Reklama

Reklama

12 hodin na odplatu

Trailer 1

Zatímco chránil podmínečně propuštěnou osobu, zabil Connor Connolly člena drogového syndikátu. Nyní má jeden den na zaplacení dvou milionů odškodného Tyronu Pettisovi. Peníze však nemá. Musí tedy požádat své bývalé parťáky z armády pod vedením Brice Masona o pomoc, dříve než přijde o vše, co miluje. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (22)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já už jsem to zmínil u několika filmů z posledních pár let, kde se v titulcích objevilo jméno Bruce Willise, že mám pocit, jako by se stalo snad módou dávat snímkům s jeho účastí buď rovnou Odpad!, či v lepším případě jednu hvězdu, a to bez ohledu, jak kvalitní ta podívaná ovšem ve výsledku vlastně skutečně je, a zmiňuji to pokaždé, když si myslím, že to zas až tak strašný není a zdejšímu procentuálnímu výsledku to skutečně neodpovídá, a to je tedy případ právě i A Day to Die. Zároveň tím ale tady nechci ani nikoho přesvědčovat, že se jedná o podívanou v jakémkoliv ohledu nadprůměrnou, to vážně ani zdaleka ne, jen ale ta veškerá kritika je už až prostě zbytečně přehnaná a nepodmíněná. Každopádně hlavní důvod, proč jsem si tuto podívanou v rámci možností a s pěknou dávkou tolerance užil, je především zápletka, která mě opravdu bavila, která se odehrávala ve vážně svižném tempu, a která disponovala i několika sice předvídatelnými, přesto i tak slušnými zvraty, prostě pořád se něco dělo, a to od samého začátku až po závěrečné titulky. Samozřejmě druhá věc je, že ve zbylých ohledech je to již očekávaně pořádná bída, nicméně opakuji, dostat se ona zápletka do rukou mnohem lepšího tvůrčího týmu, disponujícím úplně jiným finančním rozpočtem, tak jsem přesvědčen, že by se jednalo i přes její neoddiskutovatelnou tuctovost o jízdu jako kráva. Ani s pořádným tvůrčím týmem, a hlavně ani s penězi to tu ovšem evidentně neklaplo, takže jak jsem zmiňoval, film krom toho již nic dalšího pořádného nenabízí, akce tak působí fakt naivně a lacině a v mnoha případech až hloupě, atmosféra je naprosto nijaká, no a casting téměř až bolí, především tedy Kevin Dillon v hlavní roli je pekelně nesympatický antiherec, kterému jsem přál upřímně vážně nepěknou smrt. Takže ano, je to laciné a určitě i v naprosté většině ohledů nepřesvědčivě zpracované béčko, ale já se díky svižné a rozhodně nenudící zápletce i přesto kupodivu dobře bavil a proto uděluji pěkné, jemně nadhodnocené 3*. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

V svetle najnovšej Bruceovej diagnózy dostáva jeho výber filmov a aj ochotnícke, nepresvedčivé herectvo nový rozmer takže k jeho výkonu sa už vyjadrovať pochopiteľne nebudem. Faktom ale ostáva, že Day to Die s Bruceom či bez neho, nie je dobrý film. Je to ďalšie béčko, ktoré nevytrhne ani tých pár známejších béčkových tvárí typu Grillo,Dillon či Messner a ktorému dve hviezdy dávam len za akciu a jej relatívne slušnú porciu vo filme. Samozrjeme, jej spracovanie je na tom už horšie a úplne najhoršie je, ako je film nelogický a hlúpy. Na 2* mi to ale vo výsledku vyjde. 40% ()

Reklama

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Dle popisu jsem si zpočátku říkal, že by to mohl být alespoň jednoduchý neurážející akční výplach, i herecké obsazení na mě působilo, že by se nemuselo jednat až o tak velký průšvih. Jak hluboce jsem se mýlil. Začátek je hodně, ale opravdu hodně hloupý, v podstatě ale svým způsobem dává jasně najevo, co se ve zbytku filmu asi tak bude odehrávat. Snímku podráží nohy totální absence smysluplného scénáře, absolutně nic zde totiž nedává smysl, po celou dobu jsem si ani nebyl jistý, co že to vlastně sleduju a proč se děje to či ono. Herci hrají velice nepřesvědčivě, Bruce Willis tentokrát předvádí vyloženě tragický výkon. Vizuál je strašně umělý a odpudivý, moc tomu nepomáhá ani zmatený střih a mizerná kamera. A Day to Die je i přes své obsazení čistý hazard s divákovým zdravím, za plnohodnotný film se to snad ani považovat nedá. 0/10. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Tohle byla naprostá bída v podání jak režie, tak střihu, tak scénáře, tak kamery. Přišlo mi, že se koukám na sci-fi z jiné planety.  Neucelený příběh bez logiky, střílení beze smyslu. První polovina byla jakš takš na lehčí podprůměr, ale posledních 30 min bylo fakt katastrofálních. Nebýt tu známých herců, tak se tenhle film nedostane snad ani na lokální plátno. 25% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Bruce sa už viac stáva tvárou na posteroch, než reálnym hercom. Pretože veľkú rolu v "A Day To Die" teda nemá. Wes Miller nie je zrovna veľkým talentom a tomuto filmu určite chýba viacero vecí. V prvom rade nejaký rozpočet, nejaký talent a trošku väčšiu dávku atmosféry. Skombinovať toto všetko do základného námetu a nechal by som vo svojich rolách Leona s Grillom a myslím si, že sme tu mohli mať aj nejaký celkom slušný film. Pretože istý potenciál tu je vidno. A aj z toho plynie hneď na úvod moja myšlienka, že je pár veci, ktoré podľa mňa na filme fungujú. Ako som už spomenul, Frank Grillo a Leon sú podľa mňa celkom schopní. A dokážem ich vo svojich rolách celkom dobre prijať. Kto funguje tiež je Alexander Kane, ktorý si svoju prítomnosť na placi celkom užíva a aj Brooke Butler je celkom okey. Príbeh je síce celkom jednoduchý, no to by mi na oddychové akčné thrillerové béčko vôbec neprekážalo. Dokonca si myslím, že je napísaný o niečo lepšie ako niektoré posledné filmy, v ktorých sa Willis objavil. Ostatné postavy ale dokopy nevedia prejaviť moc veľkú dávku charakteru, efekty sú miestami čistá tragédia a bojové scénky vyzerajú absolútne tragicky. Dokonca v jednom bode príde scénka, kde môžeme reálne vidieť, že herci vedeli presne ako sa majú správať a akým spôsobom na seba útočiť. Je to totálne viditeľné. To uberá filmu dosť body, lebo sa do neho človek nemôže dostať natoľko, ako by chcel. A verte mi, ja som sa snažil do toho filmu dostať. Je tu niekoľko zaujímavejších zvratov, Grillo na konci je skvelý, no vo výsledku ide o podpriemerné až nie veľmi dobré filmové dielko. Ale bavilo ma to asi viac ako posledná komédia, čo som pozeral. Hodnotenie: C- ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama