Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nepochybně pro spousta lidí je náhrada právního systému za samozvané mstitelsví s bouchačkou v rukách zřejmě poutavou myšlenkou a někdy se jí člověk, sledující např. demolování francouzských ulic muslimskými výrostky, neubrání. Jenže tahle cesta nikam nevede a ruku v ruce s Bronsonem, jenž se ve svých 64 letech se marně snaží předstírat, že na to má (a je to smutný pohled) jde ve výsledku o dost tupou filmovou záležitost. Ani raketomet v pazourech to nezachrání. Poetika "surrealistických filmových masakrů 80.let" mi sice není cizí, ale že rukou pana architekta zde zkápne přibližně padesátka hajzlů, mi žíly rozhodně netrhá. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Charlesom Bronsonom z jeho vydarenej série. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorý prichádza navštíviť svojho priateľa z vojny, ale nájde ho zavraždeného. A ked´ zistí, že celej oblasti vládnu gangy, polícia je bezradná a slušní ľudia, ktorí nemajú kde ísť majú strach, ochotne prijme tajnú ponuku policajného šéfa preriediť oblasť od gangsterov. Spracovanie je ale také rozporuplné, na jednej strane je to oproti predchádzajúcim dielom už jasný prechod do čistého akčného žánru, čo mi plne vyhovuje, ale zároveň mi film príde taký nevyrovnaný, príliš často sa tu striedajú lepšie scény s horšími, gradácia mi neprišla dostatočná, schéma filmu sa mala rozhodne upraviť. Aj takto sa na film dobre pozerá, je to dobrá zábava, ale má až moc priemerných scén na to, aby bol skutočne dobrý. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Väčšina filmu používa rovnaký typ akcie ako predchádzajúce diely, teda postrieľanie menšej skupiny protivníkov, len s tým rozdielom, že tu sa hlavný hrdina už nepotrebuje ukrývať pred zákonom a tak nemá problém zastreliť neozbrojeného zločinca pred množstvom svedkov uprostred dňa. A v záverečnej fázi sa už celá oblasť zmení na vojnovú zónu, gangsteri umierajú po desiatkach pod paľbou guľometu, pištole a dokonca nechýba ani protitanková päsť a je to príjemná zábava, ale chýbajú nápady, takto pôsobí akcia pomerne stereotypne. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Charles Bronson, Ed Lauter ako policajný šéf, príjemné postavy slušných ľudí a solídni záporáci. Réžia a technická stránka sú čistou rutinou, takže nesklamú. Pre mňa je trojka lepšia ako predchádzajúce diely a je rozhodne najzábavnejšia, ale stále ešte scenár a akcia zaostávajú za tým, čo by som chcel. 67% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Architekt Paul Kersey po trpkom zistení, že new yorkská polícia nedokáže vypátrať vrahov jeho manželky, sa v roku 1974 prvýkrát vydal na svoju vlastnú trestnú výpravu. Mal právo na pomstu a naplno ho využil. Zlikvidoval zopár arogantných zločincov, na ktorých bola ruka zákona krátka. Po týchto udalostiach sa presťahoval do Los Angeles. Tam si viac menej spokojne nažíval pokiaľ jeho dcéru v roku 1982 znásilnila a zavraždila banda kriminálnikov. To v ňom opäť prebudilo zabijácky inštinkt. Chopil sa zbrane a znova sa vydal na cestu pomsty. Vrahov postupne vypátral a postrieľal ako besných psov. Ani to však nie je jeho posledné trápenie. Píše sa rok 1985 a po návrate do New Yorku sa dozvie, že jeho kamaráta zavraždili členovia pouličného gangu. Nedá sa nič robiť, Paul zasa bude musieť zjednať spravodlivosť a zlikvidovať vrahov svojho priateľa. ** ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu parodie, tak trochu postapokalyptická střílečka. Sedmdesátky jsou dávno pryč a s nimi zmizel i realismus prvního dílu. Trojka se nese v duchu osmdesátkové nadsázky a ploché akčnosti. Brooklyn už není tím obyčejným městem ve kterém se zločinci skrývají v temnotě. Víc než cokoliv připomíná Vězeňskou zónu Manhattan z Útěku z New Yorku, kde se beztrestně zabíjí pro zábavu. A Paul Kersey se zde cítí jako doma. Michael Winner běžně točil béčka, sem tam nějaké céčko, ale tímhle filmem opustil abecedu a stvořil trash. A nejspíš udělal dobře, protože koncept mstícího architekta už vyčpěl a potřetí vyprávěný ten samý příběh by působil zbytečně. Nové pojetí sérii prospělo a i když se Death Wish 3 se staršími díly nemůže měřit, tak jako jednoduchá zábava obstojí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přání smrti 3 : Kersey se vrací. A návrat je to vskutku stylový. Pokud by v dnešní době vzikl v nějaké nezvladatelné městské čtvrti problém, není nic snadnějšího než tam poslat našeho hrdinu. Ve 3. díle si už tvůrci vůbec nedělají hlavu s tím aby jeho řádění nějakým způsobem kryli, ale rovnou rozpoutají občanskou válku. Chvílemi závěr připomíná koncovky Policejních akademií. Počet sejmutých lumpů spočítat opravdu nešel, protože jsou zde scény kdy jsou gangsteři pokropeni kulometem. 30% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Počas natáčania sa ťažko zranil kaskadér Rocky Taylor. (m.a.t.o.)
  • Přestože exteriéry evokují USA, vyjma úvodních scén ale natáčení probíhalo v Londýně. (infected)

Reklama

Reklama