Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

Fr 

všechny recenze uživatele

Lidské city jako nemoc a strážci zákona, jejichž posláním je vymýtit tento zdroj krutosti…. Film, jenž silou dialogů (chvíli filozofickými, jindy drsně realistickými) nutí přemýšlet, jak bych se zachoval JÁ! Ch.Bale (jehož klerik si nezadá s elegancí netopýra) mne vtáhl do svého vnitřního boje s cestou k citům, tedy s cestou do zatracení. Samozřejmě, odkazy na jiné ,,legendy“ jsou více než patrné, ale 96 minut věnovaných zajímavému tématu s výtečnou hudbou (K.Bedert), proložených akčními střeleckými katy nepovažuji za zbytečných. Vždyť kolik jste v poslední době viděli sci-fi s myšlenkou? PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Viděli jsme. K.Wimmer vyslyšel uživatele ,,Lima“. BOHUŽEL. Tady nepomůže ani PROZIUM! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně bytelné muziky. Christian Bale je cool stejně jako akce - Wimmer má při její komponování zajímavé nápady. Equilibrium je emocemi nadupaný filmeček, který dokázal z minima vytěžit takřka maximum. Sice jen na jedno kouknutí, ale vem to čert: Bavil jsem se skvěle, tedy když se tvůrci zrovna nepokoušeli o bombastické davové scény, na jejichž věrohodnou realizaci by potřebovali mnohem plnější prasátko. 70% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Postkatastrofický blábol ... Takhle si představuji pseudofilozofický snímek. Navíc je tu řečeno všechno tak polopaticky, scénáři i filmu by prospělo trošku rafinovanosti (když se tu pálí obraz, musí to být právě Mona Lisa, symbolika Otcova státu se musí podobat právě Třetí říši, citové probouzení je deklamováno ve scéně s hyperroztomilým štěnětem, které olizuje klerikovi tvář... kam se na tohle hrabe Lars von Trier!). A vůbec nejhorší - ta zjevná stylizace do progresivnosti Matrixu spolu s béčkovou omšelostí mi nějak nepasovala dohromady... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněných šancí. Téma výborné, film průměrný. Zbytečně moc emocí ;-) Na množství akčních scén příliš málo krve. Ano, i lidem bez emocí by měla ve chvíli smrti téct krev. Závěrečné scény už jsou až legrační. Nelogičnosti v ději, nevěrohodné chování postav... Nedotažený scénář. Christian Bale i Taye Diggs si zasloužili opravdu více uvěřitelného chování svých postav. Pak by pánové zasloužili i hvězdy čtyři. Tři hvězdičky jsou pro mě za dobrý film. Dobrý průměrný film v rámci žánru. Za pár let si na něj ale vzpomenou asi jen skalní fandové. V tomto případě opravdu škoda... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch blízkej budúcnosti, kedy je veľká časť sveta po tretej svetovej vojne zničená a tak zvyšky obyvateľstva žijú v totalitnom režime, ktorý im zakazuje prejavovať city a tak kto neberie špeciálne látky na ich potlačovanie, je automaticky zločinec odkázaný na smrť. Najlepší vládny klerik bojuje a zatýka takýchto zločincov, ale keď raz spozná život s emóciami, už sa nedokáže vrátiť späť a pridá sa na stranu tých, proti ktorým bojoval. Spracovanie je na tom dobre, síce nič originálne sa tu nenájde, prakticky všetko ide tak ako má, čo možno pri tomto type sci-fi trochu prekvapí, ale vôbec to nevadí, hlavne, že film zaujme už od začiatku, na premenu hlavného hrdiny sa dobre pozerá a poteší aj dynamická druhá polovica. Akcie je tu celkom dosť, ale kľudne by som ocenil aj viac, pretože minimálne vo svojej kategórii je výborná. Celý tento originálny bojový štýl so zbraňami je výborný a tak tu akciu tvoria hlavne prestrelky, ktoré nie sú moc nápadité, ale sú skvelo natočené, s viacerými výbornými momentami a s množstvom zabitých. Ani sa nedá vybrať to najlepšie, celá finálna akcia, likvidácia hliadky pri záchrane psa, úvod, na všetku akciu je tu radosť pozerať. Herecké obsadenie sa mi páči, výborný Christian Bale v hlavnej úlohe, ktorý si získal väčšinu priestoru pre seba, ale poteší aj zvyšok postáv ako William Fitchner, Sean Bean a podobne. A nesklamú ani záporáci. Réžia a technická stránka sú vo svojej kategórii výborné. Na tento film sa dá pozerať dvomi spôsobmi, z ktorých ale obstojí len jeden. Ako inteligentný sci-fi film z totalitnej spoločnosti vôbec nie, na to je až príliš povrchný a klišovitý, ale ako akčný film zo sci-fi prostredia patrí určite medzi to lepšie, čo sa dá nájsť. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 77%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Meče typu „kendo“ použité během scény sparringu byly navrženy speciálně pro film a jsou ze soustružného dřeva, které se během natáčení poměrně snadno zlomilo, protože Christian Bale (John) a Taye Diggs (Brandt) se s nimi opravdu mlátili. (veronikajel)
  • Budovy, ktoré máme možnosť vidieť vo filme, sú napr. Hitlerov Olympijský štadión, letisko Berlin Tempelhof, ktoré bolo dostavané po druhej svetovej vojne, a takisto moderné tunely berlinského U-bahnu. (Greenpeacak)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama