Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

Lima 

všechny recenze uživatele

Cibuli moc nemusím, ale tomu smradlvýmu panu Cibulákovi prostě nelze odolat. Zábavná pitomost, ve které správně hozená cibule předčí jakkoukoliv zbraň. Už dlouho to nedávali, ale to metání cibule si pořád dobře pamatuji. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ujetá parodie nejen na spaghetti-westerny, ke které přilnete podle toho, nakolik vám stačí k pobavení vyjevený ksicht Franca Nera a vyskládání karikatur všemožných figurek z šestákových románů (nejen teplí zmalovaní šerifovi zástupci, ale i šílený vědec) - a abych nekřivdil, i trocha té satiry. Scénář je plně propojen s vizuálním vyjádřením, takže se dá klidně říct, že je to takhle pitomé zcela záměrně. Mě to příliš neoslovilo, a zdaleka nejvíc jsem se pobavil až po letech od prvního setkání s Cibulářem, když jsem zjistil, že zfetovaní motorkáři z Mad Maxe vypadají přesně jako ti šerifovi poskoci:) Z dlouhodobého hlediska si pamatuji, že jsem Vůni Cibule viděl, pamatuji si zmíněné poskoky a místní motorkáře, a nemám potřebu se k tomu někdy vracet. 60% se mi tak zdá být přijatelné ohonorování jedné svébytné, neskonale praštěné čtyřicet let staré parodie. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No vida! Proti lidem, kteří se k vám chovají zle, můžete bojovat i zeleninou!!! :))) Programová prostoduchost snímku není vůbec na škodu a pokud divák tento úmysl přijme za svý, bude se královsky bavit...taky je proč, že. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

To byla taková klasika!!! Slavný Franco Nero v šíleném westernu, v kterém místo špenátu (pepek námořník promine) porcuje hromadu cibuli a mlátí každého, kterému neuteče. Kolikrát jsem tento film viděl na VHS? To ani nespočítám. Dnes už to není ono, doba šla dále, úplně jinou cestou a není zde prostor pro staré legendy, které se ukázali smysl pro humor. Také je to už neskutečných 33 let (!!!), co vznikl cibulový král a přesto má stále své kouzlo, svůj humor, svou vtipnou hudbu a svého, Franka Nera. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Původně kultovní film, dnes už jen prostá westernová komedie o neohroženém Cibuláčovi se spoustou artistických čísel a gagů, žonglování - Cibule, nebo pistole? http://www.youtube.com/watch?v=04hLkgLtSIo, přemetů a skoků v četných bitkách. Úděsně špinavý a namaškaráděný Franco Nero se zde vyřádil více než dvojice Spencer - Hill v mnoha svých filmech. Dnes však mám radši jinou než cibulovou vůni a taky krapet jiný humor. To nic nemění na tom, že pro dospívající může jít o vtipný a nezapomenutelný film, jako býval pro mne. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=zhl9VN64rXA ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Cibule nebo pistole? Pistole nebo cibule? Taškařice ve stylu filmů s pány B.S.&T.H., špageťárna na vidličku namotaná až běda... Ano, v dětství jsme na téhle ptákovině byli ixkrát, to ale nemění nic na tom, že je to jen taková lehounce nadprůměrná parodická taškařice... :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vůně cibule je pro mě jeden z nějlepších komediálních westernů., jestli ne úplně nejlepší zahraniční komediální western(zahraniční jen kvůli filmu Limonádový Joe, protože to nemá konkurenci). Franco Nero je tady fakt božskeja dokonale dokáže vyvážit svoje chování mezi situacemi parodující westerny a chvílemí, kdy se to tváři jako drsnej western, ale to je opravdu jen málokdy, do toho hraje naprosto úžasná hudba a záporaci v podání Martina Balsama a Lea Anchórize jsou správně drsný a o to líp zesměšněný. Já na tomhle Westernu vyrůstal, takže nemůžu dát prostě míň. ()

choze

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem to žral, dneska bych téhle infantilní taškařici se zrychlovanými bitkami a honičkami dal odpad. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S ohledem na parodovaný Leoneho majstrštyk a závislost, co si na chřestotvaré zelenině vypěstoval během natáčení hlavní představitel, se to klidně mohlo jmenovat Tenkrát na Cibuli.. Nemůžu říct, že jsem se párkrát nezasmál, ale ten groteskní nádech, tužkou namalované pihy F.Nera a nazi-EMO-travesti spirit olejových skvrn mi vehnaly slzy smutku do očí. Nebo to nakonec byla ta cibule..? Velké štěstí, že Archibald netáhl ještě jeden povoz s česnekem - to by pak Divoký západ už neosídlil nikdo a telegramy by se posílaly přes společnost Western Onion.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Když tento film dávali před lety v televizi, zůstal jsem kvůli němu doma ze školy. Dodneška je to jedna z nejzábavnějších taškařic, které jsem kdy viděl. Rvačky ve stylu Buda a Terence, honičky ve stylu němých grotesek a příběh téměř jako ve spaghetti westernech. Ovšem s příměsí pořádné dávky recese a humoru. Nad jiné podobné parodie ční též svéráznými figurkami (přihřátý šerif, teplí pomocníci, hlavní záporák s mechanickou rukou) a strčí do kapsy i "Žhavá sedla" od Mela Brookse. Moje hodnocení je nejspíš ovlivněno také nostalgií, ale přesto si myslím, že bych hodnotil stejně, i kdybych ho viděl před chvílí prvně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Westernové špagety zalité hustou cibulovou omáčkou. Parodický příběh o chlápkovi, který každému nevoní a pouhým příchodem do saloonu dokáže rozplakat i toho nejotrlejšího pistolníka, mi voněl velice. Obzvlášť nápad pojmout všechny rvačky cibuláře a těch ostatních jako klasickou grotesku byl parádní. Franco Nero připomíná Terrence Hilla, Castellari usazený v režisérském křesle si moc hezky utahuje z Leoneho, Corbucciho a spol., bizarní postavičky, jako olejář s mechanickou rukou či její konstruktér s vizáží Adolfa Hitlera, Vůni cibule dodávají ještě větší punc šílenosti, kluci jsou taky skvělí... Žádný zásadní počin, ale zábava solidní. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Veľká a bohatá naftárska spoločnosť terorizuje kvôli pozemkom obyvateľov mestečka Paradise City. Žiadny z farmárov nemá silu, aby s ňou bojoval. Kto sa o to pokusil umrel. Posledný kto im stál v ceste bol rančer Foster. Zabili i jeho. Mysleli si, že už majú vyhraté. Lenže Fosterov statok zdedil podivný cudzinec, ktorý sa len tak niekoho nezľakne. "Cipolla Colt" je starý komediálny spaghetti western miestami hraničiaci až s groteskou. Hlavnú úlohu si v ňom zahral sympaťák Franco Nero. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

S jakou velkou chutí se dokáže pan Cibulák (Franco Nero) zakousnout do své milované cibule, která je lékem na všechno a dá se použít i jako zbraň. Každého s ní totiž dokáže odrovnat. Až mi z toho tečou slzy, nevím jestli smíchy, nebo mě donutila k pláči vůně cibule. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tohle že má být parodie na spagetti westerny nebo snad dosahovat kvalit Limonádového Joe? Rozhodně ani jedno ani druhé. Vůně cibule spíš připomíná nejslabší komedie s Budem Spencerem a Terencem Hillem, ovšem bez Buda Spencera a bez Terence Hilla. Příběh nic moc, postavy spíš k pláči a režie taky žádná sláva. Navíc obraz je celý takový ošklivý a nehezký a pozitivní dojem z filmu rozhodně taky nijak neumocňuje. Nepomáhá tomu ani Franko Nero, který celý film vypadá jako neskutečný vágus, pořád se láduje cibulí, nebo pije š´távu z cibule a nebo když už nic, tak se v ní aspoň válí. Co je ale nejsmutnější je to, že ve filmu, který si nárokuje nálepku komedie, se prostě není čemu smát. Ani jedna scéna, ani jeden gag, prostě pusto, sucho a prázdno. Maximálně na vás odněkud vyskočí Hitler nebo podobný megatrapný pokus, aby se bylo proč plácnout do čela a protočit panenky do nebe. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už po pár minutách lze odhadnout v jaké zemi tento snímek vznikl. Typické rvačky pro italské tvůrce (podobnost s filmy Terence Hilla a Buda Spencera). Úsměvné jsou scény, kdy Franco Nero používá místo koltů cibuli a dokonce s ní i dokonale vrhá.... :) Zárověň musí diváka pobavit způsob, jakým hl. hrdina tuto zdravou pochoutku konzumuje! :) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Franco Nero, tak vyborně napodobuje Terence Hilla, že by mu mohl dělat konkurenci. Cibule nebo pistole? No jistěže cibule. Původní dabing a hudba z němých grotesek film zhodnotily. ()

Reklama

Reklama