Reklama

Reklama

Epizody(5)

Internát nemocnice Johna Carpendara blízko Londýna je poklidné místo, v němž po léta vládne pořádek a harmonie. Vše se změní, když ve Slavičím domě, staré části internátu, dojde k záhadným vraždám dvou mladých ošetřovatelek. V nemocnici je shodou okolností přítomný inspektor Scotland Yardu Adam Dalgliesh, známý svým bystrým úsudkem. Dalgliesh, jenž nemá ve zvyku dávat vrahovi příliš mnoho času, se ihned pustí do intenzivního vyšetřování. Pomocníkem je mu ambiciózní detektiv Massingham, který náročnou práci odlehčuje mírným rebelantstvím a humorem. Z výslechů a pozůstalých věcí po dívkách vyvstává pozvolna vyvstává příběh, který sahá za stěny nemocnice a daleko do minulosti. Utajené lásky, žárlivost a intriky uzavřené komunity, poskytují dostatek motivů pro spáchání dalších zločinů. Při jejich odhalování se v ohrožení života ocitne i Dalgliesh. Někdo je evidentně schopný zabíjet jenom proto, aby nebylo prozrazeno tajemství. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Český dabing na facku, ale příběh dobrý. V knize se to závěrečné překvapení podařilo představit v lepší atmosféře, tam prostě v jisté chvíli čtenáři nebylo řečeno nic a dozvěděl se to až vzápětí... Když už jsem se teda obula do kritiky, tak název mohli nechat shodný s názvem knihy- Rubáš pro slavíka (slavík = ošetřovatelka žákyně), je to úderné. Jinak si myslím, že postavy pojali velmi dobře, díky tomu nebyl problém v orientaci, kdo byl kdo, i když se to tam ošetřovatelskými plášti jen hemžilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Forma spracovania je totožná s prvou mini sériou. Najprv sa divák zoznamuje s postavami, potom príde na vraždu a následne sa na scéne objaví vrchný inšpektor Dalgliesh, aby upratal ten “bordel”. Ako inak, opätovne dostáva priestor ľudská povaha či charakter s tým spojený. Najsilnejšou stránkou je samozrejme príbeh, čiže divák do posledného okamihu nepozná identitu vraha. Zo “Záhady Slavičího domu” mám dobrý dojem, no musím sa priznať, že prvotný seriál “Smrt soudního znalce” sa mi pozdával viac .. ()

Reklama

karnifex 

všechny recenze uživatele

První čtyři epizody výborné, závěrečná o něco slabší. Rozuzlení mě trochu zklamalo. A taky mi nesedělo, že Dalgliesh zde postrádá svou typickou laskavost a pochopení - vždyť možná právě tady by bylo na místě. Hodně jsem pak přemýšlel o tom, jestli člověk může být souzený za něco, co udělal (nebo snad spíš čeho se účastnil) ve svých šestnácti, sedmnácti letech. A jak je nejspíš více oběť, než viník.. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní detektivka podle výborné předlohy, převážně konverzační. Adam Dalgliesh má lepší a hororovější série, jako tradičně chytrý příběh to ušlo, ale pokud nemáte rádi dialogové záležitosti, asi se vám to líbit nebude. První epizoda obsahuje legendární smrt při podávání umělé výživy, ze které jsem jako dítě netušil ještě pár dní po vysílání. 3,5 z 5 hvězdiček. P.S. Proč tady nějací debilové píšou v komentářích fakta, která se odhalí až v posledních dílech? ()

poppy75 

všechny recenze uživatele

ako,dost naserie,ked vam v uvodnej epizode ,,nenapadne" prezradia,kam sa pozerat,ked hladate vraha...zboznujem internaty a vyzor anglickych sestier,takze som sa vytesovala,hoci kvalita dabingu bola priserna...dalgliesh bol svojim spravanim sa dost odpudivy,majster namysleny zo scotland yardu...par momentikov bolo nevyjasnenych,takze trochu sklamanie...ale klasika ako vysita...a tie tvare... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Mrtvá sestra má nad postelí plakáty od Alfonse Muchy. (a-ja)

Reklama

Reklama