Reklama

Reklama

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrné poliziotteschi od převážně komediálního režiséra, kterého ale jako rodilého Itala tato ve své době celkem módní vlna rovněž nemohla minout. Toto bylo jeho první eurocrimi, o rok později pak natočil patrně svůj nejlepší kousek "A Man Called Magnum". Hlavní roli zde vytvořil známý Henry Silva, který si zahrál majora, který po odchodu z armády se později spojí s tvrdým homosexuálním policajtem Antonio Sabatem, a spolu se pak vydávají na stopu organizovaného zločinu, která se týká hlavně vojenských zbraní.. Nechybí samozřejmě přímá centrální akce, nějaké ty zběsilé automobilové a cyklistické honičky, někdy je akce opravdu hodně tvrdá (nezapomenutelné golfové míčky!) a nekompromisní, při které kolikrát zcela bezdůvodně zahyne mnoho volně kolemjdoucích lidí, kteří jsou, jak už to tak bývá, v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Jde o standardní taliánské krimi s nikterak překvapivými hereckými výkony. Sabato mě vůbec nebavil, opět trochu dřevěný Silva na mě rovněž velký dojem tentokrát neudělal, ale to, že byl vždy na správném místě, kde se něco dělo (viz únos dítěte na začátku, nebo lupič na motorce, se kterým se pak brilantně vypořádá dav rozvášněných a nasraných důchodců), mělo cosi do sebe. Kdo se mi líbil a moc, byla krásná sexy Silvia Dionisio (dvakrát nahá!) a jeden z darebáků, který stále jedl nějaké sladké tyčinky (mimochodem, vůbec nevím, jak nakonec skončil, to jsem opravdu nějak nepostřehl, stejně tak mi nějak unikl význam finální akce a Silvův konec). Nebylo to nejhorší, třeba takové kulišácké přepadaní klenotnictví s ambulancí mělo něco do sebe, stejně tak ten transvestity klub, ale bylo tam toho daleko víc.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Lahko nadpriemerne poliziotteschi, kde prekvapivo henry Silva /Ghost Dog, Viva Zapata, Nico 1988/ bol v roli zaporaka. Michela Massimo Tarantiniho velmi nepoznam, ale hned som zistil, ze ma rezisersky talent, tempo a dialogy boli masakrozne vyborne, nenudil som sa ani chvilu. Ako je u poliziotteschi filmov dobrym zvykom, nesmie chybat drsna autonahanacka, rvacky a prestrelky. Okrem Silvu som videl aj Francu Scagnetti /Suspiria, Il Bestione/. Sylvia Dionisio bola 2x naha, v tom ma vynimocne karlos80 pravdu. 70 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Henryho Silvu zname spise jako zaporaka, zde si strihnul roli propusteneho elitniho vojaka-vysadkare, ktery se pousti do boje proti zlocinu. Konretne proti obchodnikum se zbranemi. K ruce ma Antonia Sabata, policajta se slabosti pro transsexualy. Tohle zni vsechno sice atraktivne, ale film me prilis nenadchl, a vic nez mirny nadprumer mu neudelim. Nejvetsim pozitivem tak zustava asi ucast puvabne Silvie Dionisio. (chvilema mi pripominala Barbaru C.) 3+ ()

Reklama

Reklama