recenze (6)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Len priemerná vykrádačka španielskeho originálu s jemne pozmenenými sekvenciami, ktoré ale ako celok dotvárajú tú istú dejovú linku. Juhokórejská verzia je zas lepšia oproti nemeckej a je hlavne viac uveriteľná a v zaujímavejších lokalitách. Každopádne ale pokiaľ ste videli originál, tak tento snímok je pre vás absolútne zbytočný a bez pridanej hodnoty. 50 % ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Sice remake španělského titulu, ale svoji kvalitu má. Bere si trochu inspirace z těch největších pecek jako Cellular, nebo Phone Booth. Nejpůsobivější ovšem zůstává to, jakým způsobem dovedli tvůrci rozvést hlavní zápletku. Ji Chang Wook předvedl rozhodně působivý herecký výkon stejně jako jeho poonent Jo Woo Jin, napětí se dá krájet a originalita tady navzdory převzatému námětu rozhodně je. Můžeme si pouze povzdechnout, že morální stránka filmu je značně diskutabilní, protože předvádí, že boj proti bezpráví a násilí je ještě pořád viděn jako nepatřičný a něco, za co se musí hlavní hrdina stydět. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říct... V podstatě už potřetí to samé i když třeba verze s Neesonem jede určité aspoň drobné dějové obměny už někdy v první půlce filmu zatím co tady se víc jak hodinu jedná o naprosto doslovnou kopírku originálu. Plusové body tady jdou asi hlavně za to, že ústřední představitelé nejsou až tak hystericky uječení jako v El Desconocido i když zrovna to bych třeba u Korejskýho typu zpracování čekal. Oba hlavní představitelé pak jsou pak dobře vybraní a aspoň ke konci se to trochu odkloní z vyjetých kolejí aby jste neměli pocit, že vidíte to samý co včera akorát s ťamany. Takže budiž i když smysl vzniku přesto uniká.60% ()

mikki089 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý akční thriller. Sice se jedná o remake španělského Retribution, i přes to zvládl režisér a scénárista Chang-joo Kim přidat kvalitní dodatky. Každá scéna má své kouzlo, Woo-jin Jo v hlavní roli skvěle vyobrazuje zoufalého otce a manžela, který pro bezpečnost své rodiny udělá vše, co je potřeba. Chang-wook Ji jako záporák, s kterým se nejprve setkáváme jen přes telefon, dokáže svým šarmem naprosto unést i přes to, že v prvních scénách slyšíme pouze jeho hlas. Scéna, ve které se hlavní herci setkávají, prokazuje jejich herecké nadání. Příběh je poutavý příběh s realistickými dialogy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelý thriller, ktorý je takou kombináciou The Terror Live a Speed. Naviac to má ešte španielske korene v podľa traileru doslovnej predlohe El desconocido. Už vznikla aj nemecká verzia a je natočená aj americká verzia pod taktovkou Maďara Nimróda Antala s Írom Liamom Neesonom. Tipujem, že to bude ďalšia copy paste verzia, takže je dôležité, ktorú uvidíte ako prvú. Ja som mal šťastie na Kórejskú a som spokojný. Hlavný hrdina je skvele obsadený. Deti nie sú otravné, takže som im neprial, aby ich to vyhodilo do luftu a prvá hodina má neskutočné tempo a napätie. Je to aj skvele natočené s dostatočným množstvom reálnych scén v exteriéroch. Len ten vrtuľník sa tam tak divne objaví a hneď zmizne, že ho podozrievam z digitálnych koreňov. Bohužiaľ po hodine filmu trochu spadne reťaz a začne sa moralizovať, takže ani zloduch nie je iba chamtivec a obeť nie je bez poškvrny. Tomuto typu filmu by viac sedel nejaký démonický záporák akým bol Dennis Hoper. Ale s tým jak nakoniec skončia všetky postavy som spokojný a ani konanie polície ma tentoraz nejak extra neiritovalo, takže slabšie 4* si to zaslúži. Keď nie rovno túto, tak minimálne verziu s Neesonom si pustím znova, nech ich môžem porovnať. 7/10. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama