Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cikánská mentalita je tu přiblížena spíše ve folklórní podobě nežli v rovině sociální nebo sociologické. Vznětlivost zvoleného etnika je líčena na případu krevní msty, kterou cikánský muzikant přísahal svému bratranci - nejenže svedl a opustil jeho sestru, ale navíc mu ještě ukradl housle a to se neodpouští. Důležitou součástí jsou temperamentní zpěvy a tance. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Tvorba Martina Ťapáka šla v 80-tych rokoch strmhlav dolu. Montiho čardáš vôbec nefunguje, hoci pracuje s osvedčeným námetom krvnej pomsty. Dej je zasadený do rómskej osady, kam prichádza pomstiť svoju sestru bohatý a pyšný huslista. Úplným nezmyselným nápadom bolo snímanie scén proti svetlu, resp. rozostretou kamerou. Štvrtý komentár. ()

zette odpad!

všechny recenze uživatele

Co muze byt horsiho nez pres hodinu poslouchat ujecene cigose, kteri vubec neumi hrat (to neumeli ani gadzove v tomto pozoruhodnem filmu)? K tomu rozostrena kamera a neschopna rezie se spatnym scenarem. Dekuji, nechci! ()

Gekacuk odpad!

všechny recenze uživatele

Velice špatný film. Dosledoval jsem to jenom ze sebezapřením. Základní dějová linie byla sice pochopitelná, ale u některých scén to bylo složitější. Film je uječený a uřvaný. Tím se dá srovnat snad jenom s Troškovými filmy. Ale tohle je jiný křik, takový „folklórní“. Však jsme se s ním v životě několikrát setkali. Ale v této koncentraci je to těžko stravitelné. Na filmu se negativně projevilo obsazení neherci, kteří své role nezvládli. Nucená gesta a násilná komičnost jsou na škodu. Tak snad jedině pan Dančiak si zaslouží pochvalu, ale ani on film nezachrání. Film je přeplněn lidovou hudbou a několika variantami Montiho čardáše. Chvilku se to dá poslouchat, ale při stálém opakování je to nepříjemné. Kamera je velice slabá. Záběry mnohdy nejsou ostré. Často se filmovalo proti slunci, snad aby to měl divák ještě horší. Červené titulky jsou opravdu „dobrý nápad“. Více rozmazané a řvavé už nemohly být. Tak to vidí Gekačuk neboli Čuk a Gek. ()

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v Bratislave, Plaveckom Štvrtku, Stupave, Rasticiach, Pezinku a Blatnom. (dyfur)

Reklama

Reklama