Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Proste akcnak z 80. rokov. Bud to beries s nadhladom a bavis sa alebo vidis aka je to uberblbost. Bronson je asi najmenej sympaticky antihrdina vsetkych cias aj kvoli tomu, ze vlastne nic nehovori, takze na koolove hlaskovanie mozme zabudnut. Pokial ide o celu seriu, tak opat nastal posun niekam inam. Neviem ci k lepsiemu, ale zmena byva vzdy prislubom novych napadov (protitankova pest?:))). ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Tento díl se mi líbil nejvíc, protože je ryze 80tkový, hl hrdina sejme víc jak 60 lidí možná jich bylo víc, hlavně tu je plno výbuchů, spousta násilností, člověk by se divil, že Američani ještě vůbec existují, protože v tomto filmu ač je to extrém a je to hodně nadnesené, al věřím, že to tu bylo, je a bude. Bronson si na pomoc vzal kulomet a pěknou protipancéřovku, hajzlové padají k zemi jak hrušky a na pomoc mu přicházejí i civilisté. Těším se na další díl. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Možná nad mím hodnocením tohoto BLIVAJZU nevěřícně kroutíte hlavou.Tak já vám to tedy vysvětlím.Michael Winner se po natočení jedničky(kulťák) a dvojky(odvárek s více mrtvolama a více znásilněníma) rozhodl, že si svou trilogii o architektovi-mstitelovi zakončí něčím velkým.Na co potupně vraždit nějaké grázlíky a devianty v jakémsi L.A. a v N.Y. někde v metru.Vždyť za těch 10 let se toho trochu změnilo, je víc peněz JDE SE NA TO! Skóre Paula Kerseyho činilo do tohoto dílu jen něco přes 12.Uděláme si to větší.Jenže jedním magnumem toho moc nezvládne.Je tu ale KULOMET a PROTI PANECÉŘOVKA.Ale rodinu už má přece povražděnou.Byl však v Koreji někoho ještě mít.A toho zavraždí.A kam to umístíme?Samozřejmě že na předměstí Nového Yorku, kde vládne asi padesáti člený gang feťáků v čele s hnusným gaunerem!Tak a je to! A finále?Je tu přece kulomet z koreje a vylepšená magnumka a utlačovaní obyvatelé a ten hnusnej gauner si povolá motorkáře a začne povstání.To bude MASO!!Celkové skóre pana architekta je za tento díl 45 hajzlů. Ale jde se dál! Je přece ještě 4. a 5. Tak chápete to hodnocení? Ne! Chápete ten film? Ne! Tak to jste na tom stejně jak já. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Bronson prisiel, videl, rozputal 3 svetovu a odisiel. Tak primitivny dej a dialogy sa len tak nevidia, ale ze masaker to bol poriadny. Cestu pomstitela si zacal dlazdit malou pistolkou a skoncil bazukou, za vydatnej pomoci celej stvrte. Na Bronsonovi je vsak vidno, ze najlepsie roky uz ma za sebou. Je to hlupe, je to nekompromisne, ale zaverecne nepokoje by si nemal nechat ujst ziadny fanusik akcnych filmov. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zacalo to dobre - DetVis 1 s Bronsonom - ako pomsta za znasilnenie a kradez to mohlo kludne byt - a zvitazoilo opat dobro, to som tam mal rad. Bolo mi jasne, ze vystudovane filmove teoretiky -elitari film zjebu /jo, aj s touto vulgaritou, to musi byt/ pod ciernu zem - abych siel konkretne, uzivatel Madsbender a jeho komentar k jednicke. Skoda, ze potom sa uz len zacala varit 1 000x prevarena voda, rezisersky bieda, vyzeralo to, ze sa ani Winnerovi do toho moc nechcelo. Hm, keby nebola ta prestrelka na konci, dam 1 spunta alebo odpad : 25 % ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Charles Bronson působí unaveným dojmem a moc toho nenamluví. Jeden z amerických kritiků dokonce napsal, že pravděpodobně řekl méně slov než kterákoli jiná hlavní postava od dob zavedení zvuku ve filmu. (hippyman)
  • Vo Švédsku bol film v 80. rokoch zakázaný, pretože miestnym autoritám sa zdal byť až príliš násilnícky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama