Reklama

Reklama

Salamandr

  • USA The Salamander (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný důstojník kontrarozvědky na stopě příprav fašistického převratu... Salamandr je prvním a zároveň posledním filmem, na němž se jako režisér podílel Peter Zinner, známý filmový střihač. Napínavý politický thriller natočil Zinner podle stejnojmenného románu Morrise L. Westa. Hlavní postavou je odvážný plukovník kontrarozvědky Matucci, pověřený vyšetřováním záhadné smrti náčelníka generálního štábu, které ho zavádí do podhoubí neofašistického hnutí... Kromě dramatického příběhu plného napětí a vzrušení nabízí film i renomované herecké obsazení – vedle Franca Nera, který ztvárnil roli plukovníka Matucciho, si ve filmu zahráli i Anthony Quinn, Claudia Cardinalová, Martin Balsam, Eli Wallach a další. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Postarší Franco Nero zabraňuje fašistickému převratu, na jeho straně bohužel stojí jen Quinn, protože scénář i naivní příběh nenabízí zrovna poutavou podívanou, skutečně nad nedomyšleností děje i jeho zbytečnými odbočkami zůstává občas rozum stát. Ale i tak se jedná o vděčné téma a přece jen je poutavé sledovat tuto politickou machinaci obklopenou spoustou v té době již vyhaslých hvězd stříbrného plátna. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

I po 35 letech velice působivý film, jeho téma je stále aktuální. Škoda že čt tyto kvalitní filmy nechává v archlívu. Mám nahrávku z čt1 s Munzarem Macháčkem a dalšími starými herci , to ještě byl kvalitní dabink. Velice doporučuji, moji miláčci už jsou i po smrti krásní, všem děkuji , za krásný zážitek deda :-) PS herci nejsou a nebyli vyhaslí , jak píší někteří na slovo zvaní odporníci :-) stále zajímavá politika i dnes :-)28.4.2o2o PS Sybil Danning, platinový prsatý sexsymbol 80. let, je krásná kočka:-) a Paul L. Smith chirurg taky ok :-) ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Premárnená príležitosť. Z námetu a zaujímavých hercov sa dalo vyťažiť oveľa viac a myslím, že hlavná vina padá na režiséra, ktorý ani režisérom nebol a pre film je iba dobrou správou, že Salamander je jediné, čo ako režisér mal príležitosť spáchať a spáchal. Nepríjemne ma prekvapil Franco Nero, ktorý často pôsobil zmätočne a nevierohodne, čo som od herca jeho formátu neočakával. Necítim potrebu dať svojmu sklamaniu podobu dvoch hviezdičiek. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný film s nadprůměrným obsazením. Až na ochotnického Franca Nera, který nepůsobil vůbec věrohodně. A navíc ten jeho mluvený projev. Nerova postava totiž děj Salamandra vlastně vypráví, a proto se dočkáme řady knižních monologů pronášených mimo obraz. Jenže ty monology Nero recituje stylem žáka páté třídy, který s nechutí předčítá svoji slohovou práci spolužákům. Pokud tedy můžu radit, přepněte na český dabing, neboť DVD skrývá ten původní československý, kdy Nera výtečně namluvil Luděk Munzar a Anthonyho Quinna perfektní Miroslav Macháček (mimochodem odpůrce dabingu).__P.S. Ani se raději nerozepisuji o směšné scéně mučení nebo mdlých scénách, které měly být akční.__P.P.S. Jerry Goldsmith pochopitelně skvělý. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Krimithriller z r.1981 je vlastně stále aktuální, když si všimneme, kdo zde vlastně v politice znovu vystrkuje růžky. Jsou to mladí nevzdělaní neonacisté, kteří se domnívají, že spasí svět. Film je obsazen bývalými světovými legendami, takže k jejich učinkování není připomínek. V 80.letech minulého století to byl prostě "kinotahák" pro diváky. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama