I na kamenech rostou stromy

• Sovětský svaz

I na kamnyakh rastut derevya

I na kameňoch rastú stromy

Dobrodružný / Drama

Sovětský svaz / Norsko, 1985, 146 min

Ha, konečně vím jak se to jmenuje. Další nostalgie z dětství, viděno v cca 9 letech, od té doby to snad nikdy nebylo opakované. Jako malému se mi to strááášně líbilo, moje vůbec první pořádné setkání s Vikingy ve filmu. Absolutně netuším, jak by se mi to líbilo teď, stejně jako Galenius si pamatuju jen pár záběrů a scén, třeba to zapálení dánských lodí. Nevím, jestli si mám přát to vidět, abych si hezké vzpomínky nezkazil. Jo, děkuju Wirmonovi, že se podíval do mýho profilu a navedl mne sem.(15.2.2011)

Kdo má rád historické filmy s prvky romantismu, tak mohu tento film doporučit. Pokud máte v oblibě Vikingy nebo staré Slovany, tak můžete rovněž. Možná je nevýhodou dlouhá stopáž. Děkuji Galeniusovi, za připomenutí tohoto vcelku dávno viděného filmu. Možná by repríza neškodila.(6.11.2010)

Stejně jako většina z vás viděno kdysi, takže hodnocení spíše na základě vzpomínek. Repete po letech bych si, ale určitě dal líbit, bohužel však netuším kde stáhnout...???(10.3.2011)

Viděl jsem to jako špunt a moc se mi to líbilo. Nedávno jsem sehnal DVD a musím říct, že na poetice to rozhodně nic neztratilo. Kostýmy nejsou úplně v pořádku, ale vem to čert.:-)(19.7.2010)

Krásnej film, kdysi se mi moc líbil, byť z paměti přesný děj už nevytáhnu. Přec jen, je to už dvacet let. Zhruba to bylo o tom, že vikingové přepadli vesnici, vyrabovali, vyplenili a jako zajatce s sebou vzali jednoho chlapce. Ten postupně srůstá s komunitou a stává se jedním ze seveřanů. Byl to krásný film, dodnes si z něj pamatuju pár záběrů, ale přesný děj odvál čas.(18.6.2008)