Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nathan Conrad je pozorný manžel krásné Aggie a milující otec osmileté Jessie. Jako psychiatr se specializuje na dospívající mládež a ve svém oboru je uznávanou kapacitou. Jeho život se však otřese v základech, když na žádost kolegy Sachse vyšetří katatonickou osmnáctiletou Elizabeth Burrowsovou, která má za sebou řadu mylných diagnóz a neúspěšných léčebných procedur. Nathanovo vyšetření má definitivně rozhodnout, zda stráví zbytek života v ústavu. Uvědomí si ale, že dívka svůj stav zřejmě jen předstírá. Krátce poté je unesena Jessie. Psychiatrovi zavolá bezohledný únosce a sdělí mu své požadavky. Zabijí jeho dcerku, pokud do dalšího dne nevytáhne z Elizabeth šest čísel, které zná jen ona. Jsou klíčem k tajemství, pro které jsou únosci schopni všeho. Dají mu také jasně najevo, že ví o každém jeho kroku a dozvědí se o všem, co řekne nebo podnikne… (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

RHK 

všechny recenze uživatele

Psychiatr Michaela Douglase má za úkol zjistit tajemné číslo od své pacientky, aby mu zločinci vrátili jeho unesenou dceru. Odhlédneme-li od faktu, že film obsahuje až příliš mnoho béčkových rekvizit (drahokam, hřbitov, honička v metru), jde o velmi napínavou podívanou. Bohužel nejspíše jen na jedno použití, neboť nedosahuje zcela kvalit např. Hry, Osudové přitažlivosti, nebo Základního instinktu. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FV-eFMgSOAw ()

tron 

všechny recenze uživatele

Psychiater musí z duševne ťažko chorej pacientky v krátkom čase vydolovať informáciu X (inak mu kriminálnici zabijú ženu a dcérku), pričom kvôli tomu, že ona vie to, čo oni nevedia (ale chcú vedieť), strávila posledné roky v blázincoch, predstierajúc desať rôznych ochorení, kde jedine bola v bezpečí. Uff, dole klobúk – alebo si ťukať na čelo. Zručný režisér Gary Fleder (ZBERATEĽ BOZKOV) pôsobí dojmom, že do svojho filmu natrieskal všetko, čo sa mu na filmoch kedy páčilo, od Hitchcocka (McGuffin ako diamant o veľkosti nechta v hodnote desať miliónov dolárov, to je fakt niekde na úrovni žiaka 4.B.), cez ukážky jeho obľúbených filmov (SÁM DOMA, NEBEZPEČNÁ RÝCHLOSŤ) až po Barta Simpsona, Famke Janssenovú v nohavičkách pripútanú k posteli, strážkyňu zákona prenasledujúcu toho nepravého (UTEČENEC) a ja neviem, čo všetko ešte. Napriek smiešne prekombinovanému scenáru má NEPOVEDZ ANI SLOVO niečo do seba. Vrátane mysterióznej atmosféry, pôsobivej výpravy a hereckého obsadenia v čele s uveriteľným hajzlom Seanom Beanom (Boromir z PÁNA PRSTEŇOV), ležérne starnúcim Michaelom Douglasom (v sexuálnom type rolí, ktoré mu vždy išli výborne) a fakticky solídnou psychopatkou alias „natlakovanou bombou“ Brittany Murphyovou. ()

Reklama

Mat21 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se říká, kdo lže, ten i krade a může i zabít. O lupičích banky to platí dvojnásob. Poté, co skupina lupičů udělá banku a posléze je podvedena jedním ze svých kompliců, během výslechu dotyčný končí pod koly podzemky a zbylá část gangu na mnoho let za mřížemi. Osiřelé malé Elizabeth zůstává pouze hadrová panenka a ukradený diamant. Co s nimi udělala? To deset let poté musí zjistit psychiatr Nathan Conrad, chce-li ještě někdy spatřit svoji dceru. ● Michael Douglas ve formě, v jaké ho dlouhá léta známe. Jemu přímo na míru šitý thriller s mrazivou atmosférou a pozvolna se odkrývající pravdou. ║21.2.2009║ ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Dobrej thriller, kterýmu to akorát tak trochu kazí konec (nečekaně). S tím mají Američani prostě problém. Celou dobu je to napínavý, herecký obsazení je taky hodně v pohodě, nikdo nijak nepokulhává, no ale pak se tam zase objeví několik ujetých drobností, který to prostě mírně nalomí. Jinak bez problému :) ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Svižný a zábavný krimi thriller s psychiatrickým podtextem. Sice ničím nepřekvapí a jde pouze ve stopách úspěšných předchůdců, ale není to zas tolik na škodu. Samozřejmě některé situaci nejsou úplně dotažené a příběh působí místy uměle, skoro by se dalo říct, že celý film je poskládaný z momentů z jiných filmů. Ale i tak poskytne dobrou zábavu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Reklama

Reklama