Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (850)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Henry Selick a jeho návrat, který by v mnohém rád navázal na Ukradené Vánoce, ale je dosti odlišnou zábavou. Podobnost s Alenkou v říši divů nechám radši na jiných a přímo skočím ke snímku, který hýří nápady, postavami a výtvarné pojetí nechává několikrát spadnout divákovu čelist na podlahu. Pokud jsem si u Ukradených Vánoc říkal, že tohle bych nechtěl dělat sám ručně, u Koralíny to platí dvojnásob. Svět Koralíny je zajímavý do všech detailů, které jsou divákovi představeny, ale něco mu chybí. Jestli je to nějaké vnitřní kouzlo nebo "život" postav, nevím, ale pátou hvězdu za to nedám. Kromě výše zmíněných jsou i velmi dobře vybrány hlasy postav, kterým dominuje Dakota Fanning (paradoxně) v pro mě zatím své nejlepší roli. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Temné, krásné i dětské zároveň. Kromě pěkného gotického vzhledu, animace, hudby od Bruna Coulaise, který se svými hororovými tóny dokáže divákovi pěkně dostat pod kůži a některých vtipných postav, je nejsilnější stránkou filmu jistě samotné vyprávění příběhu. Coraline je sice dle prvních ohlasů dalším přeceňovaným snímkem, ale za poslední měsíce u mě uspěla rozhodně více než třeba takový Igor nebo Bolt. Dalším kladem filmu je jeho zaměření, které sebou na rozdíl od většiny animáků nenese jen nálepku "především pro děti". Potěší také hutná atmosféra a ze světa např. živá zahrada, která je pastvou pro oči. Ač tohle nakonec nedopadlo tak báječně, jak jsem doufal, stále je to výborný, zábavný a hrůzostrašný animák, který by měl většinu diváků přinejmenším uspokojit a zároveň mě alespoň nabudil na nadcházející Up, který bude snad již sázkou na jistotu. (7/10) ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda, která mě jen utvrdila v tom, že mi Selickův styl nesedí. Animace je kouzelná a dobrých deset minut i baví, ale jako vše ostatní se časem okouká a zůstane jen vyčpělý příběh opsaný odjinud, doplněný úděsně nezábavnými scénkami, které na podobně mělký animák jen natahují neúměrnou stopáž. Ke všemu je samotná Koralína dost nesympatický fracek, a to s tím nemá nic dělat skutečnost, že ji v originále dabuje Dakota Fanning. I v dabingu jsem jí chtěl dát v devíti z deseti případů po tlamě. A ten půlhodinový závěr jak z průměrného RPG měl být jako co? ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Je to jako když se Alenka v říši divů potká s Marilynem Mansonem. Stejně ujetý, stejně nádherný. Jsem na tom podobně jako kOCOUR, který pravil, že si připadal jako 10-ti letej kluk. Já seděl, hleděl na ty všecky postavičky, který mi neustále přípomínali, že nemusíte být dítě v zavinovačce, abyste ocenili něco tak nádhernýho. Koralína je navíc holka, která se nekamarádí s dětmi (čti s těmi, co mají dvě oči a nohy mají k pasu), což ji zvyšuje respekt u mě. Ať už Miss Spink&Forcible, jejichž čarodějné pokusy si nic nezadaj s kyvadlem mé matky nebo Mr. Bobinski - здорово, мужик! (omlouvám se za možnou nesklonost, ruština je šílená :D) - jehož myšky/muškas by dokázaly ztrapnit i Cirkus od Berousků (omluva tentokráte ke zmiňovanému zábavnímu průmyslu). Je to svět, ve kterým nemusíte přemýšlet o všedních věcech, je to prostě jako váš nejhezčí sen ze kterého se nechcete probudit. Když navíc zjistíte, že atmosféra Koralíny je lepší než u leckterých hororů, řeknete si, že ač jste si mysleli, že něco podobného vás už nepotká (svět je krátkej, držte si klobouky!) stejně podlehnete i za cenu toho, že vás ostatní budou považovat za naivního chlapa s klokaním srdcem. Byl to zážitek na který jen tak nezapomenu. A to je supér, ne??? ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: Krásna rozprávka, ktorá ma vtiahla do magického fantazíjneho sveta na opačnej strane malých dvierok. Miestami príjemne strašidelné a taktiež vtipné a celkovo veľmi pútavé. No, prdiaci, grgajúci Shrek to nie je ani náhodou ale o to viac si vážim takúto rozprávku - doslova rozprávku - milú a tajomnú, proste takú aka má správna a na oko lahodne pôsobiaca rozprávočka byť. Veľmi príjemná zmena ! ()

Galerie (90)

Zajímavosti (30)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama