Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životopisný film o práci mladého Klementa Gottwalda. Príbeh zachytáva jeho pobyt v Banskej Bystrici, kde redigoval slovenskú komunistickú tlač a pomáhal organizovať komunistické revolučné hnutie. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Cushing odpad!

všechny recenze uživatele

Perverzně-bizarní kanál CSfilm mi nikoli poprvé naservíroval něco neuvěřitelného: komoušskou masnu plnou kýt, jelit, moudrých dělníků a česko-slovenských zkurvených bolševiků, co jsou zde vydáváni za mučedníky (viz efektní zastavená scéna v titulcích, kdy ženy nesoucí jakési dlouhé klacky vypadají jako tři ukřižovaní na Golgotě). Hrůzné filmové panoptikum, o jehož existenci jsem doteď neměl ani tušení, a to už jsem viděl ledacos... Ale Kléma v rubášce.... Kam se hrabe Štepnička! Kolik lidí na tu zhůvěřilost v tom úžasném roce 1983 přišlo do kin? Leda chudáci žáci a studenti základních a středních škol, co je na show nahnali posraní pedagogové. Pánbůh s náma a zlý pryč. Jenom mě napadá -- proč tu není Daniel Dítě napsaný, přestože hraje hlavní úžasnou rudohvězdnou roli? A taky -- hláška "Vedem vám súdruha K. G. z Bytrice" ve mně budí pochybnost, zda ono zřetelné "K.G.B." sem bylo propašováno s tupým, anebo spíš velmi vědomým požehnáním komoušských bafuňářů při schvalovačce. Námět pro budoucí filmové historiky a podobné rejpaly. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Filmárska zhovadilosť v podaní Martina Ťapáka. Doba si vyžadovala podobné filmy, ktorým sa museli zapredať aj významní tvorcovia, do akej miery bola jeho angažovanosť hraná alebo skutočná, nechám na filmových historikoch. Samotný film je výsekom zo života Klementa Gottwalda ( toporný Daniel Dítě ), presnejšie povedané jeho pôsobenie v Banskej Bystrici. Jediným plusom je zobrazenie prvorepublikových slovenských reálií a kostýmy. Inak ide o boľševickú agitku. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Namet vice jak atraktivni, hodne jsem se na film tesil. Zpracovani je vsak strasne, tohle nemohlo bavit ani ty nejzarytejsi komunisty v dobe vzniku. Martina Tapaka vnimam jako jednoho z nejhorsich reziseru v historii ceskoslovenske kinematografie. Nekoukatelne, jedna hvezdicka za jistou historickou hodnotu. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Dost nezvládnutý pokus o životopisný film. Bůh ví, proč všechny tyhle ideologické agitky byly tak nenápadité, konvenční, odbyté a místy nechtěně směšné. Tenhle film se navíc vyznačuje stupidními dialogy, hloupým scénářem, popisností a proklamativností. Působí to dost zastarale, tímto stylem se agitky točily v 50. letech, ale tohle je rok 1983 ! Občas jsem měl pocit, že koukám na parodii. Navíc Daniel Dítě v hlavní roli je dost nevýrazný a v kolektivních scénách jsem měl skoro problém ho najít. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Film o to jakpak abstinující odpůrce šampáňa ( přeci to jen pití menšin co utlačují většinu), milovníka dýmek (přeci jen to je znak intelektu ) a dokonalého znalce slovenštiny co viváděl na Slovensku. Film o tom, jak se má střílet do dělníků. Film o tom jak Kléma žere halušky, pije mlíčko a balí kufry a mrdá cikánky a maďarky do análu a přitom řve HAIL, HITLER NEGŘI!!!!!!! No a teď vážne přátelé. Myslím si o sobě ,při vší skromnosti, že zde na ČSFD jsem jedním z největších antikomunistů, ale nikdy nebudu jako oni!!!! To znaméná, že vše rudé neposílám do prdele, jak to ONI dělali se vším nerudým. Zrelá mladosť je propaganda jak sviňa, ale je místy dobře udělaná a dvě hvězdy odřené o kozy jsou spravedlivým ocejchováním. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Banskej Bystrici, Martine i madačskych lazoch v obci Ábelová. (dyfur)

Reklama

Reklama