Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

clint123 

všechny recenze uživatele

Komediálny spaghetti western v celkom kvalitnom spracovaní! :-) Franco Nero v klasickej roly tuláka odnikadiaľ, len v troško humornej forme. Celkovo dej pútavý, obsadenie - samozrejme dobré - Franco Nero je skvelý. Hudba od bratov M a G Angelis je výborná tak ako vždy, takže celkovo pekný, humorný špageťák - skvelý film! ()

birddy 

všechny recenze uživatele

Je to už dávno, kdy jsem tento film viděl poprvé a vždy se na něj znova rád s trochou nostalgie kouknu. Vůně cibule byl totiž jeden z prvních filmů, který jsem viděl na VHS a pan Cibule se stal rázem mým dětským hrdinou společně s Bud Spencerem a Terence Hillem. Jen tu cibuli jsem se nikdy nenaučil žvýkat stejným způsobem. Kdo si chce oddechnout a ještě neviděl, vřele doporučuji. Pokud však někoho irituje Tom a Jerry, Vlk a zajíc, případně má alergii na cibuli, možná by se měl jít raději projít. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tahle komedialni pitomustka je milym rozptylenim jinak pochmurneho televizniho programu. Je to sice zkaleno tim, ze jsem to videl na pocitaci, ale to nevadi. I tak je to pravda. Franco Nero je sympatak a v leccems mi pripominal Terence Hilla. Neni to nikterak k popukani vtipny, ale je to prijemna a mila komedie, tocena s prvky grotesknich honicek a nikoho tenhle film neurazi a kde jinde uvidite cibule zavesene proklate nizko u pasu? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +je to sranda -je to staré/// No nebyl jsem na to připraven. Na bláznivou westernovou komedii. Přesto to má stále co říct, i když spůsob jakým je film natočen je už spíš přežitek. Pobaví, rozesměje, nic víc, ale i to někdy stačí. A vyzdvihnout musím zajímavé postavy (ksychty)./// Celkem 63%/// ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to při úvodních záběrech vypadá na obyčejnou westernovou kovbojku, již po pár minutách se ze snímku stane naprosto střelená, bláznivá, ale naštěstí zároveň i velmi zábavná parodie. Občas skoro groteska. Milovníci parodií a bláznvého humoru si příjdou na své, ostatní možná budou kritizovat určitou přehnanost. Ale já se skvěle pobavil a ta roztomilost se tomu nezapře. Franco Nero Cibulku hraje skvěle, děj příjemně odsýpa. A úsměv na rtech zústane po celý film. Navíc i mě to silně připomnělo filmy s Budem Spencerem, kterého jsem tam tak nějak pořád viděl.:-) Takže pohoda, pochvala a poctivé 4 hvězdičky. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama