Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Zounar je velikým jedlíkem, který se nebojí královského vojska, čertů ani práce.  Chudí manželé marně čekají na dítě. Zoufalý muž požádá o pomoc samotné peklo a čerti mu vyhoví: za devět měsíců se manželům narodí syn Nesyta. Když vyroste, vydá se do světa. Práce se nebojí a nabízí pomoc, kde může, ale všechny odrazuje svou nenajedeností. Nakonec vstoupí do služeb samotného čerta... V pohádce Boženy Němcové má Nesyta pro strach uděláno. Nebojí se královského vojska, čertů ani práce. A jak se má k dílu, má se i k jídlu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je scénář zčásti okopírovaný z pohádky S čerty nejsou žerty, tak většina díla je naštěstí originální. Věrohodné provedení s tou pravou pohádkovou atmosférou, výborný výkon Martina Zounara, hezké scény s jedením a pracováním Nesyty, žádné zbytečné efekty ve stylu pohádek dnešní doby. Pro mě určitě jedna z nejpovedenějších posametových pohádek. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Je jen dobře, že ani po revoluci česká televize neopustila tradici tvorby pohádek, a tato je jedna z povedenějších. Ani mě příliš nesedí herecké obsazení, ale zase všechno nemohou hrát jenom hvězdy a rozmanitost je většinou ke prospěchu věci. Každopádně je pohádka zpracována vtipně a zajímavě. Slušné 3*. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, která sice úplně nenadchne, ale hlavně neurazí, má jasný a čitelný příběh vycházející z klasiky, slušnou hudbu Petra Ulrycha a pěkné karpatské exteriéry. Klad oproti jiným je např. také v tom, že i malé role hrají, ne jen pobývají na obrazovce. Zounara nemusím a pravdou je, že mnohdy přehrává, což ale vynahrazuje pohledná Rybka. ()

PRobin 

všechny recenze uživatele

Martin Zounar vyfásne v pekle Luciperův kabát, kde v každé kapce najde nějaký ten krejcárek nebo zlaťáček. Anžto Čerchmant je liška podšitá, bude Zounar vypadat jako vágus dokud kabát nesundá. Takže nasyslí hafo peněz a koupí si princeznu. Všecko už známe z "S čerty nejsou žerty". Tady je to podáno v nudné, dlouhé a nezáživné formě. Hvědzu si zaslouží jen Linda Rybová, bo jí to sluší. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Lepší tradiční televizní pohádka pro nedělní odpoledne, tentokrát natáčená v extreriérech skanzenu v Rožnově pod Radhoštem, ve které Martin Zounar hraje mladého muže, kterému tak chutná, až ho nikdo nechce zaměstnat, protože jako odměnu za práci všechno sní. Pak však najde práci v pekle a dostane všemi mastmi mazaný dárek. Dá se řící, že tato pohádka je kratší a jednodušší verze celovečerní pohádka S čerty nejsou žerty. Líbit se kromě příběhu však bude i Ulrychova hudba a nádherné prostředí Rožnovského skanzenu. Hudba: Petr Ulrych ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Film byl kromě zámku Stará Ves nad Ondřejnicí natáčen i ve Valašském muzeu v přírodě. (rakovnik)

Reklama

Reklama