Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři maskovaní a dobře ozbrojení muži přepadnou vlak metra v New Yorku. Mají pečlivě připravený plán celé akce a brzy každého přesvědčí, že z jeho realizace rozhodně nehodlají ustoupit. Jako výkupné za zadržované cestující požadují milion dolarů, které mají být doručeny na určené místo v metru za pouhou hodinu. Kapitán dopravní policie Zachary Garber se pokouší v rekordním čase zajistit požadovaný finanční obnos a přitom hledá způsob, jak neznámé muže zastavit… Napínavý příběh o terorismu, který natočil na motivy knihy Johna Godeyho režisér Joseph Sargent, neztratil nic na své působivosti a zůstává aktuální i v dnešní době. Úlohu policejního kapitána Garbera ztvárnil americký herec Walter Matthau známý především komediálními rolemi ve filmech Apartmá v hotelu Plaza, Kaktusový květ, Průvodce ženatého muže, Dej si pohov kámoši. Snímek Přepadení vlaku z Pelhamu se stal jedním z inspiračních zdrojů Quentina Tarantina pro jeho Gaunery. O potenciálu filmu Přepadení vlaku z Pelhamu svědčí i to, že se dočkal nejednoho remaku, původní zpracování z poloviny 70. let ale dodnes zůstává nepřekonáno. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Zase správná chuť zlatých sedmdesátých let. Většina přepadává vlaky, letadla, auta, autobusy. Ale tady si řekli metro, no proč by ne? Občas černo humorové hlášky padly. "They're gonna fly the train to Cuba." "She's movin'. Who's movin'? What's the matter with everybody? How many hijacked trains we got?" A spousta dalších vtipů, stačí projít ostatní komentáře. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nápad s únosom vlaku v metre je určite zaujímavý a ponúka množstvo možností jeho využitia. Bohužiaľ do filmu sa dostali iba niektoré. Vždy na mňa pôsobí rušivo, keď sa režisér snaží niekoľkými postavami reprezentovať celú typológiu jednotlivej komunity. Inak film na mňa aj s odstupom 40 rokov pôsobil sviežo a nenudil som sa pri ňom. Napriek tomu si myslím, že na štyri hviezdičky nedosiahol. A jeho o 35 rokov mladší remake nemám vôbec chuť vidieť. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hezky natočený krimi snímek ze 70. let. Líbilo se mi to o něco víc než Scottova verze. Parta ozbrojených gaunerů unese jeden vagón Newyorského metra a požaduje výkupné milion dolarů. Po dlouhém vyjednávání policie přistoupí na jejich požadavky. Pak už zbývá jen se dostat z tunelů metra. Je tam pár dost chytrých nápadů. "Je New Yorku trest smrti?" ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi som očami tlačil, aby sa film dostal z priemeru, ale nešlo to. Film plný hviezd (70.rokov) za zmienku stojí hlavne skvelý Walter Matthau, ale aj Martin Balsam. To, že sa väčšina filmu odohráva vo vlaku robí film opticky lacný a b-čkový. Dej je predvídateľný a vy presne viete čo bude nasledovať. Žiadny moment prekvapenia, ktorý by vás zdvihol zo stoličky. Musím povedať že remake s Danzelom Washingtonom a Johnom Travoltom je natočený pútavejšie, preto by som vám odporučil radšej práve The Taking of Pelham 1 2 3 z roku 2009. Asi najlepšie na celom filme sa odohráva v závere filmu, konečne dôjde k akej takej akcií a prestrelke. Je zaujímavé ako komicky film končí na to, že sa jedná o akčný thriller. Zdravíčko. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $5miliónov║ Zaujímavé obsadenie, dejovo príde na slušné napätie, či už v metre alebo pri preprave výkupného, či v rámci doby aj drsné scénky. Troška mi iritovalo chovanie personálu pri obsluhe metra a ich drzého chovania voči únoscom aby do nich neustále rýpali a papulovali im, to my moc teda nesedelo. Preto to miestami uberalo na vážnosti, čím to nedosiahlo primeranú úroveň, hlavne to hapčíkovanie to riadne zabilo. /55%/ ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Film je natočen podle stejnojmenného románu Johna Godeye. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Tony a Denzel hubí teroristy

Tony a Denzel hubí teroristy

25.09.2007

Krvavý příliv, Muž v ohni, Déja Vu. Už jste určitě pochopili, co se vám snažíme říct. Ano, Tony Scott a Denzel Washington jsou kámoši. A když spolu natočí film, nikdy to není průšvih. U Sony Pictures… (více)

Reklama

Reklama