Reklama

Reklama

Dvojka na zabití

(seriál)
  • Slovensko Dvojka na zabitie
Česko, 2021, 7 h 43 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Libor Kodad

Scénář:

Tomáš Chvála

Kamera:

Jakub Ševčík

Hudba:

Norbi Kovács

Hrají:

Jakub Prachař, Sara Sandeva, Miroslav Vladyka, Filip Kaňkovský, Norbert Lichý, Milan Šteindler, Petr Vaněk, Taťjana Medvecká, Erika Stárková, Bohumil Klepl (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dvojka na zabití je komediální krimiseriál, který se ponese v duchu rčení, že protiklady se přitahují. Rozervaný, depresivní a ironický detektiv Martin Rykl (Jakub Prachař) a slušná, ambiciózní a organizovaná vyšetřovatelka Karolína Světlá (Sara Sandeva) spolu začnou pracovat na policejním oddělení. A ze začátku to vypadá, že tahle dvojice to spolu dlouho nevydrží... Rykl je šťastný a spokojený chlap, až do okamžiku, kdy při cestě domů přepadnou jeho manželku a ubodají ji k smrti. Pachatel nebyl nikdy dopaden a Martin po něm do dnešního dne nepřestal pátrat. Začal dokonce kašlat i na pracovní povinnosti. A do toho na policejní oddělení přichází nová posila – Karolína. (TV Prima)

(více)

Recenze (25)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krimi seriál Primy s Prachařem jako jakousi variací na Martina Rigse ze Smrtonosné zbraně - čili polda vdovec se sebevražednými sklony a k němu mladá racionální Sandeva. Hodně levná záležitost doprovázená trapným humorem vrcholně stělesněným duem Šteidler a Lichý a nejtragičtější je snaha vecpat tam vážné věci, které Prachař fakt neumí zahrát. První polovina dílů je sotva koukatelná a člověk si začne říkat, že aby si to udrželo aspoň jednu hvězdu, tak scénárista musí nechat zabít hlavního hrdinu a režisér svlíknout do naha Sandevu ( ani jedno se nestane). Závěr je trochu lepší a třeba Vašut tam sedl na jednotku, ale jestli tohle bude mít druhou řadu, tak kvůli mně určitě ne. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

U prvního dílu jsem řičel smíchy. Nesourodá dvojka Prachař-Sandeva funguje, doplněná panoptikem zábavných postav kriminalistů (Vladyka, Šteindler, Lichý). Prvních pár dílů s čistě kriminálně komediálním pojetím bylo fajn. Když se to překlopilo do formátu love story se zabíháním do soukromí, ubylo srandy a nakonec už to bylo i nepřehledné jako krimi. Ale jako jednohubka na jedno podívání docela slušné. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Komediální krimiseriál, u kterého jsem se zrovna moc nezasmála a o nějakém napětí se mi mohlo leda tak zdát. Proto jsem nakonec musela vzít zavděk neslanou nemastnou romantickou zápletkou. V lihu věčně naložený Jakub Prachař byl celkem věrohodný, zatímco Sara Sandeva mnoho hereckého umu nepředvedla. (40%) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proti předpisům je zavolat chlapa k mrtvole před snídaní." Velí-li Víťa Sršeň oddělení vražd, tak to nemůže dopadnout dobře. Ani když má pod sebou Martina Riggse s Terezou Hodačovou a Dlouhýho s Krátkým. Nebo Krátkýho s Dlouhým? No prostě nenažrance a fetišistu. Z těch dvou jsem usoudil, že to asi měla být komedie. Tuto mou brilantní myšlenku podpořil patolog Pleva lovící při ohledání mrtvoly pokemony, Koťátko Mňau a celkem zábavně debilní prap. Žíně. Jenže ono se to taky chvílema tvářilo naprosto vážně nebo romanticky a spolehlivě to nefungovalo. Měl jsem se smát, brečet nebo být napnutej? Nevím. Tak zapeklitý to bylo, ale párkrát jsem se zasmál. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku to vypadalo na šílenost a originální seriál, asi od půlky se to změnilo v romantiku s trochou krimi. Ale mě to nevadí. Oba hlavní hrdinové jsou příjemní, kupa vedlejších postav jakbysmet. Všechny díly jsem si užíval s úsměvem na rtech a to už něco znamená. Ano, na podzimní podvečery jako stvořené. PS: castingu děkuji za obsazení Zdeňka Trčálka, herce Slováckého divadla z Uherského Hradiště ()

Galerie (119)

Zajímavosti (14)

  • „Bylo to náročné, textů bylo hodně, ale byly skvěle napsané. A díky natáčení jsem přišel i na to, že odpočinek je důležitý. Jinak mě to moc bavilo, je to můj první policista. Kolem sebe jsem měl celé natáčení odborné poradce, kteří nám pomáhali a radili. Je to seriál, na který se doufám policisté budou dívat s nadhledem a budou ho brát, jak jsme ho natočili,“ řekl Jakub Prachař. (SONY_)
  • Jakub Prachař popsal svou roli detektiva následovně: „Je to smutný, cynický detektiv, který nemá z ničeho radost, ale když je v práci, tak na svůj život zapomene a baví ho to. Svoje problémy si samozřejmě nosí do práce.“ (SONY_)

Reklama

Reklama