Reklama

Reklama

Epizody(7)

Doktor z vejminku je cyklus volně řazených komedií, které nemají pevně vázanou dějovou konstrukci, ale spojuje je hlavní postava, postava advokáta v penzi, osoba doktora Kostrhúna. Všechny příběhy jsou natočeny podle skutečných událostí, záznamy o nich jsou uloženy v právnických archivech, odkud také scenárista Jaroslav Dietl čerpal. Režisér Zdeněk Podskalský pozval ke spolupráci řadu známých herců - s Martinem Růžkem jako doktorem Kostrhúnem v čele... Doktor Kostrhún se rozhodl trávit léta odpočinku ve vesničce zvané Malovidy, přesněji ve stavení, ve kterém s rodinou žije Kostrhúnova dcera Anna. Brzy se ukáže, že právnická duše doktora Kostrhúna zůstala i ve věku důchodovém ve střehu, že přes všechna rozhodnutí s povoláním skončit, to dědovi Kostrhúnovi nedá, aby nevstupoval znovu a znovu do osudů svých bližních a nepomáhal jim v potížích... (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohodový, lehce komediální seriál s výborným Martinem Růžkem v roli českého Perryho Masona, který po odchodu z Prahy na vejminek k rodině dcery řeší vesnické spory. A zpívá mu k tomu Valda Matuška. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Proti soucasne produkci je toto veledilo... Srozumitelne, uveritelne, z nasi planety (popr. zeme, chcete-li). Zadne "plastove" sci-fi dialogy. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o právnikovi na dôchodku, ktorého si zahral M. Ružek. Tento seriál je taký , no ani dobrý ani zlý .. No na čo si dobre pamätám je tá tmavo žltá škodovka, presne tákú som mal a bolo to moje prvé auto ... Seriál hodnotím 60%. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Růžek v roli advokáta na odpočinku který nedokáže sedět s rukama v klíně a nečině přihlížet nespravedlnostem které se dějou na malé vesničce.Perfektně se vžil do role advokáta a já mu to skutečně věřil že se tím v minulosti zabíval.Skvělý seriál s pěknou zpěvnou úvodní písničkou od Waldy:-))) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice příjemná záležist, kterou nenuceně próplouvá Martin Růžek, co by doktor na penzi. Lidem pomáhá řešit zdánlivě banální případy, se kterými se ale mohl setkat u nás kde kdo. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

"A pane doktore, co vy děláte? Já vás tipuju na zubaře." "Já jsem právník." "Aha, já myslel, že děláte něco užitečnýho." ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Rady právníka důchodce , který jezdí škodou 105 by asi dnes nikdo nebral vážně, ale tenkrát ... Seriál, který neublíží. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Pana Růžka jsem si začal vážit nejenom jako herce, ale i jako člověka po té, co v osmdesátých létech v pořadech 3 krát S se velice kladně vyjadřoval o západních hereckých hvězdách, což v té době bylo něco nevídaného. Tehdy v televizi tloukli do hlavy o západu jenom to špatné. Jinak v tomto seriálu hrál dědu-advokáta velice dobře. A ve větě "Dovezl jsem ti počítačku ty kluku jeden!" to je v pořádku. Pamatuji dobu, kdy kalkulačka byla zcela něco nového převratného a někteří dědové to mohli tenkrát takhle nazvat. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Po dlouholeté úspěšné kariéře ve svíjení a plazení přichází pan advokát Kecal na zaostalý venkov, aby v chlívku na panství rodiny své dcery užil zaslouženého odpočinku. Ale protože my venkovský vidláci sme v těch socijálních otázkách naprostý kopyta a jen se mezi osivem a dojením žalujeme u soudu nebo si rozbíjíme držky, pan chytrej z Prahe nám musí ukázat, co je správně. S hubou plnou paragrafů rejpá do kdejaký cizí záležitosti, kam vítr tam plášť, a pak dělá, že on nic. Zkrátka čest právnické profese. Dceřina rodinka slouží jako jeho soukromá mafie a síť informátorů, dojde na manipulace i obchod s lidmi, zaměstnanci družstva (hraničící s kuplířstvím). Samozřejmě, že jako správný kmotr si svými službami všechny zavazuje zcela nezištně a odměny nebere. Jedinou vyjímkou jsou, v souladu s jeho lasicovitou povahou, čerstvá vejce. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Víš, já nejsem zvyklej nechat člověka, kerej ztrácí půdu pod nohama, aby se utopil..." Televizní seriál z reálu 80. let, který s charismatickým Martinem Růžkem, ale také silně televizním podáním. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál působí dojmem, jako kdyby měl mít ještě nějaké pokračování. Některé díly jsou vlastně v podstatě otevřené (Býk na žír, Půjčka), také je třeba si uvědomit, že se seriál točil v letech 1982 - 1985 (poslední díl). Skoro to vypadá, že ho pan Dietl měl ještě v plánu dopsat a už to nestihl. Je docela možné, že měla vzniknout klasická dvanáctka a v závěru se všechno vyjasnit - protože vlastně každý díl nechával nějakou linku, která mohla ve finále být nějak zakončena. Doktor z vejminku je ukázkou toho, jak lidé na vesnici sice už mají vybavené domy stejně jako tolik opovrhovaní měšťáci, ale ve vztazích jsou daleko přímější. A Martin Růžek tomu jednoznačně kraluje. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohodový seriál o advokátovi na penzi, který se chce věnovat hlavně vnukům (z nichž ten mladší občas utrousí pěknou pragmatickou hlášku), ale jeho zvědavost ho občas přivede i zpět k jeho profesi. Seriál trpí nevyrovnaností, takže je občas dost znát, že jde o příběhy, které se Jaroslavu Dietlovi nechtělo dotahovat k dokonalosti, ale dialogy a hlavně výborný Martin Růžek dokážou i slabší díl zachránit. Ze záporáků se mi líbila Dáša Veškrnová, Jiří Krampol a Ladislav Potměšil. ()

Reklama

Reklama