Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nathan Conrad je pozorný manžel krásné Aggie a milující otec osmileté Jessie. Jako psychiatr se specializuje na dospívající mládež a ve svém oboru je uznávanou kapacitou. Jeho život se však otřese v základech, když na žádost kolegy Sachse vyšetří katatonickou osmnáctiletou Elizabeth Burrowsovou, která má za sebou řadu mylných diagnóz a neúspěšných léčebných procedur. Nathanovo vyšetření má definitivně rozhodnout, zda stráví zbytek života v ústavu. Uvědomí si ale, že dívka svůj stav zřejmě jen předstírá. Krátce poté je unesena Jessie. Psychiatrovi zavolá bezohledný únosce a sdělí mu své požadavky. Zabijí jeho dcerku, pokud do dalšího dne nevytáhne z Elizabeth šest čísel, které zná jen ona. Jsou klíčem k tajemství, pro které jsou únosci schopni všeho. Dají mu také jasně najevo, že ví o každém jeho kroku a dozvědí se o všem, co řekne nebo podnikne… (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, ale s Douglasom sme videli spústu lepších. Brittany tu ukázala svoj talent a výnimočnú vizáž, škoda, že všetko tak skoro zhaslo. Sean Bean veľmi dobrý záporák, ale rola sympaťákov mu ide viac. Asi mu proste chýbal na tvári porast. Film negraduje, naopak, začne dobre a ku koncu stráca dych. Možno práve preto o ňom dnes už málokto povie slovo, čím sa splnil aspoň titul filmu. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Málem čtyři. Fakt dobře natočený thriller s pečlivě vystavěným napětím. Jen ke konci už začíná ztrácet dech a začíná být klišoidní, což mě nakonec dovedlo k rozhodnutí dát jen tři hvězdy. Jinak Douglas je herec neselhávající, Sean Bean jako padouch potěšil a Brittany Murphy výborná. V rámci filmů s tématem "Unesli jsme ti dceru/ženu/někoho jiného tobě drahého/kombinaci zmíněných, dělej co řeknu." se jedná o dost nadprůměrný kousek. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

V Den díkůvzdání a v příjemně mrazivém oparu (značný podíl spadá pod práci dobře známého jména kameramana – Amir Mokri) se tenhle thriller nese slušných čtyřicet minut, kdy tu máme vyhledávaného psychiatra s výjimečně dobře fungující rodinou, slušně nevyrovnanou pacientku (111 stehů to stálo mladíka, když si s ní chtěl zahrávat) a bandu kriminálníků, kteří hlavnímu hrdinovi nemile znepříjemní slavnostní krájení krocana. Vzápětí se dostáváme stále více pod pokličku plánů hladových darebáků, dotyčný psychiatr má za úkol dostat ze schizofrenní pacientky jakési šestimístné číslo, jinak bude ublíženo jeho dceři. Ano, ta je unesena přímo ze své postele (!), zatímco si její rodiče užívají ve vedlejší místnosti. Následuje několik okamžiků, které spoléhají na to, že konzumní divák spolkne už prakticky cokoliv. Praktiky Douglasova psychiatra jsou okatě jednoduché, nepodložené ničím uvěřitelným, pátrání ambiciózní detektivky je místy k smíchu a malá dcerka se pomalu sbližuje s vnímajícím únoscem. Navíc boss kriminálníků (ač ho hraje Sean Bean) postrádá patřičnou slizkost a rafinovanost. Ač má snímek slušné tempo, vizuální potenciál a řadu příjemných okamžiků, nemá dobrý scénář. Má dobrý námět, ale místy dost nevyužitý. Atmosféra se brzy vytratí, palce pomalu povolíme, jelikož moc dobře díky zbytečným klišé víme, kam to celé spěje. A ani snaživý Gary Fleder nebo stárnoucí Michael Douglas toho příliš nezachrání. Ale zase aby to nevyznělo negativně, spokojený jsem byl, místy vlastně hodně. Psychopatická Brittany Murphy navíc prokázala slušivý talent, škoda, že ho v následujících letech (Líbánky) neprodala v lepší orientaci mezi nabízenými rolemi. Hodně slušné tři hvězdy. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny velmi solidní thriller, který doplácí na tradiční bolístku hollywoodské produkce - nezvládnutý konec. Hlavní padouch prostě vždycky musí zemřít tou nejstrašnější, nejoriginálnější, nejmakabroznější a já nevím jakou ještě smrtí, jinak by to asi nešlo. Možná to někoho baví, mně to nudí. Ale co, Michael Douglas je pořád skvělý herec a taky potěší, vidět po dlouhé době zase Seana Beana. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

I po přelomu století Michael stále pálí vostrejma a i dál jde solidně ve šlépějích jeho nezapomenutelných devadesátkových trháků! Mám pocit, že když se namočí právě tenhle kolík do bijáku s označením thriller, je to záruka kvality! Zde i navíc topka strana proti němu v podání Seana Beana, kterej se pro role parchantů narodil. Je to napínavý, je to skládačka se střípky, je to o pozornosti diváka, nicméně rozluštění je parádní! Mimochodem závěrečná smrt byla do budoucna velice inspirativní... 80% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Reklama

Reklama