Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruská mafie na vzestupu, James Bond opět v akci. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. James Bond spolu s kolegou a přítelem, agentem 006 Alexem Trevelyanem, zlikviduje sovětskou továrnu na chemické zbraně. Alex však během akce padne do rukou ruského plukovníka Urumova, který jej bez váhání popraví. Po devíti letech zachytí britské špionážní družice zkázu sibiřského střediska kosmických zbraní Severnaja. To je zničeno jedním ze dvou bojových satelitů, nazývaných Zlaté oko. Satelit způsobuje elektromagnetický výbuch, po kterém přestanou fungovat všechny počítače. Bond se proto vydá do Ruska zjistit, kdo za celou akcí stojí. Bývalý člen KGB Valentin Žukovskij mu za tučný obnos zařídí schůzku s šéfem zločinecké organizace zvané Janus. Bonda čeká několik šokujících překvapení: pro Januse pracuje samotný Urumov, nyní generál a šéf vývoje kosmických zbraní. A hlavou Janusu je někdejší agent 006 Alex Trevelyan, jehož smrt byla před lety jen fingovaná. Trevelyan má nyní kontrolu nad druhým satelitem Zlaté oko. Má v plánu jej odpálit nad Velkou Británií a způsobit tak její naprostý kolaps... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (653)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle si Brosnan získal fanoušky na svojí stranu. Nasadil laťku vysoko a už ji nepřeskočil. Myslím, že to bude něco jako Craig, Casino Royale se zdálo byti propadákem,ale podle všeho to bude hit. Zlaté oko patří mezi ty lepší a z těch nových snad nejlepší. Nadupadé, efektní, prostě vynikající každým coulem. Souhlasím s tím, že je to už takové více modernější, ale nevidím to jako špatné. ()

sud 

všechny recenze uživatele

První Bondovka s Piercem Brosnanem znamená konec. Konec bondovské elegantní akce a Britského suchého gentlemanství. "Zlaté oko", byť je dobrým filmem, přetvořil bondovky do akčního kabátu, zběsilého střihu a udělal z nich výbušné akčňáky, které se od jiných podobných liší pouze hlavní postavou. Škoda. ()

Reklama

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Akční úvod je skvělý a Cambellova režie obecně sebejistá, Brosnanovo GoldenEye je ale v rámci série jeden velký tématický zmatek, který se až příliš bojí přiznat svého - s odstupem času nutno podotknout, že paradoxně mnohem dospělejšího - Daltonova předchůdce. Tam, kde vlastně mohl bez problémů navázat sebevědomý a realistický Craig, přichází tak nějak nedefinovaný Brosnan za tónů dost katastrofální hudby, kterou po geniálním Barrym vytvořil Eric Serra. V akčních sekvencích se GoldenEye snaží, seč mu síly stačí, na první bondovku po tolikaleté pauze je to ale přece jenom trochu málo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Předně musím říci, že jsem byl na změnu představitele agenta 007 pěkně naštvaný a Timothy Dalton doplatil na všeobecnou představu, že Bond je elegán jehož mise jsou vlastně plná sexuálních dobrodružství a jedna velká vtipná údalost ! Takže po nepochopeném Timothy Daltonovi to měl Pierce docela jednoduché u všech až na mě ! Tak tedy nový 007 se jmenuje Pierce ..........Pierce Brosnan. Má dokonale padnoucí oblek a nejlepší konverzaci se ženami ze všech Bondů, používá ty nejlepší hračky od Q a když ho zradí 006 neváhá přitvrdit. Tohle protřepání vlastností však k němu dokonale sedlo . Ostatně úvodní elegantní bungee by ocenili i na Zvíkovském mostě a za jízdu tankem v Petrohradských ulicích by mu čeští dopraváci odebrali všechny body najednou. V rámci CK BOND návštívíme nové destinace, Monaco, Petrohrad a karibik.Krásné Bondgirl mě doslova uzemnili a zatímco Izabella Scorupco byla skutečně velmi krásná a statečná dívka, mé chlípné já potěšila hlavně supersexy Famke Janssen její dominantní povaha mě připoměla mou kamarádku MADAM MARII . Bohužel sadisticky úchylná Famke Janssen mě navždy vzala pocit bezpečí mezi ženskými stehny, kde se chlapy od pradávna rádi nacházejí. I přes tuto psychickou újmu budu rád koukat do zlatých očí tohoto filmu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 17 - nový Bond, nové tempo, nové zápletky v novém světě. Vynikající 007 v podání Pierce Brosnana, kterému můžeme i dnes vděčit za to, že James Bond přežil, že se posunul do doby po studené válce a agent Jejího veličensta si to nasměroval do nového století a tisíciletí. Zlaté oko je pravděpodobně nejlepší Brosnanova bondovka a až na několik za vlasy hodně přitažených scén jde o parádní podívanou. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (88)

  • Film je venovaný Derekovi Meddingsovi, ktorý pracoval na vizuálnych efektoch mnohých predošlých bondoviek - vrátane Moonrakera (1979), za ktorého bol nominovaný na Oscara - a počas nakrúcania zomrel. (ash99)
  • Počas nakrúcania sa na pľaci objavil Roger Moore, zotavujúci sa z operácie kolena, aby navštívil svojho syna, ktorý na filme pracoval ako asistent. (ash99)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Gottfried John 1942 - 2014

Gottfried John 1942 - 2014

03.09.2014

Herec Gottfried John zemřel nedaleko Mnichova, kde dožíval svůj život po boku své ženy a kde prohrál svůj boj s rakovinou. Narodil se v Berlíně během bouřlivých dnů války. Otce nikdy nepoznal a… (více)

Reklama

Reklama