Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co způsobila zhrzená láska… V prvním příběhu se seznámíme s prostředím, v němž se penzionovaný advokát (M. Růžek) rozhodl trávit léta odpočinku. Tím místem je vesnička zvaná Malovidy, přesněji stavení, ve kterém s rodinou žije jeho dcera Anna (D. Kolářová), její manžel (J. Hanzlík) a vnukové (dnes známí herci bratři A. a V. Rašilovové). Brzy se ukáže, že právnická duše doktora Kostrhuna zůstala i ve věku důchodovém ve střehu, že přes všechna rozhodnutí s povoláním skončit, to bývalému advokátovi nedá, aby nevstupoval znovu a znovu do osudů svých bližních a nepomáhal jim v potížích. Hned v úvodním dílu se jedna taková potíž vyskytne. Událost, kterou právníci kvalifikují jako trestný čin znásilnění... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál , ktorý mal výborné herecké obsadenie... Režisér Podskalský si vedel obsadiť hercov do postáv.. Prvý diel BOTY , výborný Miroslav Strěda , ktorý sa bránil , ale mohol sa brániť omnoho viac ... 75%. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už dlouho se mi na nic nedívalo tak příjemně. Drobnou právnickou zápletku krásně oživují vtipné situace a svěží dialogy. A závěrečný rozhovor o tom, že z toho dotyčný až tak lacino nevyvázl, tomu dává korunu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Poupě (Miroslav Středa) se chystá na smyšlenou konferenci do tzv. „pédeáčka“, bývalého Posádkového domu armády, v té době sloužil kulturním účelům Vojenské posádky Lešany, kde je dnes Vojenské muzeum. (sator)
  • JUDr. Kostrhun (Martin Růžek) se v epizodě zmiňuje, že jediné, co si ze své advokátní praxe nechal, je tzv. občan, neboli Občanský zákoník, protože ho věrně provázel od začátku kariéry. Pokud vezmeme v úvahu, že odešel do důchodu v roce 1982, v tehdy běžných 60 letech, nemožnost studia během 2. sv. války a tehdejší standartní dobu studia práv, vychází nám, že dostudoval zhruba v roce 1948. V té době platil v Československu občanský zákoník z roku 1811 (tzv. ABGB, pozůstatek z dob Rakouska-Uherska). Ten však byl vystřídán od roku 1951 Občanským zákoníkem a následně opět vystřídán dalším OZ v roce 1964, který platil až do roku 2014. V době natáčení seriálu by tak byl Kostrhunovi „občan“ ze začátku jeho kariéry na nic, protože byl už dvakrát překonán. (cundak)
  • Ve 35. minutě je na hodinách 11:57, což vzhledem k tomu, že se Ruda Poupě (Miroslav Středa) s manželkou domlouval, že ji vyzvedne ve dvanáct u obchodního domu, není možné. Kdyby byly hodiny mimo provoz, byly by obě ručičky na 12. (ladyViolet)

Reklama

Reklama