Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává během studené války. Nepopulárnímu prezidentovi USA se podaří získat smlouvu o jaderném odzbrojení, ale zjistí, že i tak se národ obrací proti němu. Plukovník Jiggs Casey zjistí, že generál Scott, který měl v plánu kandidovat v příštích prezidentských volbách, nehodlá už déle čekat. Chce svrhnout prezidenta i členy jeho kabinetu co nejdříve. Casey předá informace prezidentovi a odstartuje tím nepřehlednou síť intrik, kde si žádná strana nemůže být jistá komu věřit. (Hans.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Politické thrillery mám rád, ale přeci jen dávám přednost těm od 70. let a výš. Sedm květnových dní má sice excelentní nápad a skvostné herce, nicméně vzhledem k závažnosti tématu mi přeci jen přišlo vyřešení některých problémů a zapojení postav naivní a nevěrohodné. Nechci spoilerovat, ale myslím, že mi každý musí dát za pravdu. Přesto jsem se nenudil a níž než na čtyři hvězdy nepůjdu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajnový politický triler, ktorý najprv začína nevinne a príliš ukecane, ale rozhupne sa do skvele rozohranej hry. Možno z dnešného pohľadu mu chýba nejaká akcia a možno aj záverečný zvrat, ale na svoju dobu a v čase rozhypovanej studenej vojny ide o vydarený Frankenheimerov kúsok. Vysokú kvalitu dodáva nielen výborné obsadenie Douglasa a Lancastera, ale aj high-tech vyzerajúce interiéry vtedajšej bezpečnostnej organizácie (videotelefóny už ale boli príliš). O jasnom posolstve je zbytočné hovoriť. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je ťažké sledovať snímok, ktorý končí záverečnou rečou prezidenta USA o tom, že jedného dňa sa všetka tyrania pominie a svet bude voľný a mierumilovný. Ani po 53 rokoch od týchto slov sa nič podobné neudialo a ľudstvo sa zo svojich chýb stále nepoučilo. Zbrojí sa stále, teror prekvitá. Tento snímok, ako nejeden pred ním a aj po ňom, chcel posunúť túto myšlienku masám, pretože práve jedine ľud v demokratickom svete má schopnosť zvoliť si, ako bude táto planéta pokračovať vo svojej existencii. Lenže volí stále iba zlo. Alebo nie? Tento film náležite napínavou formou sprostredkováva niečo, čo možno niekto bude považovať za výplod paranoidnej mysle, ale to niečo sa môže hocikedy, hociktorej nasledujúcej minúte stať zúfalou realitou. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ELLIE. YES? ANOTHER RAIN CHECK? TUCK IT SOMEWHERE SAFE, WHERE YOU WON'T FORGET!!! Kirk zase řádí jako hurikán v lese. Bohužel od druhé půlky je dost v ústraní pana presidenta. Burt tu hraje zápornou roli, za což jsem rád, protože mi do klaďasů nikdy moc nešel. Film má své momenty a závěr kdy Kirk předává Ellie její dopisy mě rozbulel. Prostě i když jí provedl něco naprosto hrozného, tak mu nakonec odpustila, protože ho měla ráda. Dobrý film i když přiznávám, že ze začátku trochu fádní. To než člověk přijde na to, o čem to vlastně celé je. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady prekombinovanych frylerov o statnych prevratoch, jadrovej vojne ap. Burt Lancaster /Ptacnik z Alcatrazu, Vlak 1964/ sa snazil, ale marne, Kirk Douglas /Spartacus 1960/ o nicom herecky vykon. A to sa mi nevidelo, ze staci par krat odbehnut a uz som stratil nit. Potom sa svinsky tazko hlada : 60 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Fletchera Knebela a Charlese W. Baileyho. (Hans.)

Reklama

Reklama