Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irina (40) je svobodná matka původem z Ukrajiny žijící na českém maloměstě. Pro svého syna Igora (14) by udělala cokoliv. Platí mu tréninky gymnastiky, pomáhá mu se školou a už řadu let se snaží pro oba získat české občanství. Když Irina odjede na několik dní na Ukrajinu, aby si nechala prodloužit víza, Igor zůstává v Čechách sám. Na Ukrajině ji ale zastihne nečekaná zpráva. Igora kdosi surově zbil, leží v umělém spánku a čeká na operaci. Hlavním podezřelým ze zdánlivě bezdůvodného útoku jsou místní Romové, což Igor po probuzení z umělého spánku potvrdí. Irina se rozhodne bojovat za spravedlnost a její boj mobilizuje celou společnost. V mnoha případech ale jednostranně. S rostoucí nenávistí a útoky vůči Romům, se Igor rozhodne mámě říct, co se onu osudnou noc skutečně stalo… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slovenský film natočený v české koprodukci o Ukrajincích? Nenechte si zmást, poměrně brzy nám výborný scénář rozehraje dokonalé dilema, a já jsem se postupem času čím dál lépe bavil.  Není to film, nad kterým budete postavám tleskat, ale ani si je asi nedovolíte zavrhnout, protože motiv, motiv je tu sakra silný. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

To bylo ale hrozný.  Něco jako řemeslně podprůměrná epizoda ne moc záživného českého tv seriálu, snažící se vzbudit dojem, že je to snad indie filmařina evropských proporcí. Tak to sakra ani náhodou. Ke konci to brnkání na demagogickou strunu vykalkulovaného aktivismu sice napoví, že se v tom celém schovává nějakej potenciál pro možná zajímavý film, ale pouhá vibrace něčeho potenciálně zajímavého ten film nespasí. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nezáživný film co se údajně stal (ačkoliv se tím film nechválí a nikde  to není ani napsané) dalo se to čekat, když jsem viděl logo Čt  . Ukrajinec skončí v nemocnici a přijde o plíci první říká, že ho zmlátily 3 cigáni  pak řekne, že to není pravda a vytahoval se před holkou a spadl. Do toho jeho matka to  chce ututlat jelikož žádají o vízum a ona sama si buduje v ČR kadeřnický salón (to nemohla počkat až jí dají to vízum?). Bohužel zpracování je nudné a většinu času se nic neděje navíc Vás to naučí nenávidět cigány (pokud jste je nenáviděly už dříve upřímně jich má někdo rád?) , protože ti obvinění dělají celý film jen bordel vytápí jí úmyslně  byt a jejich matka na  tu Ukrajinku útočí někdo z nich jí rozmlátí i okna u auta. Líbil se mě ten pořadatel demonstrací co říkal, že není nikdo kdo by s nima udělal pořádek což je bohužel smutná pravda. Ten konec jako co  nic žádné vysvětlení ? P.s. od kdy se píšou romové s velkým R oni mají vlastní stát, že o tom nevím.  40 procent ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Sociálna dráma s jednoduchou zápletkou s jednoduchým riešením, ale so zložitou životnou situáciou. Film bez hudobného podmazu vytváral dojem, že sa každú chvíľu stane niečo vážne, a keď sa to celé dostalo do stavu, z ktorého už nebolo návratu, začalo to byť zaujímavé. Už to nie je o násilnom prepadnutí, ale o lži, manipulácii más a rozsievania strachu. Neukončený príbeh ma na konci trochu vyviedol z filmovej pohody, ale plusové body pridala dobrá kamera, trochu nestabilná ale nie roztrasená. ()

FeroFabus odpad!

všechny recenze uživatele

Co chtěla tato sračka sdělit, že Češi jsou vůči Romům rasisti a xenofobové a že Cikáni jsou nevinní svatouškové? Určitě nebylo úmyslem filmu udělat z Ukrajinců prolhaný a zbabělý  svině. Ale mě to tak vyšlo, zvláště potom, co jsem dnes ráno na Seznamu četl,že dva ukrajinci 30 a 34 let v klatovech zkopali do bezvědomí Čech. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení ukrajinsko-slovenské hranice probíhalo na přechodu Hatě na Znojemsku, exteriéry nemocnice jsou pak ze Znojma. V severních Čechách se natáčelo v Ústí nad Labem a na litvínovském sídlišti Janov. V Plzeňském kraji se točilo v nemocnici v Klatovech. (starydivak)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Reklama

Reklama